Stryktipset Tips Lördag 30/4

Publicerad på 28 Apr 2022 - 14:32

Tipsexperten

Tipsexperten

28 Apr 2022 - 14:32

Lördagens Stryktips är laddat med 13 miljoner i jackpot! Manchester Citys väg mot ligatiteln fortsätter på Elland Road och Premier League bjuder också på spänning från tabellens nedre delar. I The Championship handlar i princip allt om lagen runt playoff-strecket. Nu kör vi!

TV: 13 miljoner extra när vi går för 13 rätt på Stryktipset!




Spelstopp: 15:59



1. Leeds - Manchester City 2

Manchester City stod för en offensivt magisk match i 4-3-segern mot Real Madrid. Oaktsamhet i de bakre leden gjorde dock att dubbelmötet i allra högsta grad lever inför returen i den spanska huvudstaden. Däremellan ska The Citizens brottas med Leeds i Premier League, men även om denna fight hamnar i schemamässigt kläm är City alldeles för bra för att gå bort sig på Elland Road. Ligatiteln vilar i gästernas händer och Leeds ska vara nöjda som lämnade Selhurst Park med en poäng mot Crystal Palace. Här blir det tuffare emot och då har Påfåglarna inte mycket att hämta. Spikad tvåa.


2. Aston Villa - Norwich X

Efter bara en poäng på de fem senaste har Aston Villa hastigt och lustigt dragits in i bottenstriden av Premier League. Över 38 omgångar ska Gerrards mannar såklart kunna lösa kontraktet, men när formen är nere i källaren går det inte att bara lita blint på en övervärderad etta. Norwich kommer med desperation till Villa Park och Kanariefåglarna kommer inte att känna detta som en omöjlig uppgift på förhand. Tänder Villa inte till är skrälläget betydligt större än vad tipparna tycks tro. Måla tvärs över och jobba in X2 till fin procent.


3. Southampton - Crystal Palace 2

När Southampton avrundade februari med att slå Norwich kände Helgonen att det var läge att fokusera på eventuella semesterresmål istället för avslutningen av säsongen. Bara en viktoria på de nio (!) senaste tävlingsmatcherna är usla siffror för de rödvita. Mot ett välorganiserat och skickligt Crystal Palace tror vi på nya problem för Hassenhüttl och company. Patrick Vieiras mannar låg klart närmast tre poäng i 0-0-matchen mot Leeds och fransmannen skulle aldrig låta sina adepter slappna av likt Southampton. Zaha är en spelare som kan vinna detta på egen hand åt de tillresta. Den lågt streckade tvåan lockar så pass mycket att chansspiken är ett faktum.


4. Watford - Burnley 1

Burnley lämnade bottentrion i och med segern mot Wolverhampton. Entledigandet av Sean Dyche har onekligen lyft The Clarets som kan ta ytterligare ett stort steg mot nytt kontrakt om de grejar tre poäng mot Watford. Samma snack omringade dock gästerna inför matchen mot Norwich (0-2) och det vet vi alla hur den slutade. När gästerna förväntas föra en matchbild är de inte att lita på. Watford har förlorat sina fyra senaste men kommer inte att känna sig slagna på förhand denna lördag. Seger är allt som gäller för The Hornets och vi tror på en svängig matchbild på Vicarage Road. Gubben (etta-tvåa) lämpar sig därför utmärkt.


5. Wolverhampton - Brighton 2

Wolverhampton har fortfarande chans att nå en Europaplats till hösten, men det ser inte bra ut just nu. Verkligheten har hunnit ikapp Vargarnas överpresterande under våren och insatsen i 0-1-torsken mot Burnley var allt annat än vacker. Brighton är tillräckligt skickliga för att kunna göra lidandet värre för värdarna som får oförklarligt stort förtroende av tipparna. Graham Potters adepter står sällan för spelmässiga bottennapp och hittar de upp i närheten av sin högstanivå är mycket vunnet på Molineux. Tvåan tornar upp sig som en häftig värdespik.


6. Blackburn - Bournemouth 2

Vidare ner i The Championship där kolossalt mycket står på spel på Ewood Park. Bournemouth slaktade Swansea i veckan men när Körsbären bara fick med sig 3-3 från Wales bjöd de in Nottingham i kampen om andraplatsen. Det blir en vansinnigt spännande match mot Forest i nästa omgång! Innan det ska Parkers mannar försöka Blackburn på rygg, en uppgift som inte blir enkel då The Rovers slåss för att ta sig tillbaka inom topp 6. 4-1-segern i Lancashire-derbyt mot Preston var ett steg i rätt riktning och i den egna borgen viker de blåvita inte en tum. I en förmodat böljande tillställning slopas krysset helt och hållet.


7. Nottingham - Swansea 1

Nottingham tog en blytung trepoängare mot Fulham och fick även hjälp av Swansea som tog poäng av Bournemouth. Andraplatsen finns således inom räckhåll för Sherifferna som går en förmodad holmgång mot just Bournemouth i nästa omgång. Innan dess ska värdarna ta sig an Swansea hemma på City Ground. Walesarna har ingenting att spela för och spelmässigt var de klart underlägsna Bournemouth senast. Trots det fick Russell Martins mannar med sig en poäng, mer än så blir det inte heller här. Krysset sällskapar den tokgivna utgångsettan med hänsyn till värdet.


8. Middlesbrough - Stoke 1

Middlesbrough bröt en negativ trend när de besegrade Cardiff med 2-0 hemma på Riverside Stadium i onsdags. Playoff finns således inom lämpligt räckhåll för Chris Wilders mannar som kommer lämna blodvite på bollen när Stoke kommer på visit. Samma motivation råder inte hos The Potters som sedan länge är utcheckade från säsongen. Det hindrade emellertid inte de rödvita från att slå tillbaka ett dassigt Queens Park Rangers senast, men här blir det flera resor tuffare emot. Middlesbrough kommer att bäras fram av publiken och även om ettan streckas hårt är det en gångbar spik.


9. Bristol City - Hull 2

Betydelselös fight från de nedre regionerna av The Championship. Bristol City och Hull kan mycket väl få stora problem att hänga kvar nästa säsong, men nu är det lika bra att njuta av det som återstår. De förstnämnda slog tillbaka ett sargat Derby senast men värdarnas underliggande siffror är ingen vacker läsning. Har Andreas Weimann en dålig dag håller The Robins League One-nivå. Hull har inte lyft sig sedan tränarbytet men ska samtidigt kunna stå upp bra mot ett övervärderat Bristol City. När tvåan ser ut att erbjuda spelvärde får den inte glömmas bort. Ettan agerar stödhjul.


10. Cardiff - Birmingham X

Cardiff har med all önskvärd tydlighet visat att de inte är intresserade av att avsluta säsongen snyggt. Fyra raka förluster och tre raka matcher utan ett enda gjort mål är siffror som vittnar om detta. Trots det blir walesarna hårt betrodda mot ett Birmingham som trivs med den förväntade matchbilden. Att ligga lågt och spela på omställningar är en matchbild som passar gästerna som handen i handsken och The Blues kan möjligen ha fått en boost av poängen senast mot Millwall (2-2). Till vänstervridna streck föreslås hela spannet redan på mindre system.


11. Coventry - Huddersfield 1

Coventry har gått tungt mot slutet där blott en poäng på de två senaste gör att Gyökeres och company ser ut att missa playoff. En minimal chans finns med det sagt fortfarande om de ljusblå går rent under avslutningen. Vi ger värdarna god segerchans hemma mot Huddersfield som i sin tur redan säkrat playoff. The Terriers har genomgått en iögonfallande förvandling under Carlos Corberán, men på resande tass finns fortfarande en del att förbättra. När ettan stinker motivation lång väg är det ingen dum idé att lämna Coventry på egna ben. Dessutom till fin procent.


12. Millwall - Peterborough X

Millwall föll på målsnöret i playoff-jakten i fjol och ser ut att gå samma öde till mötes den här säsongen. Bara en seger på de tre senaste är anledningen till varför. En annan anledning är att Lejonen har förtvivlat svårt att föra en matchbild. Detta bevisades mot Birmingham (2-2) och vi är inte övertygade om att värdarna bara städar av Peterborough. The Posh har förvisso ingenting att spela för, men att sätta käppar i hjulen för motiverade lag är en motivationsfaktor på de brittiska öarna. Till vänstervridna streck vill vi därför inte lämna något åt slumpen i London. Måla tvärs över och jobba in X2 som rensar friskt.


13. Reading - West Bromwich 1

Paul Ince har ridit in som en vit riddare och räddat kvar Reading i The Championship. Lucas Joao och hemmasonen Tom McIntyre är två spelare som höjt sig från mängden och när visst momentum råder hos The Royals ska de inte räknas bort mot ett torftigt West Bromwich. Ska The Baggies vara med i kampen om uppflyttning nästa säsong gör de klokt i att göra sig av med den utdaterade Steve Bruce. Den gamla Newcastle-basen har inte lyft gästerna vars kunnande är större än vad tabellen visar. Får de ut det på Madejski Stadium är tre poäng inte omöjligt. Gubben (etta-tvåa) ramar in detta väl.


Kupongens kassaskåp!

Manchester City

Manchester City har ligatiteln i egna händer och ska kunna avfärda ett skadedrabbat Leeds trots dubbelspelandet i Champions League. Tvåan är urstark.


Varningens finger!

Birmingham

Birmingham visade livsgnista senast mot Millwall och ska absolut kunna bjuda upp till dans mot ett Cardiff helt ur slag. X2 ska med till varje pris.



144 rader
1. Leeds - Manchester City 2
2. Aston Villa - Norwich 1x2
3. Southampton - Crystal Palace 2
4. Watford - Burnley 1
5. Wolverhampton - Brighton 2
6. Blackburn - Bournemouth 12
7. Nottingham - Swansea 1
8. Middlesbrough - Stoke 1
9. Bristol City - Hull 12
10. Cardiff - Birmingham 1x2
11. Coventry - Huddersfield 1
12. Millwall - Peterborough 1x
13. Reading - West Bromwich 12


864 rader
1. Leeds - Manchester City 2
2. Aston Villa - Norwich 1x2
3. Southampton - Crystal Palace 2
4. Watford - Burnley 12
5. Wolverhampton - Brighton 2
6. Blackburn - Bournemouth 12
7. Nottingham - Swansea 1x
8. Middlesbrough - Stoke 1
9. Bristol City - Hull 12
10. Cardiff - Birmingham 1x2
11. Coventry - Huddersfield 1
12. Millwall - Peterborough 1x2
13. Reading - West Bromwich 12


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto