Stryktipset Tips Lördag 19/2

Publicerad på 18 Feb 2022 - 10:08

Tipsexperten

Tipsexperten

18 Feb 2022 - 10:08

12 miljoner i jackpot kantar lördagens Stryktips som innehåller oändligt många spännande bataljer. Londonderbyna från Premier League är bara några av dessa och i The Championship hittar vi bland annat ett trevligt skrälläge från samma stad. Vi har 13 rätt i kikarsiktet, ni hänger väl med?

Gå med i vårt succélag – köp andel i våra jättesystem!
300 kr/andelen! Melkers klassiska jättesystem! KLICKA HÄR för köp!
300 kr/andelen! Melkers megareducerade – 1 spik!! KLICKA HÄR för köp!

Spelstopp: 15:59

TV: 12 miljoner extra på Stryktipset!





1. Manchester City - Tottenham 1
Kupongens mest högoktaniga tillställning hittas redan i inledningen, men vi lutar åt att det bara kommer att vara ett lag på banan. Tottenham befinner sig i en mörk period där spelet inte stämmer och bakåt ser flera spelare vilsna ut. Fem insläppta mål mot Southampton och Wolverhampton vittnar om detta och nu står ligans bästa offensiv på andra sidan. Pep Guardiola har toppform på en hel drös med lirare i sin trupp och det är bara att blunda och peka ut en matchvinnare i Manchester Citys främre led. De ljusblå gör slarvsylta av Spurs på Etihad. Ettan är gjuten i betong.

2. Arsenal - Brentford X
Londonderby från Emirates Stadium där Arsenal har problem med det offensiva spelet. Visserligen kom en stark och moralhöjande seger senast mot Wolverhampton (1-0), men då Martinelli såg rött är The Gunners sargade i de främre leden denna lördag. I jakten på fjärdeplatsen behöver Arsenal öppna upp sig, något som talar för att Brentford kommer få gott om ytor att ställa om på i norra London. The Bees kommer hit med en psykologisk fördel efter segern i det vändande mötet och trots att formen är usel gillar vi skrälläget. Raya och Ajer är tillbaka i god matchform och med lite flyt kommer även Toney och Eriksen till spel. Då är Arsenal en favorit i fara. Alla tecken ska med ögonaböj!

3. Crystal Palace - Chelsea 2
Ytterligare ett Londonderby, men denna gång riktar vi fokus mot Selhurst Park. Crystal Palace fick nöja sig med 0-0 senast mot Brentford och då det varit svältfött med segrar mot slutet råder inte toppform hos Patrick Vieiras offensiva lirare. Här får Örnarna dessutom klara sig utan Conor Gallagher som inte får spela mot klubben han är utlånad från. Chelsea är nyblivna världsmästare för klubblag och känslan är att pausen från det hektiska schemat på öarna kan ha gjort de blåklädda gott. Havertz, Lukaku och Werner är bara några av Tuchels potentiella matchvinnare och vi tror inte att Mounts eventuella frånvaro ska störa gästerna nämnvärt. X2 är ett lås.

4. Aston Villa - Watford X
Aston Villa blir uppmålade som stora favoriter när de tar emot Watford, något vi har svårt att köpa med tanke på hur värdarna agerat den senaste tiden. Bara en triumf sedan julfirandet (!) är direkt svaga papper och Gerrard har framför allt mycket att fundera på i de bakre leden. Mings håller i ärlighetens namn inte måttet om Villa ska vara med och bråka om en Europaplats kommande säsonger. Vi tror att Watford ska kunna bjuda upp till dans i Birmingham. The Hornets har ännu inte gjort mål under Roy Hodgsons ledning, men med tanke på vilket försvar som på andra sidan denna lördag kan det mycket väl lossna för spelare som King och Dennis. Defensivt är gästerna förbättrade och detta skrälläge får inte missas. Alla tecken åker med.

5. Southampton - Everton 1
Över till St Mary’s där Southampton fortsätter att gå oerhört starkt. 1-1 mot Manchester United innebär att The Saints tagit poäng mot båda Manchester-lagen i deras tre senaste matcher. Däremellan letar sig också en 3-2-seger med besked mot Tottenham in. Värdarna skapar mängder av målchanser via James Ward-Prowses högerfot och när den kan sikta in sig på målfarliga herrar som Adams och Broja är mycket vunnet. Everton ser darriga ut i defensiven och här väntas både Mina och Godfrey, Lampards två bästa mittbackar, missa drabbningen. Då spelar det ingen roll att The Toffees ser småspännande ut i offensiven. Southampton vinner till trevlig procent.

6. Brighton - Burnley 1
Premier Leagues sista fight hittas på sydkusten där Brighton ges ett rejält favoritskap när Burnley kommer på besök. Visst besitter Fiskmåsarna en klart högre högstanivå än lördagens kombattanter, men det är värt att påpeka att värdarna bara vunnit sju av 24 fighter så här långt. Effektiviteten framför mål måste förbättras om det ska bli Europaspel. Burnley krigar i sin tur för nytt kontrakt och vi vill inte räkna bort The Clarets helt och hållet. Sean Dyches mannar har trivts bra mot Brighton i modern nutid och spelare som Cornet och Weghorst kan definitivt hota via omställningar. Åtminstone krysset bör finnas med bredvid den hårt streckade ettan.

7. Bristol City - Middlesbrough 2
Vidare ner i The Championship där det fortfarande är omöjligt att bli klok på Bristol City. The Robins har milt uttryckt tveksam underliggande statistik och har inte Andreas Weimann en bra dag har värdarna ofta inte heller detsamma. Mot ett jämnare, bättre och mer formstarkt Middlesbrough lutar vi åt att Bristol City får problem. Boro är på jakt efter att cementera sin playoff-plats och mot en opponent som tenderar att gå bort sig i var och varannan sekvens av försvarsspel ska Chris Wilder och övriga ses med god segerchans. Balogun avgör till gästernas fördel. Spikad tvåa.

8. Luton - West Bromwich X
Förmodat målsnål drabbning från Kenilworth Road där Luton ska brottas med West Bromwich. De sistnämnda är mållösa i fyra raka matcher och ska Steve Bruce lösa en playoff-plats åt de blåvita behöver han sparka igång offensiven per omgående. Med ett svagt mittfält till sitt förfogande görs det dock inte i en handvändning. Luton har haft marginalerna med sig mot slutet och 0-3 i nacken mot Birmingham kom därför som ett brev på posten. Hattmakarna ska kunna hålla fortet mot ett trögt West Bromwich, men till mer än en poäng räcker det inte. Krysset först, den värdemässigt fina tvåan sedan.

9. Cardiff - Blackpool 1
Blackpool förtjänar beröm för deras säsong så här långt. Att mer eller mindre redan ha säkrat kontraktet i egenskap av nykomlingar är starka papper, men denna lördag finns flera faktorer som talar emot The Seasiders. Det hårt ansatta truppläget är verkligen en sådan och gästerna trivs heller inte särskilt väl på främmande gräs. Cardiff går som tåget där fyra segrar på de fem senaste tagit walesarna upp från den jobbiga bottenstriden. Truppen besitter kunnande för den övre halvan och här ska The Bluebirds kunna fortsätta på inslagen väg. Bagan och Collins ordnar tre poäng åt värdarna. Singlad etta.

10. Derby - Peterborough X
Ångestladdat möte från bottenstriden där vinnaren får en skjuts i jakten på nytt kontrakt. Som säsongen sett ut så här långt ser Derby ut att på mirakulöst vis ordna ny biljett i The Championship, detta trots 21 minuspoäng. Resultaten har dock inte gått med The Rams mot slutet och när ettan blir stenhårt betrodd är det läge att blicka mot garderingar. Peterborough har ryckt upp sig spelmässigt och i veckan var The Posh farligt nära tre poäng mot Reading. Kan Clarke-Harris och company visa samma fina takter här får Derby problem. Hela spannet behövs då streckningen blir vänstervriden.

11. QPR - Hull 2
På tal om vänstervridna streck landar vi osökt in på Kiyan Prince Foundation Stadium. Queens Park Rangers såg ut att vara ett givet playoff-lag för några månader sedan, men verkligheten har minst sagt kommit ikapp The Hoops. Den svaga defensiven blottas i mer eller mindre varje match och en övervärderad etta är inte av intresse när Hull kommer på besök. Honeyman, Forss och Eaves är bara några av spelarna som ska kunna ställa till med problem mot ett QPR som inte alls sitter ihop för dagen. Värdet sitter solklart i österled, X2 spelas.

12. Sheffield United - Swansea 1
Spännande och förmodat välspelad tillställning från Bramall Lane där Sheffield United hoppas ta ytterligare kliv mot playoff. The Blades har hållit nollan i deras fyra senaste, men i veckan blev de rödvita nollade av Hull. McGoldrick och Brewster dras med skador och kommer duon inte till spel mot Swansea anser vi inte ettan vara så säker som tipparna tycks tro. Svanarna har självförtroendet på topp efter 3-1 mot Bristol City och spelmässigt råder det inga tvivel om att walesarna ska kunna stå upp bra mot Sheffield United. 1X ska emellertid räcka för grön bock.

13. Stoke - Birmingham 1
Kupongen avslutas i Stoke-on-Trent där vi gillar vad vi ser av hemmalaget. Stoke stod för ett starkt januarifönster där värvningarna av Baker och Maja har givit förnyat hopp om att nå playoff. Duon har redan blivit varma i de rödvita kläderna och vi blir inte chockade om någon av dessa herrar skjuter ett svagt Birmingham i sank. 3-0 mot Luton var snarare ett resultat av Hattmakarnas dåliga dag än att Birmingham har något på gång. Den underliggande statistiken är inte på gästernas sida och detta ska anses vara en lämplig uppgift för Stoke. Ettan klarar sig på egna ben.

Kupongens kassaskåp
Manchester City
Manchester City är världens bästa lag just nu och mot ett Tottenham i spillror ska de ljusblå inte ha några problem. Urstark etta på Etihad Stadium!

Varningens finger!
Brentford
Arsenal har haft problem med offensiven mot slutet och går inte så säkra som tipparna tycks tro. Brentford vann det vändande mötet och med ett bra truppläge ska The Bees kunna bjuda upp till dans på Emirates.

144 rader
1. Man City - Tottenham 1
2. Arsenal - Brentford 1x2
3. Crystal P - Chelsea 2
4. Aston Villa - Watford 1x2
5. Southampton - Everton 1
6. Brighton - Burnley 1x
7. Bristol City - Mboro 2
8. Luton - West Brom x
9. Cardiff - Blackpool 1
10. Derby - Peterborough 1x
11. QPR - Hull x2
12. Sheffield U - Swansea 1x
13. Stoke - Birmingham 1

864 rader
1. Man City - Tottenham 1
2. Arsenal - Brentford 1x2
3. Crystal P - Chelsea x2
4. Aston Villa - Watford 1x2
5. Southampton - Everton 1
6. Brighton - Burnley 1x
7. Bristol City - Mboro 2
8. Luton - West Brom x2
9. Cardiff - Blackpool 1
10. Derby - Peterborough 1x2
11. QPR - Hull x2
12. Sheffield U - Swansea 1x
13. Stoke - Birmingham 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto