Stryktipset Tips Söndag 22/5

Publicerad på 20 Maj 2022 - 15:52

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Maj 2022 - 15:52

Man ska inte låta sig luras av att Stryktipset ser ut att ha försovit sig till söndagen. Den sista omgången av Premier League är anledningen till att de stora poolspelen byter dag. Tio fighter från Englands finrum, två från det svenska ditot och ett från Serie A är vad som erbjuds detta veckoslut. Full gas mot 13 gröna bockar!


TV: Ulrik och Oliver går igenom en spännande kupong på Stryket!
Spelstopp: 16:591. Liverpool - Wolverhampton 1

Liverpool har stått för en urstark säsong som kan kulminera i tre titlar då Champions League-finalen stundar nästa helg. Någon kvadrupel kommer det däremot inte att bli då Manchester City blir för svåra att nå i Premier League. Jürgen Klopp tvingades undvara Salah och van Dijk senast mot Southampton och kan duon inte spela mot Wolverhampton heller finns det trots allt litet fog för att gardera den givna utgångsettan. Wolves kan en hel del i sina bästa stunder och när kupongen innehar kolossalt många spikalternativ är krysset ett vettigt komplement på större system.

2. Manchester City - Aston Villa 1

Manchester City har greppet om ligatiteln och säkrar densamma vid tre poäng mot Aston Villa. Walker och Stones sägs vara tillbaka i träning och kan duon komma till spel blir det givetvis ännu svårare för Aston Villa att få med sig något från Etihad. Gästerna har stått för en sval vår och mot en motiverad opponent som jagar guld får Gerrards gäng finna sig i att slå ur massivt underläge. Ettan ser ut att bli en av kupongens absolut största favoriter, men det är befogat. Spika av City och gå vidare.

3. Arsenal - Everton 1

Everton låg minst sagt pyrt till i bottenstriden då de hade 0-2 i ändan i halvtid mot Crystal Palace. The Toffees kom dock ut som ett nytt lag i den andra halvleken och vände till underläget till seger med 3-2. Kontraktet säkrades tack vare de tre poängen och det skulle inte förvåna om firandet sitter i både ben och skallar när gästerna ska ta sig an Arsenal. The Gunners är inte helt avskrivna från fjärdeplatsen och måste göra jobbet samtidigt som Norwich vinner mot Tottenham. Att de rödvita spelar i Champions League till hösten är långsökt, men denna uppgift löser de. Singlad etta.

4. Brentford - Leeds 2

Leeds behöver minst en poäng borta mot Brentford för att hoppet om nytt kontrakt ska leva. Påfåglarna är dock inget lag som spelar på resultat och med tanke på Brentfords fina form är istället en böljande matchbild att vänta i London. Pontus Jansson ställs här mot sina gamla lagkamrater och agerar gästerna lika darrigt i försvaret som de gjort under våren blir det tufft att lösa nytt kontrakt. Motivationen är med det sagt påtaglig hos de vitklädda som inte ska räknas bort till smygvärde. Kupongens mest givna gubbe (etta-tvåa).

5. Chelsea - Watford 1

Londonderby från Stamford Bridge där Chelsea redan säkrat tredjeplatsen. Vårens insatser har dock varit undermåliga med de blåkläddas mått mätt och inför kommande säsong råder frågetecken kring flera spelare såväl som för tränare Tuchel. Med detta i åtanke är det inte lockande att bara spika av ettan. Watford motiveras av derbyfaktorn och även om gästerna redan är klara för The Championship har större under skett än att de lämnar derbyt med en poäng. Ettan först, krysset sedan.

6. Norwich - Tottenham 2

Tottenham har stått för den minst dåliga våren av samtliga lag som haft känning på fjärdeplatsen. Kane, Son och Kulusevski har burit offensiven på sina axlar och trion ska kunna skoja friskt med ligans sämsta försvar på Carrow Road. Norwich har återigen inte räckt till i Premier League och värdarna dras dessutom med flera frågetecken inför denna tillställning. Det viskas om magsjuka hos gästerna, men det hindrar inte Contes gäng från att säkra Champions League denna söndag. Given tvåa.

7. Brighton - West Ham 1

Förmodat böljande tillställning från sydkusten där Brighton visar fin form samtidigt som West Ham jagar den sista direktplatsen till Europa League. Fiskmåsarna körde över Manchester United med 4-0 i deras senaste hemmamatch och kan de komma upp i samma nivå här är West Ham ett slaget lag. 2-2 mot Manchester City var med det sagt ett styrkebesked från gästerna som har toppform på Bowen. Han kan på egen hand orsaka problem i Brightons backlinje. Gubben (etta-tvåa) ramar in detta väl.

8. Burnley - Newcastle 1

Burnley har kontraktet i egna händer och säkrar detsamma vid tre poäng mot Newcastle. Pinnen som The Clarets fick med sig senast mot Aston Villa var viktig och Lowtons avstängning ska inte påverka förutsättningarna inför denna strid alltför mycket. Täckning finns i de bakre leden och Newcastle har som bekant ingenting att spela för. Det hindrade inte Skatorna från att slå tillbaka Arsenal hemma på St James’ Park, men på resande tass är Howes mannar högst beskedliga. Motiverad spiketta.

9. Crystal Palace - Manchester United 2

Svårsiad och förmodat svängig tillställning att vänta från Selhurst Park. Crystal Palace lyckades med konststycket att tappa 2-0 till 2-3 mot Everton där det blev påtagligt att Örnarnas säsong gått i stå. Hemma mot en storklubb ska Vieiras manskap dock kunna tända till. Manchester United är säsongens stora besvikelse och en rejäl utrensning väntas i sommar när ten Hag ska sätta sin prägel på laget. Individuell spets finns för att greja tre poäng och en säkrad Europa League-plats här, men tvåan är ingen favorit att hålla i handen. Ettan är ett tidigt komplement.

10. Leicester - Southampton X

Öppen tillställning från King Power Stadium där två mittenlag ska mäta svärd. Leicester förtjänade inte en poäng borta mot Chelsea, men får James Maddison pegga upp strax utanför straffområdet är det inte många målvakter som hindrar högerfoten från att tala. Det finns med det sagt en vass sådan även på andra sidan denna söndag. James Ward-Prowse har varit Southamptons klart bästa spelare den här säsongen och det är inte otänkbart att någon av dessa herrar ordnar tre poäng åt sitt lag i Leicestershire. Den vänstervridna streckningen innebär att alla tecken letar sig in redan från start.

11. Kalmar - Djurgården 2

Över till Allsvenskan där Djurgården gör en rolig resa till Småland efter kölhalningen av Malmö FF. 4-0-segern lär ha givit en rejäl boost till stockholmarna som har trivts oerhört bra mot Kalmar FF i modern nutid. Mange Eriksson har hittat rätt mot slutet och är en potentiell matchvinnare för gästerna på Guldfågeln Arena. Kalmar dras med frågetecken på viktiga duon Netabay/Skrabb och kan dessa inte snöra på sig skorna fortsätter den negativa trenden mot söndagens kombattanter. Tvåan lämnas allena till runt 40-45 procent.

12. Malmö FF - Häcken X

Än är det inte läge att tala om kris i Malmö FF, men skåningarna behöver onekligen få tillbaka spelare från sjuk- och rehabstugan för att inte tappa alltför mycket mark i toppstriden. Truppläget ljusnar en hel del inför dusten med Häcken, men Getingarna är ingen opponent som bara städas av utan vidare. Gästerna tog poäng på Stadion i fjol och med spelare som Uddenäs, Jeremejeff och Rygaard får de ljusblå se upp. Med ont om ordentliga skrällägen på kupongen föredras hela spannet i Skåne.

13. Sassuolo - Milan X

Milan är bara en poäng från Scudetton och väldigt mycket talar för att de rödsvarta gör vad som krävs borta mot Sassuolo. Piolis mannar har agerat stabilt i de bakre leden under våren och framåt kan Leao sänka vilken motståndare som helst på egen hand. Sassarna kan dock mycket i sina bästa stunder där spelare som Berardi, Scamacca och Raspadori sticker ut. Kommer trion upp i närheten av sin högstanivå är Milan en liten favorit i fara. X2 på mindre system, alla tecken på de stora.

Kupongens kassaskåp!

Manchester City

Manchester City är tre poäng från ligatiteln och hemma mot ett Aston Villa som inte övertygat under våren görs inga misstag. Ettan är en stålspik på Etihad.

Varningens finger!

Häcken

Häcken är formtoppade för dagen och ska absolut kunna störa ett skadedrabbat Malmö FF i Skåne. Högersidan är vital på samtliga kuponger.144 rader
1. Liverpool - Wolverhampton 1
2. Man. City - Aston Villa 1
3. Arsenal - Everton 1
4. Brentford - Leeds 12
5. Chelsea - Watford 1
6. Norwich - Tottenham 2
7. Brighton - West Ham 12
8. Burnley - Newcastle 1
9. Crystal Palace - Man. United 12
10. Leicester - Southampton 1x2
11. Kalmar - Djurgården 2
12. Malmö FF - Häcken 1x2
13. Sassuolo - Milan x2

864 rader
1. Liverpool - Wolverhampton 1x
2. Man. City - Aston Villa 1
3. Arsenal - Everton 1
4. Brentford - Leeds 12
5. Chelsea - Watford 1x
6. Norwich - Tottenham 2
7. Brighton - West Ham 12
8. Burnley - Newcastle 1
9. Crystal Palace - Man. United 12
10. Leicester - Southampton 1x2
11. Kalmar - Djurgården 2
12. Malmö FF - Häcken 1x2
13. Sassuolo - Milan 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto