Stryktipset Tips Lördag 9/4

Publicerad på 7 Apr 2022 - 15:04

Tipsexperten

Tipsexperten

7 Apr 2022 - 15:04

Tips-SM är över för den här gången men underhållningen slutar inte för det. Stryktipset bjuder in till härliga toppstrider i Premier League denna lördag där Tottenham, Arsenal och Chelsea samtliga är i farten. Via The Championship avslutas sedan kupongen på Behrn Arena där Degerfors ska mäta svärd med Häcken. Nu kör vi!

TV: Klurig utmaning på Stryktipset - men våra experter går för 13 rätt!
Spelstopp: 15:591. Aston Villa - Tottenham 2

Aston Villa stod för en oerhört svag insats i derbyt mot Wolverhampton. Steven Gerrards adepter har haft en tendens att blanda och ge under säsongens gång och näst på tur står ett formstarkt Tottenham. Höjer sig inte Villa under lördagen blir det åka av. Spurs kommer till rikets näst största stad med tre raka segrar innanför västen och fin form på spelare som Kane, Son och Kulusevski. Trion har på kort tid hittat ett framgångsrikt samarbete mellan varandra och kommer de upp i ansenlig nivå på Villa Park gillas tvåan skarpt. Gästerna spikas trots förmodad överstreckning.


2. Arsenal - Brighton X

Arsenal gick rejält på pumpen i Londonderbyt mot Crystal Palace. Istället för att ta rygg på Chelsea på tredjeplatsen ser det nu ut att bli ett race om fjärdeplatsen med Tottenham och Manchester United för The Gunners. Tierney missar resten av säsongen på grund av en skada och vill det sig illa för värdarna tvingas de även klara sig utan Tomiyasu och Partey. Då ska ettan knappast springa över 60 procent. Brighton såg klart förbättrade ut mot Norwich där Fiskmåsarna sånär nådde upp i 3,0 xG. Lyckas Potter motivera sina adepter till en liknande insats här går Arsenal inte säkra. Måla tvärs över och jobba in högersidan.


3. Southampton - Chelsea 2

Chelsea följde upp brakförlusten mot Brentford med att torska den första kvartsfinalen mot Real Madrid med 1-3 i Champions League. Det är uppenbart att de blåklädda inte mår bra för stunden och Thomas Tuchel behöver kasta om i startelvan när Chelsea beger sig till sydkusten. Southampton rosar heller inte marknaden men viker sällan ned sig på den egna arenan. Här har The Saints bland annat tagit poäng av Manchester City under säsongens gång och det är inte omöjligt att de upprepar den bedriften här. X2 känns som en vettig lösning.


4. Watford - Leeds 2

Ångestmöte från bottenstriden där framför allt Watford är i stort behov av tre poäng. Roy Hodgson har hittills haft skral poängutdelning sedan han tog över The Hornets och med handen på hjärtat har vi svårt att se värdarna hålla sig kvar i Premier League. Muntrare miner råder hos Jesse Marsch och dennes Leeds. Sju poäng på de tre senaste har distanserat de vitklädda från giljotinen och gästerna gynnas av att Watford måste gå framåt denna lördag. Ytor kommer således att uppstå för lirare som Raphinha, Harrison och James. När strecken ser ut att landa korrekt gillar vi att ta ställning. Spikad tvåa!


5. Blackburn - Blackpool X

Blackburn har bara vunnit fyra ligamatcher detta kalenderår och är numera utanför playoff-platserna. Bara två poäng skiljer upp till topp 6, men vi tror snarare att värdarna halkar än längre efter under avslutningen av säsongen. Offensiven ser inte alls lika vass ut och även om Blackpool är en på förhand lämplig opponent går det inte att lita på en övervärderad etta. Gästerna kommer revanschsugna efter derbytorsken mot Preston och ska kunna bjuda upp till dans mot ett torftigt Blackburn. Till dessa streck vill vi tidigt syna högersidan. Alla tecken åker med!


6. Reading - Cardiff 1

Två vinster och två oavgjorda på de fyra senaste innebär att Reading har vaknat till liv i grevens tid. The Royals är fortfarande indragna i bottenstriden, men i rådande form ska de samtidigt kunna klara kontraktet utan problem. Lucas Joao är en aktad målskytt på denna nivå som gästande Cardiff får se upp med under lördagen. Walesarna föll tungt i The South Wales Derby mot Swansea och har bara en transportsträcka framför sig till säsongen är i mål. Med tanke på Readings taskiga defensiv bör tvåan få plats, men det är ettan som går i första hand.


7. West Bromwich - Stoke 1

Drömmen om playoff må hänga på en skör tråd, men veckans 2-0-seger mot Bournemouth visade åtminstone att West Bromwich ämnar kämpa ända in på målsnöret. Steve Bruces adepter besitter en skyhög högstanivå när de har sin dag och hittar de upp i densamma här får Stoke problem på The Hawthorns. The Potters föll i veckan borta mot Reading och har ingenting att spela för under återstoden av säsongen. På rent kunnande ska de rödvita inte uteslutas från en pinne, men mer än så blir det inte. Strecka från vänster i Birmingham.


8. Preston - QPR 1

Preston drog det längsta strået i derbyt mot Blackpool och kan rida vidare på ångorna från segern fram till säsongen går i mål. Hemma på Deepdale är The Lilywhites erkänt svåra att tas med där spelare som Riis, Archer och Johnson alla är tillräckligt skickliga för att sänka ett för dagen uselt QPR på egen hand. The Hoops, som gästerna kallas, är helt under isen och får svårt att ta tillbaka sin tidigare playoff-plats. Fyra raka nederlag blir fem under lördagen. Ettan spikas till godkänd procent.


9. Bristol City - Peterborough 1

Klurig drabbning från Ashton Gate där Bristol City blir rättmätiga, men samtidigt alldeles för stora favoriter. The Robins ska inte målas upp över 60 procent mot något lag i The Championship, inte ens hemma mot erkänt bortasvaga jumbon Peterborough. Lyckas The Posh stänga ner ytorna för en lirare som Weimann är Bristol City inte mycket att hänga i granen. Gästerna är med det sagt inget att visa upp för svärmor, men när lördagens opponenter tenderar att pendla mellan himmel och helvete är det inte fel att gardera. Vi lockas framför allt av den lågt streckade tvåan. Gubben (etta-tvåa) blir valet.


10. Millwall - Barnsley X

Bara en inspelad poäng av de senaste nio möjliga gör att Millwall återigen får svårt att nå playoff. Samma melodi spelades förra säsongen och när motivationsfaktorn riskerar att försvinna från Lejonen gillas inte den hårt ansatta ettan i huvudstaden. Barnsley har i sin tur överlevnad att kämpa för i bottenstriden. Readings nyfunna form är knappast något Poya Asbaghi och company jublar över, men så länge hoppet lever kommer The Tykes att kämpa till sista blodsdroppen. Till vänstervridna streck är det läge att börja med värdet i öst. X2 först, alla tecken sedan.


11. Nottingham - Birmingham 1

Den blytunga derbysegern (1-0) mot West Bromwich innebar att Birmingham inte behöver titta i backspegeln under återstoden av säsongen. Lee Bowyer har skruvat på gästernas försvarsspel den senaste tiden där tre hållna nollor på de fyra senaste är imponerande läsning. Det blir dock ruggigt tufft att bibehålla den fina trenden på City Ground. Nottingham flyger fram just nu och i rådande slag är Sherifferna ett givet playoff-lag. Underbarnet Johnson är redan redo för Premier League och walesaren är en potentiell matchvinnare denna lördag. Trolig etta, krysset övervägs med hänsyn till värdet.


12. Swansea - Derby 1

The Championship går i mål i Wales där Swansea visar toppform. Tio poäng på de fyra senaste och totalt 8-2 i målskillnad har faktiskt givit Svanarna en liten gnutta hopp om en playoff-plats. För att nå en sådan behöver värdarna förmodligen gå rent under avslutningen och Derby är att anse som en lämplig uppgift. The Rams har tappat poäng i 18 av 20 bortamatcher och med nio poäng upp till säker mark är känslan att luften gått ur Wayne Rooney och company. Vi gillar ettan trots att den ser ut att övervärderas. Spik!


13. Degerfors - Häcken 2

Kupongens sista match går av stapeln på Behrn Arena då Stora Valla ännu inte är i spelbart skick. För Degerfors är det således en nackdel även om det ska sägas att bruksklubben övertygade på Tele2 Arenas konstgräsmatta mot Djurgården. Fyra bollar i virket grusade värdarnas hopp om poäng i premiären, men det kommer inte hindra Campos och company från att trampa gasen i botten när Häcken kommer på besök. Vi tror att det återigen blir anledningen till ytterligare en förlust. Häcken trivs med att backa hem och spela på omställningar och efter 4-2 mot AIK råder harmoni hos Getingarna. Jeremejeff sänkte Gnaget med ett hattrick och är en möjlig matchvinnare även här. Tvåan testas på egna ben till duglig procent.


Kupongens kassaskåp

Häcken

Konstgräs på Behrn Arena gynnar inte Degerfors som får det tufft mot Häcken. Getingarna trivs med att ligga lågt och ställa om på ytorna som värdarna med all säkerhet kommer att ge bort. Fin tvåa.


Varningens finger!

Brighton

Arsenal har frågetecken för flera bärande spelare och är inte att lita på till överdriven procent. Brighton trivs i dessa uppgifter och såg klart förbättrade ut mot Norwich. Missa inte X2.144 rader
1. Aston V - Tottenham 2
2. Arsenal - Brighton 1x2
3. Southamp. - Chelsea x2
4. Watford - Leeds 2
5. Blackburn - Blackpool 1x2
6. Reading - Cardiff 12
7. West Brom - Stoke 1
8. Preston - QPR 1
9. Bristol C - Peterbor. 12
10. Millwall - Barnsley x2
11. Nottingh. - Birmingh. 1
12. Swansea - Derby 1
13. Degerfors - Häcken 2


864 rader
1. Aston V - Tottenham 2
2. Arsenal - Brighton 1x2
3. Southamp. - Chelsea x2
4. Watford - Leeds 2
5. Blackburn - Blackpool 1x2
6. Reading - Cardiff 12
7. West Brom - Stoke 1x
8. Preston - QPR 1
9. Bristol C - Peterbor. 12
10. Millwall - Barnsley 1x2
11. Nottingh. - Birmingh. 1x
12. Swansea - Derby 1
13. Degerfors - Häcken 2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto