Topptipset ons 20/3

Publicerad på 20 Mar 2019 - 09:20

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Mar 2019 - 09:20

Dags för Topptipset deluxe! Kupongen brukar ofta bjuda på en blandad kompott men den här gången är det snudd på rekord i mix-up. Champions Leagues kvartsfinaler för damer samsas här med Jogi Löws uppfräschning av Die Mannschaft och sedan blir det även lite sydamerikansk krydda över hela härligheten. Sammanfattningsvis är det flera klara favoriter som bara ska vinna. Därav kan det vara läge att satsa på ett mindre system och högre radinsats. Nu kör vi!


Spelstopp: 18.29


1. Tyskland - Serbien 1
Det är Jogis helrenovering som inleder denna åttling. Mats Hummels, Jerome Boateng och Thomas Müller är inga dussinlirare precis, dessa utgör en elementär trio från Tysklands storhetstid. Men nu är den tiden över i och med att förbundskaptenen Jogi Löw beslutat om att en generationsväxling står för dörren. Är det något land i världen som klarar sig utan tre världsklasspelare så är det Tyskland. Sané, Kimmich, Süle, Gnabry och Goretzka är namn som bevisar att framtiden är tryggad. Serbien är ett kompetent lag som gjorde det bra under höstens Nations League under den gamle Bundesligaspelaren Mladen Krstajić. Serberna har givetvis svårt att mäta sig med tyskarna rent kvalitetsmässigt. På den här kupongen finns det dock bättre spikar och någon favorit måste vi försöka fälla. Die Mannschaft har trots allt en tung tid bakom sig och är i uppstarten på något nytt. Gardera ettan.


2. Wales - Trinidad & Tobago 1
Nästa stopp sker i Wrexham och hit kommer Trinidad & Tobagos tränare med goda minnen. Dennis Lawrence tillhörde nämligen Wrexham AFC som spelare under fem och ett halvt år under 00-talet. Som tränare har 44-åringen avverkat Wigan och Everton som assisterande coach innan han tog över sitt hemlands landslag i inledningen av 2017. VM 2018 missades efter att Mexiko vunnit kvalgruppen. Nu består gästernas trupp av en anonym skara som spelar i allt från Indien till ligan under MLS i USA. Internationella stjärnor finns det inga. När det gäller Ryan Giggs och hans Wales blev det inte heller något VM-spel och i höstens Nations League kom de röda drakarna tvåa i sin grupp, bakom Danmark. Det råder ingen tvekan om att Wales är flera klasser bättre här. Det ska till något alldeles extra för att de inte ska vinna här. Spika ettan på Racecourse Ground.


3. Lyon D - Wolfsburg D 1
Då var det damernas tur att sätta färg på detta Topptips! Och inte vilka matcher som helst, det är kvartsfinaler i den finaste av turneringar. Damernas Champions League är inte lika jämn som herrarnas dito, om man uttrycker sig milt. Fransyskorna tog sig hit genom att slå Ajax med 13-0 över två möten. Tyskorna kommer till kvarten via 10-0 i dubbelmötet med Atlético Madrid. Här lär det dock bli desto jämnare, Lyon-Wolfsburg är en repris på fjolårets CL-final. Den gången drog Lyon det längsta strået men det behövdes förlängning för att skilja lagen åt. Världens bästa spelare, Ada Hegerberg, och hennes regerande mästarlag får gälla som favoriter hemma på Parc Olympique Lyonnais. Men varginnorna från Wolfsburg har 20-2-1 den här säsongen. Tvåa är den troligaste och roligaste skrällen på kupongen.


4. Barcelona D - LSK Kvinner D 1
Näst ut i Champions Leagues kvartsfinalspel är en fight på Mini Estadi. Värdarna åkte ur fjolårets turnering mot regerande mästarna Lyon. Spanjorskorna gav sig dock inte utan strid, att förlora med totalt 3-1 är ingenting att skämmas över. Onsdagens motståndare hade det kärvare i fjol och åkte ut i åttondelen mot Manchester City, slutsiffrorna skrevs till 7-1. I årets Champions League slog LSK Kvinner ut danska Bröndby i åttondelen efter 1-1 hemma och en 2-0-triumf borta. Barcelona kommer till kvarten efter 8-0 i dubbelmötet med Glasgow City. Ettan är mycket trolig.


5. Slavia Prag D - Bayern München D 2
Den sista matchen i damernas mästarturnering utspelar sig i Tjeckiens huvudstad. Slavia Prag slog ut svenska Rosengård i åttondelsfinalen, segern med 3-2 i Skåne organiserades av firma Kozarova/Divisova, sedan räckte det att hålla returen mållös. Nu kommer tyska superlaget Bayern München på besök till Sinobo Stadium, tyskorna slog ut schweiziska Zürich efter en 2-0-viktoria borta och sen 3-0 i defileringen hemma. Bayern är nu uppe i fem och en halv månads spel utan en enda förlust, bland annat besegrades fjolårets CL-finalist Wolfsburg med 4-2 i februari. Denna tvåa är gjuten i betong!


6. Unterhaching - Energie Cottbus 1
I den tyska tredjeligan ställs mitten mot botten. Värdklubben har samlat samman 39 pinnar på de inledande 28 omgångarna. Hemma på Alpenbauer Sportpark är hemmalaget oerhört svårslaget, det har plockats poäng i elva av 14 kamper här och defensivt sett är Unterhaching otroligt solid på Sportparken. Ynka åtta insläppta bollar där totalt under säsongen är imponerande. Onsdagens besökare ligger pyrt till under strecket och har två pinnar upp till säker mark med denna hängmatch i handen. Höstens möte mellan dessa kombattanter slutade 2-2 sedan Energie Cottbus kvitterat i sista minuten, med en man mindre på banan. Den understreckade ettan inleder, men krysset tas med i ett tidigt skede.


7. Independiente FBC - La Equidad X
Över från onsdagen till två torsdagsmatcher från en helt annan världsdel, nämligen Sydamerika och turneringen Copa Sudamericana! Estadio Lic. Erico Galeano Segovia är det nätta namnet på denna arena belägen i Paraguay. Det har varit uppehåll i den paraguayanska ligan sedan december månad och det är nog bra för Independiente att ha fått vila efter det tuffa ligaliret, värdlaget slutade nämligen som jumbo. Colombianska ligan är däremot i full gång där La Equidad har plockat elva poäng på de inledande tio omgångarna. Det är oerhört svårt att veta hur dessa klubbar står sig, något den ambivalenta streckningen påvisar. Vi utgår från en tight och målsnål matchbild mellan två formlösa lag. Krysset ligger nära till hands.


8. Unión SF - Independiente Del Valle 1
Topptipsets sista anhalt är Argentina. Värdarna kommer närmast från en 3-0-seger här hemma mot Lanus efter att påläggskalven Franco Troyansky stått för dubbla strutar. I den 26 lag stora ligan placerar sig Unión på plats sju efter 23 rundor. Gästerna från Ecuador ligger fyra i sin inhemska liga som består av 16 gäng, Del Valle spelar en disciplinerad fotboll med en stark defensiv. Efter premiärförlusten borta mot Cuenca har bortalaget nu fem raka utan nederlag. Här går ändå Unión in som rätt klara favoriter, den argentinska ligan rankas betydligt högre. Det ser ut att bli fint värde på hemmalaget. 1X ska räcka långt på Estadio 15 de Abril!


Kupongens kassaskåp!


Bayern München
Damerna från München är riktigt råa den här säsongen, fem och en halv månad utan förlust är svårslagna papper. Slavia Prag slog ut Rosengård i en stenhård åttondel och nu väntar ett motstånd på en högre nivå. Det här kan mycket väl rinna iväg rejält.


Varningens finger!


Wolfsburg
Lyon må ha ett litet mentalt övertag sedan fjolårets finalfight men det krävdes förlängning den gången och tyskorna ser revanschlystna ut den här säsongen. 20 segrar på årets 23 tillställningar förtjänar sannerligen ett varningens finger!


144 rader
1. Tyskland - Serbien 1X
2. Wales - Trinidad 1X
3. Lyon D - Wolfsburg D 1X2
4. Barcelona D - LSK D 1X
5. S. Prag D - Bayern M. D 2
6. Unterhaching - Energie C. 1X
7. Indep. FBC - La Equidad 1X2
8. Unión SF - Indep. DV 1X

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto