Stryktipset Tips Lördag 9/10

Publicerad på 7 Okt 2021 - 17:16

Tipsexperten

Tipsexperten

7 Okt 2021 - 17:16

Lördagen är kommen och vi bjuds på åtta nya landskamper på Stryktipset. Bland annat ska Sverige bara lösa tre poäng mot ett betydligt svagare Kosovo. Dessutom ska Georgien och Grekland mötas i Blågults grupp. Vi avslutar sedan kalaset med svensk fotboll där Damallsvenskan, Division 1 Norra och Division 1 Södra alla ståtar med matcher. Här är vägen till 13 rätt.


Spelstopp: 15:59



1. Sverige - Kosovo 1

Gulo Gulo ger sig in i leken med ett möte mot Kosovo. En match Janne Anderssons hjältar behöver vinna om chansen på förstaplatsen ska finnas kvar. För att göra detta behövs en uppryckning jämfört med insatsen borta mot Grekland den förra samlingen. Kulusevski & co ska dock ha det mesta på sin sida. Överlägsen spelarkvalité, ett fullsatt Friends och ett bättre kollektiv bör vara tillräckligt för att stämma i bäcken. Gästnationen håller en bra nivå sett till sin storlek men detta ska Sverige bara vinna. Ettan spikas trots överstreckning.


2. Georgien - Grekland X

De flesta minns såklart Greklands senaste seger. 2-1 mot Sverige i Aten, framför ett publikhav som i bästa fall kan liknas med en pöl. Det satte gruppen i gungning och gladast över det var såklart Spanien som nu åter är i förarsätet. För grekernas del måste de fortsatt hoppas på att andra lag gör bort sig och då förutsätts att de själva inte hinner snubbla först mot exempelvis Georgien. Willy Sagnols vin-mecka är svåra att möta när man som grekerna har bekymmer att föra spel och här kan en skräll mycket väl ligga i korten. Vänstersidan erbjuder fint värde och får företräde.


3. Finland - Ukraina 2

Med en match mindre spelad ligger Finland hör och häpna just nu bäst till i kampen om andraplatsen bakom ett mediokert Frankrike. För att hålla Ukraina bakom sig på sikt krävs dock ett bra resultat här och det är lättare sagt än gjort för de finska lejonen. Ukraina är en fin fotbollsnation som är mycket svår att slå (fem raka kryss) och får de målskyttet att lossna är de ett bättre lag än Finland. Förutsättningarna finns med Yaremchuk och Yarmolenko bland andra. Tvåan spelas.


4. Skottland - Israel X

Skottland och Israel gör upp för femte gången på mindre än två år. Nu precis som då är det en tajt match som väntar och nu precis som då är det svårt att ta ställning. Formen är något vassare hos Zahavis gäster, men männen i kilt har ett fullsatt Hampden Park som ess i kjoltyget. Av ovan nämnda matcher har nationerna vunnit en vardera samtidigt som två slutat oavgjort. Inget går att utesluta här heller. Helgarderas.


5. Azerbajdzjan - Irland X

I Baku väntar en tillställning som endast är av akademisk betydelse. Azerbajdzjan kommer föga förvånande inte att finnas med i Qatar, men det kommer minsann inte heller Irland att göra. Gästerna har varit på dekis under lång tid och faktum är att den gröna öns stoltheter bara vunnit två bortamatcher alla kategorier sedan slutet på 2017. Denna hemska läsning torde vara fog för motivation denna afton. Azerierna löste en pinne i det vändande mötet och ska inte uteslutas från en liknande bedrift här, men mer än så är inte att hoppas på. X2 räcker hela vägen.


6. Luxemburg - Serbien 2

Luxemburg har verkligen visat på senare år att de har kapacitet för att mäta sig med högre rankade landslag. Segrarna över Azerbajdzjan och Irland imponerar och fler och fler spelare från nationen gör avtryck i sina klubblag. Jans, Sinani, Olivier Thill och Sébastien Thill håller alla hög klass. Däremot får värdarna klara sig utan den avstängda duon Martins och Rodrigues. Två ruggiga avbräck. Serbien har i vanlig ordning en fin offensiv med sig. Mitrovic, Vlahovic, Jovic, Tadic, Kostic och Milinkovic-Savic är alla spelare av högsta klass. De bör hitta nätet. Trolig tvåa, men då den streckas lite väl hårt är det inte fel att få med ett kryss på större system.


7. Schweiz - Nordirland X

Inte ens när Schweiz får straff kan man räkna med att ostvurmarna hittar nätet. Seferovic blev syndabock från elva meter i Belfast och måltorkan fortsatte för Schweiz som kommer få kriga hårt om de ska nypa andraplatsen bakom Italien i denna tuffa grupp. Nordirland flåsar värdarna i nacken och ska ses med goda möjligheter till nytt poängplock när hemmalaget saknar sin härförare Granit Xhaka. Även i föregående VM-kval kamperade dessa rödvita sällskap i samma grupp, då slutade motsvarande möte 0-0 efter en genomjämn uppgörelse. Det luktar kupongrensning i Genève.


8. Ungern - Albanien 1

Det är kolossalt jämnt bakom England i Grupp I. Inför lördagen är det liten fördel Albanien som befinner sig en poäng framför Polen och två framför Ungern, men att tampas med de sistnämnda på Puskás Aréna är allt annat än enkelt. Dominik Szoboszlai är en spelare som på egen hand kan skjuta albanerna i sank och inför den fanatiska hemmapubliken ska ungrarna kunna lägga gästerna på rygg. Ettan ser inte ut att bli den bästa ur ett värdemässigt perspektiv, men den ska likväl ses som en trolig sådan. Spik.


9. KIF Örebro - Djurgården 1

Efter det senaste uppehållet har KIF Örebro gjort det mesta rätt. Visst blev det stryk med 0-6 mot Rosengård direkt när serien startade upp igen, men sedan dess har närkingarna tagit poäng i fyra av fem matcher. Den enda plumpen är 0-2-torsken borta mot Champions League-laget Häcken. Jenna Hellstrom visar fin form med mål i två raka matcher och ska ses med bra chans att hitta rätt igen. Djurgården har det tungt, inte minst på bortaplan där endast en match har slutat med seger på hela säsongen. Det blir inte enklare på Behrn Arena. Ettan lämnas ensam.


10. Hudiksvalls FF - Haninge 2

Hudiksvall inledde juli månad med att besegra Täby med 3-2, men därefter har värdarna stämplat ut. Inte en seger på nio försök är hädiska siffror och Hudik riskerar i allra högsta grad att trilla ur Ettan Norra om inte formsvackan vänder. Trots rådande kris streckas ettan upp som favorit när Haninge kommer på besök. Stockholmarna vann det hemmamötet med 2-0 utan att förta sig och när smygvärde tornar upp sig på tvåan är det i princip omöjligt att blunda. Haninge skjuter Hudiksvall djupare ner i klaveret. Spikad tvåa.


11. IF Sylvia - Karlstad 2

Det är svårt att få grepp om Sylvia. De varvar kanoninsatser, som 0-0 borta mot serietvåan Sandviken i den förra omgången, med mindre bra insatser. Innan poängen mot Sandviken hade östgötarna faktiskt tre raka förluster i bagaget. Hemma i Norrköping har dock sex av elva matcher slutat med seger så kapacitet finns tveklöst. Karlstad slåss högre upp i tabellen och kan vid en trepoängare här blanda sig i striden om andraplatsen i tabellen bakom blivande seriesegrarna BP. Ett lag som för övrigt besegrade värmlänningarna med 3-0 i den senaste omgången. I Amatkaryo och Johannesson har Karlstad en anfallsduo som alltid kommer till målchanser. Knapp fördel besökarna, men räcker plånboken till ska helst alla tecken plockas med.


12. Torns IF - Ljungskile 1

Lund är nästa anhalt och då handlar det om motivationsskillnad i Söderettan. Ljungskile har inte levt upp till förväntningarna och återfinns på sjätte plats när sju omgångar återstår. Det klassiska sagolaget från Bohuslän visade prov på bristande engagemang senast då bottenlaget Österlen tilläts håva hem hela potten på Skarsjövallen. Torns IF hänger löst med giljotinen inte för långt borta men formen talar för att det blir fortsatt spel i tredje högsta serien. De blågula lundensarna har samlat samman sju pinnar av de senaste nio möjliga. Dylan Kosik Sulaiman visade vägen senast när TIF vann borta mot topplaget FCT i Trollywood. Med korrekta streck lockar ettan mest.


13. Åtvidaberg - Utsikten 2

Stryktipset stängs på anrik mark då Kopparvallen bjuder in till högoktanig kamp. Åtvidaberg är i samma sits som Torns IF, två poängs marginal till det absoluta träsket innebär att östgötarna svävar i fara. Sett till trenden kommer hösten skrapa bort all ängslan från de blåvita då Ralf Edströms gamla gäng tillhör Division 1 Södras mest formstarka bataljoner. Efter trippla triumfer ställs ÅFF mot en av de knivigaste uppgifter som bjuds i denna liga. Utsikten kommer farande med fyra raka segrar och Martin Smedberg Dalence förnimmer doften av Superettan 2022. Gästerna från Götet har två poäng upp till serieledande Oskarshamns AIK och kommer inte släppa på gasen under lördagseftermiddagen. Ska tvåan garderas så är det med ettan.


Kupongens kassaskåp

Sverige

Värdet är inte vackert men framför ett smockat Friends finns inget annat än en svensk seger. Blågult visade klassen i bortamötet och gör detsamma nu. Etta.


Varningens finger!

Nordirland

Med mittfältsmaskinen Granit Xhaka skadad och två mållösa matcher i ryggen är det knappast läge att förlita sig på Schweiz. Nordirland är bättre än namnet ger sken av, britterna har nollat schweizarna i två raka inbördes möten och betalar magiskt nu.



144 rader
1. Sverige - Kosovo 1
2. Georgien - Grekland 1x
3. Finland - Ukraina 2
4. Skottland - Israel 1x2
5. Azerbajdzjan - Irland x2
6. Luxemburg - Serbien 2
7. Schweiz - Nordirland 1x2
8. Ungern - Albanien 1
9. KIF Örebro - Djurgården 1
10. Hudiksvall - Haninge 2
11. IF Sylvia - Karlstad x2
12. Torns IF - Ljungskile 1
13. Åtvidaberg - Utsikten 12


864 rader
1. Sverige - Kosovo 1
2. Georgien - Grekland 1x
3. Finland - Ukraina 2
4. Skottland - Israel 1x2
5. Azerbajdzjan - Irland x2
6. Luxemburg - Serbien x2
7. Schweiz - Nordirland 1x2
8. Ungern - Albanien 1
9. KIF Örebro - Djurgården 1
10. Hudiksvall - Haninge 2
11. IF Sylvia - Karlstad 1x2
12. Torns IF - Ljungskile 1x
13. Åtvidaberg - Utsikten 12


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto