Topptipset Tips 7/10

Publicerad på 7 Okt 2022 - 07:12

Tipsexperten

Tipsexperten

7 Okt 2022 - 07:12

Fredagens Topptips inleds av tre vänskapslandskamper från damsidan där sex riktiga tungviktare ska in i elden. Sverige tar sig bland annat an ett Spanien som omgärdas av interna stridigheter. Kupongen fortsätter sedan med La Liga, Bundesliga, Ligue 1, The Championship och Primeira Liga!

Spelstopp: 20:291. Spanien - Sverige 1
Vänskapslandskamp från Córdoba där det inte råder lugn och ro i det spanska landslaget. Mängder och åter mängder av bärande pjäser har satt sig på tvären mot impopulära förbundskaptenen Vilda som vägrar lämna sin post. Truppen är dock fortfarande stark och kan spanjorskorna spela liknande fotboll som den i sommarens EM får Sverige det hett om öronen i Córdoba. Gerhardssons gäng såg med handen på hjärtat inget vidare ut i EM och till denna samling saknas Lindahl, Seger och Glas. Det är normalt givna töser i defensiven och vi tror inte att svenskorna orkar jaga boll i 90 minuter. Ettan lämnas på egna ben.

2. Tyskland - Frankrike 1
Över till Dresden där Tyskland tar emot Frankrike. Dessa aktörer drabbade som bekant samman i sommarens EM-semifinal där tyskorna drog det längsta strået. Däbritz och Magull var bidragande till detta men duon finns inte med denna gång vilket är en rejäl försvagning av mittfältet. Frankrike får i sin tur klara sig utan skadade Katoto och Karchaoui, men det ska inte hindra Diacres gäng från en möjlig chans till revansch. Vi spår en böljande matchbild på Rudolf-Harbig-Stadion och lutar oss därför mot “gubben” (etta-tvåa).

3. England - USA 1
Högkaratig kamp från Wembley där de regerande Europamästarinnorna ställs mot det landslag som toppar världsrankingen. USA har inte förlorat en landskamp sedan OS 2021 och även om ett par tunga pjäser inte finns med i denna samling är återväxten god hos amerikanskorna. Smith, Rodman och Sanchez är bara ett axplock av spelarna som sticker ut från mängden. England har tappat måldrottningen White samtidigt som Russo är skadad, men Wiegman har trots det en offensiv som inte går av för hackor. I kraft av hemmaplan går ettan först, på större system ges även tvåan plats.

4. Osasuna - Valencia 1
Osasuna blev första lag att knipa poäng av Real Madrid denna säsong. 1-1 på Bernabéu var ett meriterande resultat för grabbarna från Pamplona som fick spela den sista kvarten med en man mindre på banan. Denna afton är dock Ávila tillbaka från avstängning och tillsammans med Budimir ska argentinaren kunna skoja med Valencia. Gattusos gäng trivs inte som bäst på resande tass där blott en av nio möjliga poäng spelats in. Det blir inget trendbrott i Pamplona heller. Spikad etta.

5. Hoffenheim - Werder Bremen X
Det vankas målfest på PreZero Arena där Hoffenheim ska mäta svärd med Werder Bremen. Markus Rosenbergs gamla lag kommer närmast från en kölhalning av Mönchengladbach (5-1) och ett par omgångar dessförinnan imponerade nykomlingarna stort när de mirakulöst vände underläge till seger mot Dortmund. Detta till trots väljer svenska folket att gå hårt åt ettan. Hoffenheim kan mycket på egen mark och i sina bästa stunder, men det ska också föras till protokollet att värdföreningen har en tendens att svaja över 90 minuter. Den vänstervridna streckningen synas därför hela vägen.

6. Lyon - Toulouse X
Lyon inledde Ligue 1 inspirerat men med fyra raka nederlag pekar formkurvan rakt ned i källaren. Peter Bosz tycks inte vara rätt man att leda Les Gones och eventuellt poängtapp mot Toulouse kan mycket väl innebära att han får lämna sin post. De lilavita gästerna har flera tunga skalper på kontot där inte minst 4-2-segern senast mot Montpellier imponerade. Aboukhlal, Chaibi och van den Boomen tillhörde förgrundsfigurerna då och det är en trio som kan såra Lyon på egen hand. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå på Parc Olympique Lyonnais.

7. QPR - Reading 1
Queens Park Rangers inledde säsongen svajigt men Michael Beale har stabiliserat sitt bygge under sensommaren. Tio poäng på de fyra senaste vittnar om detta och veckans 1-0-skalp borta mot Sheffield United var ett ordentligt kvitto på The Hoops kunnande. Chair, Willock och Dykes är alla potentiella matchvinnare mot ett Reading som sprungit över sin förmåga. Paul Inces gäng återfinns i den absoluta toppstriden, men negativ målskillnad och överpresterande av underliggande statistik är bara några av faktorerna som pekar åt att ett ras i tabellen är att vänta. Det kan onekligen inledas i London. 1X räcker för grön bock.

8. Gil Vicente - Estoril 1
Kupongen går i mål med ett mittenmöte från Primeira Liga. Gil Vicente stod för en kanonsäsong i fjol när de nådde femteplatsen men den varan har vi hittills inte sett mycket av den här säsongen. Kunnandet är dock större än vad tabellen visar och hemma i Barcelos ska värdföreningen kunna studsa tillbaka på poänggivande väg efter förlusten mot Sporting. Estoril klarade kontraktet i egenskap av nykomlingar i fjol men har inte förbättrats så till den grad att målsättningen ska ändras den här säsongen. Löser gästerna en poäng denna fredag ska de vara nöjda. 1X spelas.

Kupongens kassaskåp
Spanien
Spanien kantas av interna stridigheter men har ändå en ett lag som ska kunna spela bort Sverige i Córdoba. Gerhardssons gäng får stryka på tassen på främmande gräs.

Varningens finger!
Werder Bremen
Werder Bremen har visat att de är i Bundesliga för att stanna och mot ett ibland ojämnt Hoffenheim ska nykomlingarna inte skojas bort. Magiska X2 ska finnas med till varje pris!

144 rader
1. Spanien - Sverige 1
2. Tyskland - Frankrike 12
3. England - USA 12
4. Osasuna - Valencia 1
5. Hoffenheim - W.Bremen 1x2
6. Lyon - Toulouse 1x2
7. QPR - Reading 1x
8. Gil Vicente - Estoril 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto