Topptipset Speltips 12/8

Publicerad på 12 Aug 2022 - 16:28

Tipsexperten

Tipsexperten

12 Aug 2022 - 16:28

Det blir en långpicknick innehållandes åtta olika destinationer denna Topptips-fredag. Godbitarna hittas i Bundesliga, La Liga och Ligue 1, men det ska även bli spännande att följa toppmötet mellan Watford och Burnley i The Championship. Häng med oss på vägen mot åtta gröna bockar!

Spelstopp: 19:591. Freiburg - Dortmund X
Två aktörer som gick segrande ur premiäromgången av Bundesliga drabbar samman på Europa-Park-Stadion. Freiburg är hemmahörandes på denna arena och publiken kommer ge sina lirare ett varmt välkomnande efter 4-0-segern mot Augsburg. Gregoritsch, Doan och Ginter var alla nyförvärv inför säsongen och trion hittade nätet i premiären. Kan de fortsätta på samma väg mot Ginters gamla arbetsgivare är mycket vunnet. Dortmund slog Leverkusen med 1-0 men av matchbilden att döma var det siffror som Terzic och company ska vara nöjda med. Adeyemi och Haller – snabbt tillfrisknande önskas ivorianen – missar båda denna drabbning och utan duon saknas spets i offensiven. Alla tecken och injobb av minst en hemmapinne är rätt väg att gå.

2. Osasuna - Sevilla 1
Premiärdags i La Liga där Sevilla ser svagare ut än på länge. Försäsongen rosade inte marknaden och andalusierna har hittills inte ersatt givna mittbacksduon Koundé/Carlos som båda lämnat för andra uppgifter. Vi tror att Lopeteguis gäng får svårt att lirka upp ett väloljat Osasuna i Pamplona. Värdarna trivs normalt utmärkt på egen mark och med lite flyt är de hemmahörande en möjlig outsider i kampen om Europaplatserna. När tvåan streckas hårt lockas vi av att gå emot favoriten. 1X är ett fräckt val!

3. Nantes - Lille 2
Lille kantades av frågetecken inför premiären då en mängd nyckelspelare lämnat truppen samtidigt som Paulo Fonseca var ny på tränarposten. Les Dogues behövde med det sagt inte ens fem minuter innan de lagt nykomlingarna Auxerre på rygg. 2-0 var ställningen innan Auxerre hann bli varma i kläderna och siffrorna sprang sedan iväg till 4-1. Efter den jobbiga fjolårssäsongen tycks Lille angelägna om att ställa saker och ting till rätta anno 2022/23. Nantes gjorde en superb säsong i fjol men har sett bleka ut under både försäsong och inledningen av ligaspelet. Blas sägs vara så gott som klar för en flytt och utan honom tar värdarna inte mer än en poäng denna afton. X2 räcker för grön bock.

4. Watford - Burnley 1
Förmodat toppmöte från The Championship där Burnley genomgått en förvandling under Vincent Kompany. Till skillnad från tidigare upplagor spelar dagens Burnley bollen efter backen men hittills har gästerna saknat spets i de främre leden. Det gör de även denna afton då Rodriguez och Twine båda återfinns i rehabrummet. Watford har i sin överflöd av anfallskraft i form av lirare som Dennis, Pedro och Sarr. Fyra poäng av sex möjliga mot Sheffield United och West Bromwich är starka papper och här ska The Hornets kunna kontra bort opponenterna. Ettan gillas så till den grad att den lämnas allena.

5. Excelsior - Vitesse 2
Excelsior fick en smakstart på säsongen när värdföreningen städade av Cambuur med 2-0. Azarkan var en av målskyttarna och det ska bli väldigt spännande att följa 20-åringens framfart denna säsong. Hittar han upp i närheten av sin högstanivå blir det svettigt för Vitesse, men det ska trots allt sägas att gästerna besitter det större kunnandet. Baden Frederiksen och Sankoh är två ynglingar som kan vända ut och in på Excelsiors bakre led. I en förmodat målrik tillställning gillas “gubben” (etta-tvåa) starkt.

6. Oostende - Gent X
Gent hade problem med kontinuiteten i fjol och ser ut att lida av samma problem den här säsongen. En blygsam viktoria mot Westerlo på de tre inledande matcherna är skrala papper och har inte Tissoudali en av sina bättre dagar finns det all anledning att benämna gästerna som en favorit i fara borta mot Oostende. De hemmahörande tog en ordentlig skalp senast borta mot Charleroi (3-1) där lirare som Ambrose och Batzner utmärkte sig. Oostende trivdes dessutom bra mot fredagens kombattanter i fjol och här får vänstersidan inte missas. Alla tecken och skrälljobb!

7. FC Köpenhamn - Randers 1
FC Köpenhamn visade klass i huvudstadsderbyt mot Bröndby där 4-1 var siffror som talade sitt tydliga språk. Pep Biel smaskade dit ett hattrick och han har god offensiv uppbackning i form av bland andra Daramy och Claesson. Lyckas Jess Thorup få sina mannar att prestera på liknande nivå mot Randers blir detta en ensidig historia, men det finns samtidigt en gräns på hur hårt ettan får streckas. Gästerna är inte oävna och lyckas svenskarna – Carlgren och dubbla Andersson – stå för en solid defensiv insats är mycket vunnet. Åtminstone krysset ska sällskapa den hårt streckade ettan.

8. Famalicao - Braga 2
Famalicao hade en mörk säsong i fjol och värdföreningen inledde den innevarande på sämsta möjliga vis. 0-2 i brakan mot Estoril var inte mycket att skriva hem om och lyckas de hemmahörande inte få ordning på grejerna hägrar bottenstrid även denna säsong. Braga spelade i sin tur 3-3 mot Sporting där “Ärkebiskoparna” visade prov på oerhörd moral. Vid inte mindre än tre tillfällen hämtade gästerna upp underläge till oavgjort och med nyfunnet självförtroende spinner Horta och övriga vidare på inslagen väg denna fredag. Tvåan kan gott lämnas på egna ben till fin procent.

Kupongens kassaskåp
Watford
Watford har tagit fyra poäng av Sheffield United och West Bromwich, en skörd som visar att The Hornets vill vara med och bråka om direktplatser till Premier League. Burnley är pånyttfödda men räcker inte till mot en av ligans vassaste offensiver.

Varningens finger!
Freiburg
Freiburg var med i toppen i fjol och ska kunna vara det även denna säsong. Truppen håller hög nivå och mot ett skadedrabbat Dortmund gillar vi värdarnas skrällchans. Vänstersidan får inte missas.144 rader
1. Freiburg - Dortmund 1x2
2. Osasuna - Sevilla 1x
3. Nantes - Lille x2
4. Watford - Burnley 1
5. Excelsior - Vitesse 12
6. Oostende - Gent 1x2
7. Köpenhamn - Randers 1x
8. Famalicao - Braga 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto