Stryktipset Tips Lördag 26/3

Publicerad på 24 Mar 2022 - 09:09

Tipsexperten

Tipsexperten

24 Mar 2022 - 09:09

Stryktipset tar en lite annorlunda skepnad denna lördag då den övre halvan av kupongen bjuder på drösvis med internationella vänskapsmatcher. Därefter återställs ordningen då det blir brittisk fotboll för hela slanten, denna gång med främst League One i fokus. Som vanligt finns 13 gröna bockar i kikarsiktet!

TV: Stryktipset med landslag och engelsk fotboll!



Spelstopp: 15:59



1. England - Schweiz X

En intressant vänskapsmatch mellan England och Schweiz där värdarna inte helt oväntat pekas ut till favoriter. Det råder inga tvivel om att engelsmännen ståtar med ett mer konkurrenskraftigt landslag än besökarna från alplandet, men Murat Yakins schweizare gör som bekant sällan bort sig mot tufft motstånd. En fin inramning på anrika Wembley innebär att spelare som bland annat Shaqiri, Zeqiri, Vargas och Steffen (samtliga medverkar mest troligt) troligen vill visa upp sig från sin bästa sida. Gareth Southgate väntas rotera friskt i sitt Three Lions som får se upp på nationalarenan. Bra skrällchans – helgardera och jobba högersida!


2. Nederländerna - Danmark 1

Nederländerna ser ut att bli lågt betrodda av tipparna när EM-sensationen Danmark kommer på besök. Våra kära grannar från väst stod som bekant för ett hejdundrande fint mästerskap i somras, men trots det höga kunnande som finns i Kasper Hjulmands trupp är danskarna rättmätiga underdogs i Amsterdam. Oranje stod för ett lysande VM-kval och väntas diktera villkoren på Johan Cruijff Arena denna lördag. Som streckprocenten fördelas just nu är ettan en suverän värdespik.


3. Finland - Island 1

Teemu Pukki och hans adepter i det finländska landslaget missade som bekant VM, men ska nu genrepa inför sommarens Nations League. Lejonen från de tusen sjöarnas land stod för ett starkt VM-kval och känns hetare än någonsin. Detsamma kan inte sägas om Island som befinner sig långt från de fornstora dagarna då Lasse Lagerbäck lotsade öborna till skräll efter skräll. De blåröda har dessutom omhuldats av diverse skandaler det senaste året vilket till slut fick hela förbundsstyrelsen att säga upp sig. Nej, det ser inte alls ljust ut för islänningarna i denna vänskapsmatch, som spelas på neutral plan i spanska Murcia. Bra spiketta!


4. Irland - Belgien 2

Det höjdes nog inte på speciellt många ögonbryn när Irland misslyckades med att kvalificera sig till det kommande världsmästerskapet i Qatar. Samtidigt var det inte heller speciellt oväntat att världsettan Belgien körde över allt och alla i samma kval. Besökarnationens förbundskapten Roberto Martínez vill säkerligen laborera en del med startelvan i Dublin, men då bänknötare som Dendoncker, Mertens och Saelemaekers väntas få speltid och troligen ser sin chans att stärka aktierna inför VM bör De röda djävlarna drar den längsta stickan här. Tvåan plitas ned först, men finns stålar kan krysset sällskapa endast för värde.


5. Spanien - Albanien 1

Spanien ges en vinstchans på cirka 90 procent hos spelbolagen när de ställs mot ett flera klasser sämre Albanien på RCDE Stadium i Barcelona. Värdnationen stod som bekant för en maffig comeback i VM-kvalet och tvingade därmed Sverige till ett playoff. Luis Enrique förfogar över en trupp som är sprängfylld med stjärnor och det spelar nog ingen större roll att den gamle Barca-profilen väntas rotera friskt i Katalonien denna lördag. Känslan är att denna tillställning avgörs innan den första halvleken är över. Särskilt med tanke på att klasslirare som bland annat Rodri, Morata och Rodrigo väntas finnas på planen. Ettan är att betrakta som bankränta.


6. Tyskland - Israel X

En storfavorit som garderas är Tyskland. Det tar såklart emot att försöka fälla stora starka Die Mannschaft, särskilt i hemlandet. Men även om Israel är mer eller mindre chanslöst på pappret finns det trots allt ett par faktorer som talar för att de vitblå kan störa Hansi Flicks mannar i Sinsheim. Nummer ett är att besökarnationens stora stjärna Eran Zahavi har hittat målformen igen då 34-åringen nätat i sex raka matcher i sitt PSV. Håll således tummarna för att den gamle anfallsräven ges speltid. Nästa sak som väcker hoppet om en storskräll är att tyskarna det senaste året inte har dominerat på samma sätt som under 2010-talet. EM-fiaskot är ett rungande exempel på detta. Alla tecken åker in med förhoppningen om att Israel fixar minst ett kryss och därmed skapar korsdrag bland kuponghögarna!


7. Ipswich - Plymouth 1

Den gamla Tipsextra-favoriten Ipswich jagar en topp 6-plats i League One. Men med endast sju matcher som återstår av “grundserien” är goda råd nu dyra för hemmalagets tränare Kieran McKenna. Ett lag som just parkerar på playoff-plats är formstarka Plymouth som gästar Portman Road denna lördag. The Pilgrims är, trots den höga placeringen i tabellen, dock inte ett lag att lita på när det kommer till spelet på resande fot. Något som blev väldigt tydligt i den näst senaste bortamatchen där Joe Edwards och hans adepter nollades av mittenlaget Cambridge United. Ettan kan singlas hela vägen upp till 60 procent!


8. Accrington Stanley - Gillingham 1

Accrington åkte på en riktig käftsmäll mot topplaget Plymouth senast. Sean McConville och hans lärjungar i backlinjen hade en minst sagt tung afton när Accy, som de kallas, släppte in hela fyra mål. Även anfallsduon Bishop/Longelo-Mbule får ta på sig en stor del av nederlaget då de rödvita även misslyckades med att göra mål framåt. Gillingham har dock inte heller rosat marknaden den senaste tiden ska sägas. Faktum är att The Gills har radat upp svaga prestationer mot slutet och riskerar nu nedflyttning till League Two om de inte steppar upp under sluttampen av ligaspelet. Till rådande streck är ettan en tänkbar spik, men drar procenten iväg bör krysset sällskapa.


9. AFC Wimbledon - Cambridge United 2

Två av League Ones formsvagaste lag ska mäta svärd i sydvästra London där viktiga poäng står på spel. För värdarnas del ser det mörkt ut för tillfället ut då Vinnie Jones gamla gäng halkat nedanför nedflyttningsstrecket. The Dons är således i behov av en trepoängare här, men kan få problem mot ett Cambridge United som vunnit vid de två senaste besöken på Plough Lane. Gästerna från universitetsstaden har betydligt vassare spets i truppen där framför allt kvicke Sam Smith sticker ut. Det mesta talar för att Smith och company löser minst en pinne i huvudstaden. X2.


10. Doncaster - Charlton 2

Charlton ståtar med två raka segrar med hållen nolla i bägge. Även om The Championship-tåget redan har gått för gästernas del denna säsong ska vi komma ihåg att det finns oerhört hög kapacitet i spelartruppen. Bland annat i form av den rutinerade anfallsstjärnan Jayden Stockley. Doncaster har endast tagit två poäng på de fyra senaste omgångarna vilket innebär att formen är sämre än på länge. Ska Gary McSheffreys värdar orka stå emot ett pånyttfött Charlton kommer de att behöva prestera på toppen av sin förmåga. Den troliga tvåan spikas till trevlig procent!


11. Sheffield Wednesday - Cheltenham X

Sheffield Wednesday, som är en hårsmån från att nå en topp 6-plats i League One, har kryssat i två raka matcher. The Owls hade såklart behövt vinna minst en av dessa för att inte halka efter övriga topplag. Nu kan den gamle Premier League-liraren Bary Bannan och hans kamrater ånyo få problem när ett lurigt Cheltenham gästar Hillsborough. Det ser visserligen inte ut att bli något playoff för besökarna från Gloucestershire, men med tanke på att de rödsvarta vunnit två av de tre senaste fajterna känns de heta för tillfället. Helst alla tecken i vad som väntas bli en jämnare tillställning än vad strecken säger!


12. Shrewsbury - Lincoln 1

Det går inte att frånse att något verkar ha hänt med Shrewsbury i de senaste matcherna. Från ingenstans har värdarna vunnit två raka matcher där bland annat serieledaren Rotherham besegrades med 3-0. Oerhört starkt från Bowman, Udoh och övriga i The Shrews. Lincoln har inte gått att känna igen sedan förlusten mot Blackpool i förra årets playoff-final. The Imps tappade bland annat nyckelspelare som Tayo Edun och Jorge Grant inför denna säsong och den blygsamma 18:e-platsen vittnar om att kvalitén i laget är avsevärt försämrad jämfört med i fjol. Etta, eller möjligen 1X.


13. Port Vale - Sutton United 2

Vi avrundar kalaset i League Two där två offensivt skickliga gäng i form av Port Vale och Sutton United ska göra upp i en sexpoängsmatch. Bägge lagen jagar nämligen playoff och en seger för någon av sidorna skulle kunna skicka upp dem till topp 7 i ett nafs. När kombattanterna möttes i höstas gjordes hela sju mål (4-3 till Sutton). Med tanke på matchens betydelse kan vi nog räkna med öppna spjäll även denna gång. Krysset känns därmed som ett klockrent avslag även på större system. Etta-tvåa!


Kupongens kassaskåp

Spanien

Luis Enriques tango-gäng väntas dansa ett svagt Albanien av banan i Katalonien. Det spelar nog ingen roll vilken elva värdnationen ställer ut – en spansk överkörning är oundviklig!


Varningens finger!

Israel

Det är såklart ett vågat drag att gå emot stora, starka Tyskland. Men med Die Mannschafts EM-fiasko färskt i minnet, samt att Eran Zahavi och company i Israel inte är någon slagpåse, känns det lockande att plocka fram garderingspennan. Större skrällar har skett!



144 rader
1. England - Schweiz 1x2
2. Nederländerna - Danmark 1
3. Finland - Island 1
4. Irland - Belgien x2
5. Spanien - Albanien 1
6. Tyskland - Israel 1x2
7. Ipswich - Plymouth 1
8. Accrington - Gillingham 1
9. AFC Wimble. - Cambridge x2
10. Doncaster - Charlton 2
11. Sheffield W - Cheltenham 1x
12. Shrewsbury - Lincoln 1
13. Port Vale - Sutton United 12


864 rader
1. England - Schweiz 1x2
2. Nederländerna - Danmark 1
3. Finland - Island 1
4. Irland - Belgien x2
5. Spanien - Albanien 1
6. Tyskland - Israel 1x2
7. Ipswich - Plymouth 1
8. Accrington - Gillingham 1x
9. AFC Wimble. - Cambridge x2
10. Doncaster - Charlton 2
11. Sheffield W - Cheltenham 1x2
12. Shrewsbury - Lincoln 1x
13. Port Vale - Sutton United 12


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto