Stryktipset Tips Lördag 19/3

Publicerad på 17 Mar 2022 - 12:52

Tipsexperten

Tipsexperten

17 Mar 2022 - 12:52

Den fjärde omgången av Tips-SM går av stapeln denna lördag där Stryktipset stöps i annorlunda utformning. FA-cupen, The Championship, League One och semifinalen från Svenska Cupen mellan Hammarby och Elfsborg är vad som erbjuds. Det är sannerligen inte fy skam och i analysen nedan guidar vi er mot 13 rätt. Häng med!

TV: Tuff rad på Stryktipset - våra experters bästa spikar och drag!



Spelstopp: 15:59



1. Middlesbrough - Chelsea X

Vi rivstartar äventyret med en tripp till Riverside Stadium där Middlesbrough tar emot Chelsea. De förstnämnda har slagit ut lag som Manchester United och Tottenham på sin väg hit och Chris Wilders mannar kommer inte att stanna bara för att de regerande Champions League-mästarna står på andra sidan. Chelsea kommer närmast från avancemang i veckans Champions League där Lille lades på rygg i Frankrike. Risk för slitna ben finns således här och när betydande pjäser som James och Chilwell finns på skadelistan drar vi gärna öronen åt oss. Tvåan kommer att bli övervärderad vilket gör övriga tecken lockande. Helst hela spannet.


2. Bristol City - West Bromwich 2

Över till The Championship där West Bromwich sett klart förbättrade ut mot slutet. I veckan lotsade Steve Bruce sina adepter till den bästa insatsen sedan han tog över när Fulham lades på rygg med 1-0. Drömmen om playoff lever fortfarande och i rådande slag är West Brom ingen rolig opponent att brottas med. Särskilt inte för ett lag av Bristol Citys kaliber. Andreas Weimann är den enda spelaren som hade konkurrerat om en startplats hos gästerna, i övrigt råder klasskillnad på Ashton Gate. The Baggies fortsätter på inslagen väg med en trea i Bristol. Spikad tvåa.


3. Huddersfield - Bournemouth 2

Verkligheten har kommit ikapp Huddersfield som känner flåset från jagande lag på sin tredjeplats. I veckan föll The Terriers rättvist med 0-2 borta mot Millwall och vi håller det inte som omöjligt att värdarna tappar sin playoff-plats innan ligan gör bokslut. Redan under lördagen väntar ytterligare en tuff uppgift när Bournemouth kommer på visit. Körsbären övertygar inte spelmässigt för dagen, men det ska samtidigt påpekas att det finns en stabil grund att stå på. Solanke, Anthony och Lowe är spelare som kan skjuta motståndare som helst i sank. Tvåan är en tänkbar spik på John Smith’s Stadium.


4. Hull - Luton 2

Luton reste sig snabbt efter den blytunga förlusten mot QPR. Preston asfalterades med 4-0 och Nathan Jones är en expert på att få sitt lag att studsa tillbaka från nederlag. Hattmakarnas höga högstanivå är bördig playoff och med lirare som Adebayo, Cornick och Jerome ska gästerna kunna städa av ett blekt Hull. Tigrarna kommer förvisso från en imponerande 2-0-viktoria mot Coventry, men här råder det inget tu tal om att Luton är det klart mer motiverade laget. Besökarna är också det bättre laget och även om tvåan streckas hårt är det en trolig spik.


5. Reading - Blackburn 2

Efter tre raka förluster fick Reading till ett trendbrott via veckans 1-1 mot Bournemouth. Nytillträdde tränaren Paul Ince fick se sina adepter kriga för varandra och det kommer att behövas även i fortsättningen då The Royals inte går säkra i bottenstriden. Blackburn fick i sin tur ketchupeffekt mot Derby (3-1) efter en lång period av måltorka. Kommer The Rovers upp i samma nivå på Madejski Stadium får Reading svårt att hänga med, men vi anser inte de blåvita som en favorit att hålla i handen. Tvåan ska med men det ska även ettan.


6. Stoke - Millwall 2

Stoke fortsätter att se bedrövliga ut på det gröna schackbrädet. 1-2 i nacken mot Cardiff innebar The Potters åttonde raka utan seger och att påstå att de rödvita checkat ut från säsongen är en underdrift. Mot ett motiverat och playoff-jagande Millwall tror vi att ytterligare poängtapp ligger i luften. Lejonen avfärdade Huddersfield med 2-0 senast och besitter för närvarande The Championships starkaste defensiv. Fin poängchans råder för gästerna och när ettan streckas upp som klar favorit är X2 rätt väg att gå.


7. Swansea - Birmingham 1

Swansea vann i veckan en rafflande tillställning mot Peterborough med 3-2 och har i princip säkrat kontraktet. Får Russell Martin plocka in en anfallare av rang till nästa säsong blir Svanarna att räkna med på den övre halvan. Bra chans till tre poäng finns mot ett tafatt Birmingham, men ettan streckas också därefter. Gästerna är indragna i bottenstriden där den icke existerande offensiven gör att 13 poäng snabbt kan ätas ikapp från jagande lag. Birmingham slår ur underläge i Wales, men med tanke på ettans hårda streckning är det inte fel att göra plats för krysset.


8. Oxford United - Ipswich 2

Vi tar hissen ned till League One där viktiga poäng står på spel i jakten på playoff. Oxford United visar fin form med två raka segrar och 73 (!) gjorda mål är faktiskt bäst i klassen. Här går det dock inte att komma ifrån tipparnas enorma förtroende till ettan. Ipswich är ett av ligans bästa lag i defensiv riktning sedan Kieran McKenna tog över skutan och här ska gästerna inte räknas bort. The Tractor Boys släpper knappt in något för dagen och ska ses med betydligt större poängchans än vad streckningen vittnar om. Bra läge att plocka den övervärderade favoriten. X2 spelas.


9. Lincoln - Sunderland X

Alex Neil håller nätt och jämnt Sunderland på playoff-plats, men det är inte med någon bred marginal. Bara en poäng skiljer ner till missad kvalplats mot The Championship och de rödvita är inte som bäst när det vankas spel utanför Stadium of Light. Trots det streckas tvåan upp över 50 procent vilket gör att det läge att dra i handbromsen. Lincoln har fortfarande inte sitt på det torra vad gäller förnyat kontrakt, en faktor som inte ska underskattas denna lördag. Fjolårets topplag har haft en dyster säsong, men här ska de inte känna sig slagna på förhand. Måla tvärs över och jobba in vänstersidan.


10. Cambridge United - MK Dons 2

Bortsett toppduon Rotherham och Wigan rådet det inget tu tal om att Milton Keynes Dons har varit League Ones bästa lag så här långt. The Dons har mäktiga 8-3-0 på sina elva senaste och spelare som Eisa och Twine tillhör seriens främsta på respektive position. Att någon av nämnda herrar blir avgörande mot ett Cambridge United i ingenmansland är inte långsökt. Värdarna från universitetsstaden har mer eller mindre säkrat nytt kontrakt och har bara en transportsträcka framför sig. Tvåan står stadigt allena trots hårt förtroende.


11. Portsmouth - Wycombe X

Sexpoängsmatch för Portsmouth som i princip kan bli avhängda från playoff vid förlust mot Wycombe. Försäljningen av John Marquis var märklig och som ett brev på posten har Pompey tappat offensiv styrka sedan trotjänaren lämnade. Två raka matcher utan ett enda gjort mål är oroande siffror och den hårt streckade ettan ska knappast lämnas allena. Wycombe har bara släppt in ett mål på sina fyra senaste och har samtidigt plockat tio poäng under samma period. The Chairboys ska inte uteslutas från en fortsättning på rådande trend. Koppla på hela spannet så fort det går.


12. Charlton - Burton 1

League One avrundas med ett mittenmöte från klassiska The Valley. Charlton, hemmahörandes på arenan, bröt en negativ trend via 1-0 mot Gillingham och är det någonstans The Addicks är erkänt starka är det i den egna borgen. Lejonparten av Charltons poäng har kommit framför de egna fansen och mot ett bortasvagt Burton tror vi på ännu ett jubel. 15 poängtapp av 19 möjliga på resande tass är anledningen till att gästerna inte är i närheten av att kampera på den övre halvan. Ettan lämnas på egna ben.


13. Hammarby - Elfsborg 1

Kupongen avrundas på Tele2 Arena där den första semifinalen av Svenska Cupen ska äga rum. Hammarby visade prov på både moral och styrka när de vände 0-2 till 3-2 mot IFK Norrköping, men frågetecken finns fortfarande i de bakre leden. Lyckas Elfsborg hålla spelare som Selmani, Ludwigson och Swedberg i schack finns goda möjligheter att såra Bajen via omställningar, något som är gästernas specialitet. Jimmy Thelins mannar triumferade rättvist i El Västico med 1-0 mot IFK Göteborg och kan absolut störa stockholmarna denna lördag. Boråsarna vann motsvarande möte i Allsvenskan i fjol. Ettan först, tvåan sedan.


Kupongens kassaskåp

West Bromwich

Steve Bruce har skakat liv i West Bromwich som ser ramstarka ut för dagen. Det gör inte Bristol City som torskar ännu en fight denna lördag. Stark tvåa på Ashton Gate.


Varningens finger!

Ipswich

Ipswich är på väg mot playoff tack vare Kieran McKennas förmåga att styra upp ett försvarsspel. Oxford är inga duvungar men streckningen spårar ur i västerled. Kanonvärde till höger!



144 rader
1. Middlesbrough - Chelsea x2
2. Bristol City - West Brom 2
3. Huddersfield - Bournem. 2
4. Hull - Luton 2
5. Reading - Blackburn 12
6. Stoke - Millwall x2
7. Swansea - Birmingham 1x
8. Oxford - Ipswich 2
9. Lincoln - Sunderland 1x2
10. Cambridge - MK Dons 2
11. Portsmouth - Wycombe 1x2
12. Charlton - Burton 1
13. Hammarby - Elfsborg 1


864 rader
1. Middlesbrough - Chelsea 1x2
2. Bristol City - West Brom 2
3. Huddersfield - Bournem. 2
4. Hull - Luton 2
5. Reading - Blackburn 12
6. Stoke - Millwall x2
7. Swansea - Birmingham 1x
8. Oxford - Ipswich x2
9. Lincoln - Sunderland 1x2
10. Cambridge - MK Dons 2
11. Portsmouth - Wycombe 1x2
12. Charlton - Burton 1
13. Hammarby - Elfsborg 12


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto