Stryktipset Tips Lördag 5/3

Publicerad på 3 Mar 2022 - 15:06

Tipsexperten

Tipsexperten

3 Mar 2022 - 15:06

Den andra omgången av Tips-SM väntar denna lördag där sex matcher från Premier League inleder Stryktipset. Ett trevligt skrälläge tornar bland annat upp sig på Turf Moor innan sju matcher från The Championship tar kupongen i mål. Häng med i analysen för att ha kött på benen i jakten på storkovan!

TV: 13 rätt förra helgen - vi går för det igen!



Spelstopp: 15:59



1. Liverpool - West Ham 1

West Ham fick snopet se sig utslagna ur FA-cupen trots att David Moyes valde att mönstra starkast möjliga startelva mot Southampton. The Hammers vann xG-statistiken klart, men det hjälpte föga då The Saints vann matchen med 3-1. 1-0-segern mot Wolverhampton var heller ingen optimal och gästerna kan mycket väl vara på väg in i en sämre period. Då blir det inte roligt att åka till Anfield. Liverpool lade vantarna på Ligacuptiteln i söndags och tog sig sedan också vidare i FA-cupen i onsdags. 2-1 mot Norwich var ingen kioskvältare, men Klopp valde samtidigt att rotera i princip hela startelvan från söndagens final. Pigga ben, bättre lag och hemmaplan är bara några faktorer som talar för hemmasegern. Ettan singlas.


2. Aston Villa - Southampton 2

Förmodat målrik tillställning från Villa Park där Steven Gerrard hoppas spinna vidare på inslagen väg med sitt Aston Villa. 2-0 mot Brighton var en klar förbättring från förlusten mot Watford, men vi tycker fortfarande att värdarna agerar darrigt i de bakre leden. Mings må vara en ledargestalt, men som fotbollsspelare har mittbacken sina tillkortakommanden. Southampton ser vrålstarka ut för dagen och kommer närmast från avancemang i FA-cupen efter 3-1 mot Southampton. Siffrorna speglade inte matchbilden, men det ska sägas att Hassenhüttl roterade på väldigt många positioner. Till vänstervridna streck är tvåan en fin utgång. Ettan sällskapar därefter.


3. Burnley - Chelsea X

Det var ingen klang och jubelföreställning, men till slut lyckades Chelsea vända dubbla underlägen borta mot Luton. 3-2-segern var ett viktigt besked efter förlusten i Ligacupfinalen mot Liverpool och kan firma Werner/Lukaku hitta varandra även i fortsättningen är mycket vunnet för de blåklädda. Här går det dock inte att komma ifrån tvåans hårda streckning. Burnley är inget motstånd som bara städas av, särskilt inte på Turf Moor där värdarna trivs utmärkt med den förväntade matchbilden. Chelsea har ett tufft skadeläge att förhålla sig till och går inte så säkra som tipparna tycks tro. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.


4. Newcastle - Brighton 2

Tack vare en tidig utvisning på Dasilva kunde Newcastle enkelt lägga Brentford på rygg i den senaste omgången. Triumfen innebar att Skatorna tog sig förbi ett antal lag i bottenstriden, men det är inte med någon större marginal som värdarna distanserar sig ovanför giljotinen. Frågetecken finns för spelare som Wilson och Saint-Maximin och sedan tidigare är viktige Trippier borta med en långtidsskada. Brighton har ett betydligt bättre truppläge, men visar å andra sidan inte mycket till form. Tre raka förluster och totalt 0-7 i nacken är emellertid inte vad Potter och company förtjänat sett till respektive matchbilder. Spelmässigt presterar Fiskmåsarna fortfarande på respektabel nivå och här blir tipparna förblindade av de senaste resultaten. Tvåan är en fräck chansspik till superbt värde.


5. Norwich - Brentford 2

Ligans just nu två sämsta lag drabbar samman på Carrow Road där den eventuella segraren hoppas skjuta fart på säsongen. Norwich är tillbaka på jumboplatsen och Dean Smiths mannar har förtvivlat svårt att få bollen i nät. Idahs skada kom vid olämpligt tillfälle, utan irländaren blir Pukki ett lätt byte för försvaren på andra sidan. Brentfords defensiv har dock sett allt annat än bra ut under en längre period, men här ska The Bees hållas snäppet högre på ren grundstyrka. Eriksen gjorde bejublad comeback senast och kan dansken hitta rätt i sin roll lär de rödvitas offensiv få sig ett lyft under avslutningen. Värdet ser ut att landa till höger, X2 spelas.


6. Wolverhampton - Crystal Palace 2

Bruno Lage stod efter 0-1 mot West Ham och sade att han var nöjd med insatsen. Då kan vi inte ha sett samma fight. Visst tilläts Vargarna etablera anfallsspel långt in på West Hams planhalva, men de åstadkom alldeles för lite för att göra anspråk på poäng. Offensivt ser det inget vidare ut och hade inte Sá varit en komet i målet hade Wolves släppt in betydligt fler mål än vad de hittills gjort. Den övervärderade ettan gillas inte alls när Crystal Palace kommer på besök. Örnarna är revanschsugna efter bara 1-1 mot Burnley där Vieiras mannar var det bättre laget matchen igenom. Gallagher och Zaha är två potentiella matchvinnare som på egen hand kan skjuta lördagens opponenter i sank. X2 är ett värdemässigt klokt val.


7. Middlesbrough - Luton 1

Middlesbrough visade prov på stor moral när de svarade upp på 2-3-förlusten mot Barnsley med att slå ut Tottenham ur FA-cupen. Chris Wilders manskap är experter på att undvika svackor och med en dags mer vila i benen än Luton ska Boro ses med god segerchans denna lördag. Hattmakarna, som gästerna kallas, stod upp bra i onsdags mot Chelsea men fick till slut nöja sig med en hedersam 2-3-förlust. Vi tror att Jonas och company kan få svårt att hinna ladda om till denna drabbning. Middlesbrough är urstarka på egen matta och ettan spikas trots överstreckning.


8. Preston - Bournemouth 1

Bournemouth har till synes andraplatsen i en liten ask, inte minst då Körsbären har flera fighter till godo på lagen nedanför i tabellen. Spelmässigt övertygar dock gästerna inte och det ska sägas att det krävdes en utvisning i deras favör för att 0-1 skulle bli till 2-1 senast mot Stoke. Håller Preston bara elva man på banan under 90 minuter ska de kunna skaka om lördagens kombattanter. The Lilywhites är erkänt starka i egen borg och i Riis finns en lirare som kan såra ett skadedrabbat Bournemouth på egen hand. Värdemässigt fina 1X går först.


9. Swansea - Coventry X

Coventry vägrar vika ned sig i kampen om playoff. Ett sent 1-1-mål räddade en poäng mot Preston, men ska Gyökeres och company vara med och kvala mot Premier League behöver de prestera bättre fotboll än vad de gjort mot slutet. Swansea är ingen enkel nöt att knäcka hemma på Liberty Stadium där walesarna mer än gärna tar tag i taktpinnen. 2-0 mot West Bromwich var ett styrkebesked sett till motståndet, men det ska sägas att Coventry lär bjuda upp betydligt mer än vad The Baggies gjorde. Spikkrysset är lockande i en kamp som mycket väl kan ticka 0-0 länge.


10. Bristol City - Birmingham 2

Två formsvaga lag drabbar samman på Ashton Gate där Bristol City blir rejält övervärderade av tipparna. Redan då är det läge att blicka åt andra hållet, oavsett motstånd. Birmingham har inte rosat marknaden mot slutet men är ändå så pass skickliga att de kan straffa ett ofta naivt Bristol City via omställningar. Gästernas stora problem är dock att det läckt bakåt under en lång period. Andreas Weimann är en lirare som kan se till att det fortsätter under lördagen. Den värdemässigt fina tvåan är en given utgång, ettan sällskapar på större bongar.


11. Hull - West Bromwich 2

Ångestkantad dust från MKM Stadium där respektive ledning behöver ta en titt i spegeln. Både Hull och West Bromwich presterar märkbart sämre sedan tränarskiftena och för de sistnämnda ser det ut att kosta en playoff-plats. Steve Bruce har inte alls fått igång Jonas Olssons gamla lag och blir det inte tre poäng här har nog tåget gått. Hull har ett för stort avstånd till bottenstriden för att inblandade i det negativa träsket, men det kommer inte hindra Tigrarna från att stå för fortsatt undermåliga insatser. Tvåan är en värdemässigt fin spik.


12. Reading - Millwall 2

Reading innehar The Championships sämsta försvar och hade det inte varit för att Derby drabbats av en massa minuspoäng hade The Royals legat under nedflyttningsstrecket. Lucas Joao är en skicklig lirare i offensiven, men det spelar ingen roll när de bakre leden håller League One-klass. Ett formstarkt Millwall kommer på besök denna lördag och Lejonen kommer inte att ge Reading någonting gratis. Fyra raka segrar är starka papper från gästerna som fortfarande har chans att nå playoff. Minst en pinne följer med hem till huvudstaden. X2 räcker.


13. Stoke - Blackpool X

Stokes chanser till playoff gick upp i rök när de torskade mot Bournemouth med 1-2. Morgan Fox utvisning sabbade underhållningen och försvararen är givetvis avstängd när Blackpool gästar bet365 Stadium under lördagen. Med kraftigt minskad motivation hos värdarna kan vi inte ställa oss bakom en övervärderad etta. Blackpool gör en kanonsäsong i egenskap av nykomlingar och kan spela ut efter att kontraktet redan är mer eller mindre säkrat. Kommer besökarna upp i ansenlig nivå här gillas högersidan skarpt. Alla tecken smakar dock bäst.


Kupongens kassaskåp

Liverpool

Ett roterat Liverpool slog i veckan ut Norwich ur FA-cupen. Ett fulltaligt West Ham åkte ur samma turnering mot Southampton. Tröttkörda gäster har inget att hämta på Anfield.


Varningens finger!

Blackpool

Luften gick ur Stoke efter förlusten mot Bournemouth. Ett gäng sargade värdar är inte att lita på när Blackpool kommer på besök. Missa inte högersidan!



144 rader
1. Liverpool - West Ham 1
2. Aston V - Southampton 12
3. Burnley - Chelsea 1x2
4. Newcastle - Brighton 2
5. Norwich - Brentford 2
6. Wolves - Crystal Palace x2
7. Middlesbrough - Luton 1
8. Preston - Bournemouth 1x
9. Swansea - Coventry x
10. Bristol C - Birmingham 2
11. Hull - West Bromwich 2
12. Reading - Millwall x2
13. Stoke - Blackpool 1x2


864 rader
1. Liverpool - West Ham 1
2. Aston V - Southampton 12
3. Burnley - Chelsea 1x2
4. Newcastle - Brighton 2
5. Norwich - Brentford x2
6. Wolves - Crystal Palace x2
7. Middlesbrough - Luton 1
8. Preston - Bournemouth 1x2
9. Swansea - Coventry x
10. Bristol C - Birmingham 12
11. Hull - West Bromwich 2
12. Reading - Millwall x2
13. Stoke - Blackpool 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto