Stryktipset Tips Lördag 4/12

Publicerad på 3 Dec 2021 - 10:27

Tipsexperten

Tipsexperten

3 Dec 2021 - 10:27

Ett rykande färskt Topptips serveras med fyra matcher från Premier League. Vi väljer att spika en av storfavoriterna Manchester City och Liverpool medans den andra behöver uppbackning. Därefter tar The Championship oss i mål. Häng med!


Spelstopp: 15:59



1. Wolverhampton - Liverpool 2

Liverpool asfalterade Everton i Merseyside-derbyt med hela 4-1. Mohamed Salah glänste i vanlig ordning, men här ställs egyptiern och hans kamrater mot ett på pappret tuffare motstånd. Wolverhamptons välorganiserade defensiv blir inte enkel att få hål på. Vargarna har bara släppt tolv mål på 14 matcher och lyckas de hålla Salah och övriga i schack vill vi inte uteslutade delad pott på Molineux. Tvåan är givetvis det troligaste utfallet med tanke på Liverpools form, men den kommer också att streckas därefter. X2 liras på större system.


2. Watford - Manchester City 2

Om det kan bli jämnt på Molineux lär det inte bli lika jämnt på Vicarage Road. Watford spelar förvisso trevlig fotboll just nu och har firma King/Dennis i toppslag, men upp till Manchester Citys nivå skiljer det alldeles för mycket. De ljusblå har sex raka vinster i alla tävlingar och även om truppen innehar en del skavanker hittar Pep Guardiola alltid vägar till tre poäng. City behöver inte förta sig för att lämna huvudstaden med tre poäng. Ettan är lika klar som streck och odds antyder om.


3. Newcastle - Burnley X

Newcastle hade siktet inställt på säsongens första seger när Norwich gästade i veckan, men Ciaran Clarks tidiga utvisning innebar att Skatorna fick nöja sig med en pinne. Nytt bottenmöte och ny chans till det första segerjublet ges mot Burnley, men The Clarets ska inte underskattas. Cornet, Wood och McNeil är bara några av herrarna som är skickliga nog för att vålla Newcastle problem på egen hand. Vi vågar inte utesluta ettan, men den mår onekligen bra av garderingar. Helst hela spannet.


4. Southampton - Brighton 1

Över till Premier Leagues sista fight som hämtas från St. Mary’s. Southampton och Brighton drabbar samman i slaget om sydkusten där vi tycker de förstnämnda ska ses med god chans till tre poäng. Ralph Hassenhüttl har fått sina adepter att dra åt samma håll mot slutet och prestationen i 2-2-matchen mot Leicester var det inget fel på. Brighton fick i sin tur nöja sig med 1-1 mot West Ham, Fiskmåsarnas nionde raka utan seger. Det syns tydligt att det gått troll i gästernas offensiv och här väljer vi att ta ställning för ett mer formstarkt Southampton. Ettan singlas.


5. Barnsley - Huddersfield 1

Poya Asbaghi har inte lyft Barnsley till några nya höjder. The Tykes ser snarare fortsatt ut som en given kandidat till degradering. Svensken behöver få fart på värdarnas offensiv, även om detta ter sig lättare sagt än gjort. Mot ett bortasvagt Huddersfield ska värdarna emellertid inte uteslutas, men det ska inte heller The Terriers. Carlos Corberáns manskap har hittills inte rosat marknaden på resande tass, men spelmässigt ska gästerna inte alls känna sig underlägsna Barnsley. Känslan är att vi får se en vinner och då är gubben (etta-tvåa) ett utmärkt val.


6. Blackburn - Preston 2

Stekhett Lancashire-derby från Ewood Park där Blackburn tar emot Preston. De förstnämnda har en stark period bakom sig med tio inspelade poäng av de senaste tolv möjliga, men bara för den formens skull går ettan inte så säker som svenska folket tycks tro. Preston har, till skillnad från Blackburn, sett stabila ut under säsongens gång och 1-1 mot Fulham var inte minst ett bevis på The Lilywhites fina organisation. Allt värde sitter till höger vilket gör X2 till ett enkelt val.


7. Blackpool - Luton 2

Blackpool flög ordentligt under hösten, men i takt med att vintern anlänt har nykomlingarna tappat fart i The Championship. Offensiven är inte mycket att hurra över och även om defensiven fortfarande ser stabil ut blir Luton en förmodat svår uppgift trots fördelen av hemmaplan. The Hatters har kapacitet för att slå alla lag i denna serie där anfallarna Adebayo och Cornick är två finurliga ess i Nathan Jones rockärm. Bli inte förvånade om någon av dessa avgör lördagens tillställning. Tvåan tornar upp sig som en smaskig värdespik.


8. Bristol City - Derby 2

Bristol City och övervärdering är en kombination som borde få alla sorters varningsklockor att ringa. The Robins har mäktat med blott sju poäng på deras nio senaste matcher och bara det är ett facit som får oss att vända den hårt betrodda ettan ryggen. Derby får tufft att lösa kontraktet under våren, men det är endast på grund av minuspoängen de tilldelats av förbundet. På plan ser The Rams stabila ut och här ska Wayne Rooney och övriga kunna roffa åt sig minst en pinne. X2 är det enda av intresse.


9. Cardiff - Sheffield United 2

Trots att Cardiff höjt sig under Steve Morison har de fortfarande svårt att sy ihop stabila insatser över en längre period. Senast det begav sig hemma i Wales torskade värdarna med 0-1 mot Hull och under lördagen väntar en i grunden betydligt svårare opponent då Sheffield United kommer på besök. The Blades har fått upp ångan via två raka triumfer. Brewster, McGoldrick och Gibbs-White är alla spelare som håller högsta nivå i The Championship. Med vänstevridna streck är tvåan en intressant spik.


10. Middlesbrough - Swansea 1

Nästa walesiska lag ut i elden är Swansea och även här väljer vi att gå emot aktören från draklandet. Hemma i Wales spelar Svanarna bländande fotboll där motståndarna knappt får låna bollen, men på resande fot har resultaten uteblivit. 3-2-5 är en högst medioker bortarad för besökarna. Middlesbrough tog en efterlängtad seger senast mot Huddersfield, en insats som Chris Wilder och company ska kunna bygga vidare på. Truppen håller hög nivå i grunden och här gillas ettan klart mest. Trolig hemmaseger.


11. Millwall - Birmingham X

Mycket kamp och fokus på att ligga rätt i defensiven väntas på The Den. Millwall bjuder sällan på något i den egna borgen och det ska bli intressant att se hur Lejonen tacklar en opponent som lever efter samma budord. Birmingham kommer från två raka hållna nollor och Blånäsorna ska inte räknas bort från tre liknande bedrifter i följd. Med det sagt vågar vi inte heller utelämna Millwall då de trivs bra på egen matta. Värdemässigt fina X2 går först, alla tecken på större systembyggen.


12. Nottingham - Peterborough X

Steve Cooper har lyft Nottingham sedan han tog över, men mot slutet har det blivit smärtsamt tydligt att Sherifferna står och faller med dagsformen hos Lewis Grabban. Anfallaren har inte sina bästa år framför sig och det vill till att han kommer igång om värdarna ska vara med och hugga på en playoff-plats. När ettan streckas upp över 70 procent är det läge att dra öronen åt sig. Peterborough är ett gäng utpräglade hemmakatter, men med enorm spets hos lirare som Dembélé och Clarke-Harris kan vi inte låta bli att plocka med högersidan. Särskilt inte då den erbjuder magiskt spelvärde.


13. Reading - Hull 1

Reading och Hull är bottenstridens två aktörer med absolut bäst form för tillfället. The Royals kommer närmast från en meriterande bortaseger mot Swansea och kan värdarna få igång rutinerade lirare som Drinkwater och Carroll än mer är mycket vunnet. Hull besitter inte samma namnkunniga offensiv, men Tigrarna ståtar likväl med fyra raka segrar. Mot slutet har gästerna dock haft flytet på sin sida och här har vi svårt att se en bortaseger i spåkulan. Strecka från vänster på Madejski Stadium.


Kupongens kassaskåp

Manchester City

Manchester City har fått igång maskineriet och att de ljusblå ska tappa poäng mot Watford känns föga troligt. Tvåan är gjuten i betong.


Varningens finger!

Birmingham

Birmingham är av samma skrot och korn som Millwall och värdarna kommer inte att få det så lätt som tipparna tycks tro. Börja med X2.



144 rader
1. Wolves - Liverpool 2
2. Watford - Man City 2
3. Newcastle - Burnley 1x2
4. Southampton - Brighton 1
5. Barnsley - Huddersfield 12
6. Blackburn - Preston x2
7. Blackpool - Luton 2
8. Bristol City - Derby x2
9. Cardiff - Sheffield U 2
10. Mboro - Swansea 1
11. Millwall - Birmingham x2
12. Nottingham - Peterbor. 1x2
13. Reading - Hull 1


864 rader
1. Wolves - Liverpool x2
2. Watford - Man City 2
3. Newcastle - Burnley 1x2
4. Southampton - Brighton 1
5. Barnsley - Huddersfield 12
6. Blackburn - Preston x2
7. Blackpool - Luton 2
8. Bristol City - Derby x2
9. Cardiff - Sheffield U 2
10. Mboro - Swansea 1
11. Millwall - Birmingham 1x2
12. Nottingham - Peterbor. 1x2
13. Reading - Hull 1x


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto