Topptipset Tips Fredag 1/10

Publicerad på 1 Okt 2021 - 11:24

Tipsexperten

Tipsexperten

1 Okt 2021 - 11:24

Fredagens Topptips sträcker sig över åtta olika länder och innehåller flera intressanta drabbningar. Västderbyt på Borås Arena blir spännande att följa ur flera synvinklar och i Baskien går John Guidettis Alavés mot den andra raka segern. Nu kör vi!


Spelstopp: 18:59



1. Elfsborg - IFK Göteborg 1

El Västico från Borås Arena inleder denna höstliga fredag. Varken Elfsborg eller IFK Göteborg visar någon form inför detta derby, men trots det väljer vi att ta ställning på konstgräset. Elfsborg trivs normalt bra på detsamma och ska boråsarna ha någon chans på en Europaplats krävs seger denna afton. IFK Göteborg kämpar i sin tur för att lösa kontraktet utan återkval, men i rådande form ser det inte ljust ut för Blåvitt. Berg och Erlingmark är dessutom avstängda denna fredag vilket försvagar gästerna radikalt. Ettan kan gott stå på egna ben.


2. Stoke - West Bromwich 2

Toppmöte från The Championship där West Bromwich toppar tabellen tillsammans med Bournemouth. Noll förluster efter tio omgångar är en fin fjäder i nye tränaren Ismaëls hatt och fortsätter det på samma vis får Stoke otroligt svårt att stå emot trots fördelen av hemmaplan. The Potters fina inledning har ebbats ut rejält och löser Michael O’Neills mannar en pinne här ska de vara nöjda. West Bromwichs fina trend fortsätter när vi väljer att spela X2 på bet365 Stadium!


3. Lens - Reims 2

Oviss och jämn tillställning att vänta från Stade Bollaert-Delelis där tipparna dock tycks övertygade om att Lens drar det längsta strået. Det gör RCL sällan när de målas upp till klara favoriter, något som inte minst syntes när de torskade med 0-1 mot Strasbourg. Reims kommer inte att bli en enklare opponent. Besökarna visade prov på sin höga höjd när de slog Rennes med 2-0 på bortaplan och kan de hitta upp i samma nivå här åker de hem med åtminstone en poäng. X2 spelas till smakligt värde.


4. Köln - Greuther Fürth X

Köln var oerhört nära att trilla ur Bundesliga i fjol, men den här säsongen ser det annorlunda ut för Lukas Podolskis gamla lag. Sebastian Andersson visar förvisso svag form i offensiven, men trots det har värdarna bara torskat en match så här långt. Det medför också att ettan blir väldigt hårt betrodd av tipparna denna afton. Greuther Fürth föll senast mot Bayern München (1-3) men trots nederlaget var det en insats i rätt riktning. Här ska gästerna kunna bjuda upp till dans och till rådande streck behövs alla tecken. Högersidan ska jobbas in.


5. Athletic Bilbao - Alavés X

Efter en oerhört tuff säsongsinledning med fem raka förluster vaknade Alavés till liv senast. John Guidetti var tillbaka på bänken och då passade gästerna på att besegra Atlético Madrid med 1-0. De regerande mästarna fick då bara iväg ett enda skott på mål och kan Alavés spinna vidare på den prestationen ska de kunna lämna den absoluta bottenstriden inom kort. Härnäst väntar ett baskiskt derby borta mot Athletic Bilbao. De rödvita är normalt starka hemma på San Mamés, men senast det var spel på denna arena blev det förlust med 1-2 mot Vallecano. Med en överstreckad etta väljer vi att måal hela vägen.


6. Cagliari - Venezia 1

Viktiga poäng står på spel i den italienska bottenstriden när Cagliari och Venezia drabbar samman på Sardinien. Värdföreningen har inte rosat marknaden så här långt, men trots detta visar Joao Pedro toppform i de främre leden. Kan han få draghjälp av en lirare som Keita Baldé ska sardinerna kunna avfärda ett högst beskedligt Venezia. Nykomlingarna har bara en seger - mot nykomlingen Empoli - och torde få svårt att lösa kontraktet i finrummet. Ettan är spikbar hela vägen upp till 60 procent.


7. Mechelen - Standard Liège 1

Efter hemska 2-7 i nacken mot Anderlecht har svensklaget Mechelen visar klart godare tendenser mot slutet. Två raka 2-0-segrar utgör muntrare läsning och kan Kerim Mrabti visa samma glöd som när han nätade mot OH Leuven går han en ljus höst till mötes. Gustav Engvall är en annan lirare som huserar hos värdarna. Standard Liège har bara gjort två mål på de fyra senaste matcherna och tre förluster under samma period innebär att gästerna befinner sig i en negativ spiral. Den kommer de inte ur här. 1X är ett lås.


8. Marítimo - Moreirense 1

Vi avrundar äventyret med ett förmodat målsnålt möte från Portugal. Marítimo har flera meriterande insatser mot topplagen på kontot. Senast var värdarna nära att lugga Sporting på poäng och kan de komma upp i samma nivå när Moreirense står på andra sidan ligger definitivt minst en pinne i luften. Moreirense tog säsongens första trepoängare när de besegrade Arouca senast, men utanför hemtrakterna gör gästerna sällan några större väsen av sig. 1X räcker gott och väl.


Kupongens kassaskåp

Elfsborg

Elfsborg trivs bra på konstgräset och mot ett IFK Göteborg utan Berg finns god segerchans för boråsarna. Hemmaseger i El Västico.


Varningens finger!

Reims

Lens fungerar som bäst när de får spela på omställningar, något som inte kommer att bli fallet här. När tipparna går bort sig garderar vi för poängplock åt Reims. X2!



144 rader
1. Elfsborg - Göteborg 1
2. Stoke - West Brom x2
3. Lens - Reims x2
4. Köln - G.Fürth 1x2
5. A.Bilbao - Alavés 1x2
6. Cagliari - Venezia 1
7. Mechelen - St.Liège 1x
8. Marítimo - Moreirense 1x


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto