Stryktipset Tips Lördag 27/8

Publicerad på 25 Aug 2022 - 14:24

Tipsexperten

Tipsexperten

25 Aug 2022 - 14:24

Lördagens Stryktips inleds av tre stora drakar. Kupongens nyckel blir att klura ut vad som ska göras med lag som Arsenal, Chelsea och Liverpool. Ytterligare två Premier League-fighter fortsätter sedan kalaset innan The Championship leder oss in över mållinjen. Nu kör vi!

Spelstopp: 15:591. Arsenal - Fulham 1

Kupongen inleds av ett Londonderby från Emirates Stadium där Arsenal drabbar samman med Fulham. The Gunners har inlett säsongen urstarkt och kommer närmast från en enkel nedmontering av en annan nykomling, Bournemouth. Lika enkelt kommer Fulham inte besegras men det råder samtidigt inget tu tal om att detta är Arsenals match att förlora. Mitrovic och Pereira är matchvinnartyper hos gästerna som dock får finna sig i att slå ur stort underläge i norra London. Ett kryss är inte omöjligt, men mer än så blir det inte. 1X är att betrakta som helagardering.

2. Chelsea - Leicester X

Chelsea stod för en unken insats borta mot Leeds där Thomas Tuchel inte alls fick till sin matchplan. Gallagher är ingen mittfältare som ska delta i uppbyggnaden och när James är en av världens bästa wingbacks är det en synd att använda honom som en av tre mittbackar. Har tysken lärt sig läxan till denna lördag är Leicester ett överkomligt hinder, men det ska samtidigt påpekas att “Rävarna” bara förlorat ett av sina tre senaste besök på denna arena. Med gott om andra spikar att vända sig mot väljer vi att jaga skrällen på Stamford Bridge. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

3. Liverpool - Bournemouth 1

Liverpool har stått för en usel start med deras mått mätt och torsken i The North West Derby var rättvis sett till matchbilden. Klopp behöver förstå att det inte går att spela på samma fiol som när Thiago, Jota, Matip och Konaté är friska, utan kvartetten behöver de röd strängarna spännas om. Lördagens möjlighet att studsa tillbaka på vinnande väg är med det sagt utmärkt då ett beskedligt Bournemouth gästar Anfield. “Körsbären” har 0-7 i nacken mot Manchester City och Arsenal och kommer inte ha något att säga till om i Merseyside. Given etta.

4. Brentford - Everton X

Brentford åkte på en näsbrännare i derbyt mot Fulham. The Bees försvarsspel imponerade inte alls och faktum är att värdarna kunde släppt in fler mål än de tre som blev på Craven Cottage. Chans till revansch ges denna lördag när Everton kommer på besök, ett motstånd som vi tror kan passa Frank och company illa. The Toffees ligger gärna lågt och spelar på omställningar där lirare som Gordon, Gray och McNeil kan såra Pontus Jansson och övriga i Brentfords backlinje. I kraft av hemmaplan går 1X först, men på större system får även tvåan ta plats i värmen. Vid träff skapar den fint drag bland kuponghögarna.

5. Brighton - Leeds 1

Leeds har gjort mycket rätt under sommaren och har också inlett Premier League med sju poäng av nio möjliga. 3-0-segern mot Chelsea var frukten av ett intensivt presspel från Jesse Marschs adepter, men denna söndag ställs de vitklädda mot något av en mardrömsmotståndare. Brighton har 2-2-0 på de fyra senaste inbördes mötena och den taktiskt skicklige Potter vet uppenbarligen hur han ska hantera ett ibland enformigt Leeds. “Fiskmåsarna” har förtjänat full pott efter de tre inledande matcherna och ska gälla som tydliga favoriter hemma på sydkusten. Ettan spikas upp till 55 procent.

6. Blackpool - Bristol City 1

Vidare ner i The Championship där Blackpool stod för en mäktig upphämtning i den senaste omgången. Från underläge 1-3 kom värdarna ikapp till 3-3 i derbyt mot Burnley och faktum var att The Seasiders var den aktör som låg närmast tre poäng sett till underliggande siffror. Kommer de upp i samma nivå mot ett ojämnt Bristol City är mycket vunnet. The Robins har tre raka tävlingssegrar i ryggsäcken men är väldigt beroende av att österrikaren Weimann har en bra dag i de främre leden. Får Blackpool stopp på honom ligger ettan nära till hands. Tillåter finanserna är det inte fel att peta med tvåan på större system.

7. Blackburn - Stoke 2

Två raka förluster med totalt 0-6 innebär att verkligheten kommit ikapp Jon Dahl Tomasson och dennes Blackburn. Flera större klubbar rycker i målkungen Brereton och det är inte otänkbart att det stör ordningen i danskens blåvita manskap. Trots rådande formdipp väljer tipparna att gå hårt åt Blackburn när ett underskattat Stoke kommer på besök. Det hoppas vi ta rejält betalt för. The Potters har presterat betydligt bättre fotboll än vad tabellen vittnar om. 0-1 i nacken senast mot Sunderland var inte rättvisa siffror, men å andra sidan tror vi att gästerna ska kunna trivas med den förväntade matchbilden på Ewood Park. Brown, Baker och Gayle är spetsspelare som ska kunna såra Blackburn via omställningar och här motsvarar inte streckningen styrkeförhållandena lagen emellan. Tvåan är en fräck chansspik till magiskt värde.

8. Cardiff - Preston X

Cardiff har hamnat i negativ spiral där bara ett gjort mål på de fyra senaste tävlingsmatcherna är mörka siffror. Blott en seger på de fyra senaste ligamatcherna är ytterligare ett kvitto på att Morison är en pressad man på walesarnas tränarbänk. Preston står i sin tur bara noterade för en triumf på fem försök, men till skillnad från lördagens kombattanter har The Lilywhites presterat bättre fotboll än vad tabellen visar. Bortaplan är ett aber denna helg, men kommer gästerna upp i ansenlig nivå ska de kunna lämna draklandet med minst en poäng. Den överstreckade ettan lämnas utanför – X2!

9. Huddersfield - West Bromwich 2

Det blev proppen ur för West Bromwich som körde över Hull med 5-2 för en vecka sedan. Storsegern låg i luften efter en rad starka prestationer och kan Steve Bruce få sina mannar att fortsätta på inslagen väg blir The Baggies jobbiga att handskas med i toppen av The Championship. Huddersfield är ett lag för den andra änden av tabellen efter att ha tappat hela ryggraden från det succéfyllda fjolåret. Schofield har anlitats för att samla ihop spillrorna under sommaren, men The Terriers ser med handen på hjärtat inget vidare ut den här säsongen. Så länge tvåan inte rusar över 50 procent är det en vettig spik.

10. Millwall - Reading 1

Millwalls klassiskt starka defensiv ser ut att vara ett minne blott. “Lejonen” har släppt in minst två mål i fyra raka ligamatcher och även om motståndet varit i tuffaste laget är siffrorna inte godkända för ett lag med ambitioner att nå playoff. Ett i grunden svagt Reading är en opponent som ska kunna hållas på halster i huvudstaden, men ettan streckas också därefter. Paul Inces gäng kommer trots allt hit med två raka vinster i bagaget där 1-0 senast mot Middlesbrough byggde självförtroende. Med hänsyn till värdet är krysset ett vettigt komplement åt ettan.

11. Rotherham - Birmingham 1

Birmingham hade det tufft i fjol och ser ut att gå bottenstrid till mötes även den här säsongen. “Blånäsorna” faller sällan ur ramen men bara ett gjort mål på de tre senaste vittnar samtidigt om var gästerna har sina problem. Rotherham är ett annat gäng som väntas få slåss för nytt kontrakt, men nykomlingens inledning går inte av för hackor. Fyra raka utan förlust är starka papper och på sin hemmabana är The Millers erkänt svåra att tas med. Det fick Reading erfara (0-4) senast det var spel på AESSEAL New York Stadium. Ettan singlas till godkänd procent.

12. Watford - QPR X

Watford hänger inledningsvis med i toppstriden, men nio inspelade poäng av 15 möjliga är en utdelning The Hornets inte förtjänat. Rod Edwards gäng har en tendens att blanda och ge under 90 minuter och med flertalet tunga spelartapp är de svartgula ingen övervärderad favorit att hålla i handen denna derbylördag. QPR gör den korta resan till Vicarage Road där The Hoops spås kunna få en passande matchbild framför sig. Watfords offensiv är under renovering och vi blir inte förvånade om de blåvita gästerna lyckas störa värdarna. Till vänstervriden streckning åker alla tecken med redan från start. Håll en tumme för X2!

13. Wigan - Burnley 2

Vincent Kompany var allt annat än nöjd när han fick se sitt Burnley tappa 3-1 till 3-3 i derbyt mot Blackpool. Ian Maatsens utvisning i slutskedet kunde dessutom kostat The Clarets poängen de lämnade derbyt med. Burnley har bevisat att de besitter en hög högstanivå, men innan maskineriet klickar blir det inte tal om att spika gästerna mot ett inte oävet Wigan. The Latics har stundtals imponerat i inledningen och är inte lätta att utmanövrera hemma på DW Stadium. Tvåan går först men krysset får gärna haka på i ett tidigt skede.

Kupongens kassaskåp

Liverpool

Liverpools inledning har varit svag men hemma mot Bournemouth gör de rödklädda inga misstag. Kupongens mest givna spik är ett faktum.

Varningens finger!

Leicester

Chelsea är överallt och ingenstans just nu. Leicester har bara förlorat ett av sina tre senaste besök på Stamford Bridge och står inte utan chans nu heller. Måla tvärs över och håll en tumme för rensande X2.144 rader
1. Arsenal - Fulham 1
2. Chelsea - Leicester 1x2
3. Liverpool - Bournem. 1
4. Brentford - Everton 1x
5. Brighton - Leeds 1
6. Blackpool - Bristol City 12
7. Blackburn - Stoke 2
8. Cardiff - Preston x2
9. Huddersf.- West Brom 2
10. Millwall - Reading 1x
11. Rotherham - Birmingh. 1
12. Watford - QPR 1x2
13. Wigan - Burnley 2

864 rader
1. Arsenal - Fulham 1x
2. Chelsea - Leicester 1x2
3. Liverpool - Bournem. 1
4. Brentford - Everton 1x2
5. Brighton - Leeds 1
6. Blackpool - Bristol City 12
7. Blackburn - Stoke 2
8. Cardiff - Preston x2
9. Huddersf.- West Brom 2
10. Millwall - Reading 1x
11. Rotherham - Birmingh. 1
12. Watford - QPR 1x2
13. Wigan - Burnley x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto