Stryktipset Tips Lördag 22/10

Publicerad på 20 Okt 2022 - 16:25

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Okt 2022 - 16:25

Lördagens Stryktips inleds på sprakande vis när Chelsea drabbar samman med Manchester United. Därefter spikar vi en megafavorit och ett värdegäng innan äventyret går vidare i The Championship. League One tar sedan kupongen i mål med en tillställning. Häng med på resan!

Spelstopp: 15:59

1. Chelsea - Manchester United 2

Chelsea har verkligen lyckats stänga igen butiken sedan Graham Potter tog över. Kepa Arrizabalaga har fått en renässans mellan stolparna där burväktaren varit matchavgörande i de fyra poängen som spelats in mot Aston Villa och Brentford. Spelmässigt har det dock varit ett steg i fel riktning och denna lördag blir det tufft emot när Manchester United kommer på besök. Erik ten Hags gäng var både ett och två nummer för stora för Tottenham i onsdags där det blev tydligt att nederländaren börjar få fart på gästernas spelsätt. Rashford, Antony och Fernandes är bara några av lirarna som kan såra Chelsea på egen hand. Tvåan lockar mest men här ska man inte skämmas för att täcka upp.

2. Manchester City - Brighton 1

Det vill sig inte i offensiven för Brighton. Efter 3-3 mot Liverpool är gästerna mållösa i sina tre senaste och faktum är att “Fiskmåsarna” inte gjort något mål på deras senaste 50 (!) skott på mål. Effektiviteten behöver onekligen slipas men den gör det knappast borta mot Manchester City. De ljusblå har betydligt längre vila i benen och revanschlustan efter förlusten mot Liverpool bör vara enorm. Roberto De Zerbi har flaggat för att Brighton ska gå ut och spela sitt egna spel på Etihad, något som kan leda till en massaker åt andra hållet. Kupongens största favorit är också den mest befogade. City spikas!

3. Everton - Crystal Palace 2

Tre raka förluster och bara ett gjort mål under samma period är dystra siffror för Frank Lampard och dennes Everton. Defensiven är förbättrad sedan värvningarna av Tarkowski och Coady men framåt händer inte särskilt mycket av glädje. Medan The Toffees går bottenstrid till mötes kan Crystal Palace i sin tur snegla mot den övre halvan. Vieiras gäng vände 0-1 till 2-1 mot Wolverhampton där Wilfried Zahas mer centrerade roll bar frukt då ivorianen satte det avgörande målet. Tillsammans med Eze och Olise bör Zaha trivas med den förväntade matchbilden på Goodison Park. Tvåans smygvärde är tillräckligt för att vi ska chansspika gästerna.

4. Blackburn - Birmingham X

Det blåser medvind i Lancashire där Blackburn är med i den absoluta toppstriden och härjar. Sett till värdarnas underliggande statistik borde så inte varit fallet. Prestationerna har inte motsvarat den rikliga poängskörden och förr eller senare är ett ras i tabellen att vänta. När ettan övervärderas mot ett inte oävet Birmingham är det därför läge att dra öronen åt sig. “Blånäsorna” har sju poäng på sina tre senaste där de höll jämna steg med topplaget Burnley senast det begav sig. Omöjligt är det inte att göra om samma bedrift mot ett överskattat Blackburn. X2 eller alla tecken.

5. Middlesbrough - Huddersfield 1

Middlesbrough fick proppen ur när 0-1 vändes till 4-1 mot Wigan. Boro – som borde legat inom toppsextetten sett till deras underliggande statistik – sägs bara vara formaliteter från att göra klart med Michael Carrick som tränare och den erkänt skicklige taktikern kan mycket väl vara precis vad värdarna behöver. Kunnandet på Riverside Stadium är enormt och här får Huddersfield finna sig i att slå ur stort underläge. The Terriers är en skugga av fjolårets jag och det skulle faktiskt inte förvåna om gästerna bedriver bottenstrid under hela säsongen. Ettan kan med gott samvete lämnas allena.

6. Millwall - West Bromwich 2

West Bromwich föll tillbaka i gamla hjulspår när de i veckan åkte på 0-2 mot Bristol City. Att sparka Steve Bruce utan en färdig ersättare var mindre genomtänkt och The Baggies behöver onekligen hitta in på rätt spår om de ämnar toppstrid av denna säsong. Millwall på The Den blir ingen enkel uppgift. “Lejonen” har tre raka segrar i ryggsäcken där 3-0 mot Watford var en meriterande triumf. Bradshaw stod då för ett hattrick som också innebär att ettan blir väl betrodd av tipparna. När värdet tycks landa till höger drar vi en rövare och lämnar ettan därhän. X2 spelas.

7. QPR - Wigan X

Steven Gerrards gamla assistent, Michael Beale, har onekligen gjort bra ifrån sig i Queens Park Rangers. 3-0-segern mot Cardiff innebar att Beales mannar gick upp i serieledning efter veckans omgångar, något som fått Wolverhampton att dra öronen åt sig. Beale kopplas samman med en flytt till Premier League-klubben, ett potentiellt störningsmoment inför bataljen med Wigan. The Latics har gjort det bra i egenskap av nykomlingar där framför allt bortaspelet rosat marknaden. 13 av gästernas totalt 19 poäng har kommit utanför hemtrakterna och när ettan övervärderas vill vi göra plats för garderingar. Helst alla tecken.

8. Reading - Bristol City 2

Tre raka förluster är illavarslande för Paul Ince och dennes Reading. The Royals har överpresterat sin väg mot toppstriden och vi blir inte förvånade om den negativa trenden fortsätter fram till VM. Lyckas Bristol City hålla firma Joao/Carroll i schack samtidigt som Weimann, Wells och Conway har en bra dag i gästernas främre led är mycket vunnet. Det ska påpekas att även The Robins har sina problem med kontinuiteten, men när spelvärdet landar till höger har vi samtidigt inga problem med att lämna ettan utanför värmen. X2.

9. Rotherham - Hull 1

Två lag som av mycket att döma kommer strida för nytt kontrakt under våren går i klinch på New York Stadium. Rotherham har bara förlorat tre av 14 matcher så här långt, men det ska raskt påpekas att The Millers överpresterat rejält. Ett fall i tabellen är att vänta men mot ett håglöst Hull anser vi trots allt hemmaplansfördelen ska väga tungt. “Tigrarna” har inte fått önskad effekt på tränarbytet och vi tror inte att ligans sämsta defensiv lyckas hålla tätt denna lördag heller. Trots halvtaskigt värde är ettan en fulspik vi väljer att lita på.

10. Sheffield United - Norwich 1

I sällskap med Burnley har Sheffield United och Norwich visat genomgående högst högstanivå i The Championship. Den senaste tidens formkurva är dock ingen vacker läsning för någon av de två sistnämnda. Sheffield United stod för en godkänd insats mot Coventry men ett straffmål i slutskedet innebar värdarnas femte raka utan seger. Detta föranleddes av en utvisning på förstaslipsen Foderingham som saknas denna lördag. Trots det gillas vänstersidan mest. Norwich fick i sin tur McClean utvisad i 0-1-förlusten mot Luton och med bara en inspelad poäng av de senaste tolv möjliga är “Kanariefåglarna” under isen. Vi nöjer oss med 1X på Bramall Lane.

11. Stoke - Coventry 1

Stoke blev regelrätt rånade på tre i veckan. Trots enorm dominans mot Rotherham åkte Alex Neils mannar på en minst sagt sur 0-1-förlust. Någon större fara med formen ska det dock inte vara för The Potters som ska ses med god chans att studsa tillbaka på vinnande väg mot Coventry. Två raka 1-0-segrar till trots har Viktor Gyökeres med kamrater en bit kvar till toppformen och i Stoke-on-Trent slår The Sky Blues ur underläge. Ettan är en potentiell fulspik men med hänsyn till värdet är det inte dumt att göra plats för krysset.

12. Sunderland - Burnley 2

Delad ära borta mot Birmingham var inget att skriva ut och rama in för Vincent Kompanys Burnley. Desto mer imponerande är att belgaren och hans adepter alltjämt bara förlorat en av 15 fighter i The Championship. En direktplats till Premier League hägrar om gästerna lyckas omvandla deras ofta kraftiga spelövertag till nätrassel. Sunderland har bara gått på pumpen en gång i egen borg men lider av att skyttekungen Ross Stewart dras med en skada. Utan honom blir detta en övermäktig uppgift trots fördelen av hemmaplan. Tvåan singlas på Stadium of Light.

13. Shrewsbury - Charlton 2

Charlton inledde League One sömnigt men har onekligen vaknat till liv mot slutet. Förmodade topplagen Exeter och Portsmouth har fått stryk med totalt 7-2 (!) på klassiska The Valley och vi tror att ytterligare poäng är att vänta även om The Addicks lämnar sin egna gräsmatta denna lördag. Shrewsbury finns med på den övre halvan men av underliggande statistik att döma lever värdarna på lånad tid. En sämre period ligger i luften för The Shrews som får det tufft emot på New Meadow. X2 ramar in detta väl.

Kupongens kassaskåp

Manchester City

Kapacitet, längre vila och revanschlusta är bara några av faktorerna som talar för Manchester City denna lördag. Brighton får finna sig i att jaga skuggor på Etihad.

Varningens finger!

Wigan

Wigan har stått för imponerande insatser på resande tass och ska inte underskattas mot ett QPR som blandar och ger om vartannat. X2 är tidiga inslag.

144 rader
1. Chelsea - Man United 12
2. Man City - Brighton 1
3. Everton - Crystal P 2
4. Blackburn - Birmingham 1x2
5. Mboro - Huddersfield 1
6. Millwall - West Brom 2
7. QPR - Wigan 1x2
8. Reading - Bristol City x2
9. Rotherham - Hull 1
10. Sheffield U - Norwich 1x
11. Stoke - Coventry 1
12. Sunderland - Burnley 2
13. Shrewsbury - Charlton x2

864 rader
1. Chelsea - Man United 1x2
2. Man City - Brighton 1
3. Everton - Crystal P 2
4. Blackburn - Birmingham 1x2
5. Mboro - Huddersfield 1
6. Millwall - West Brom x2
7. QPR - Wigan 1x2
8. Reading - Bristol City x2
9. Rotherham - Hull 1
10. Sheffield U - Norwich 1x
11. Stoke - Coventry 1x
12. Sunderland - Burnley 2
13. Shrewsbury - Charlton x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto