Topptipset Tips Fredag 1/4

Publicerad på 1 Apr 2022 - 10:12

Tipsexperten

Tipsexperten

1 Apr 2022 - 10:12

Med start i England så drar en härlig Europaresa igång. Topptipset tar oss därefter vidare till Irland, Tyskland, Spanien, Portugal och Belgien innan vi är i mål. En kupong som har det som krävs för att utdelningen vid en fullträff ska bli riktigt fin. Analysen är klappad och klar. På med bältet för nu flyger vi!


Spelstopp: 20:29



1. Hull - Huddersfield 2

Det svajar i toppen! Huddersfield har prickat en formdipp i helt fel läge av säsongen. 0-2-förlusten mot Millwall för två veckor sedan följdes därefter upp med en 0-3:a i baken mot Bournemouth. Lag som givetvis inte är fy skam att torska mot men sett till hur spelet såg ut och hur lite Carlos Corberáns mannar skapade finns anledning att vara oroliga. Hull borta är ändå en uppgift som ett bättre bortalag ska kunna lösa. Nykomlingarna har visat upp ett hemmaspel över hela säsongen som varit totalt under isen. Sämst i klassen och inför denna batalj visar Tigrarna fem raka torsk och trötta 1-9 i målskillnad över 450 hemmaminuter. X2 ska räcka gott.


2. Union Berlin - Köln X

Mittenmöte i Bundesliga. Köln har varit en frisk fläkt under säsongen och skördat poäng vid 20 av totalt 27 tillfällen. Ruskigt starkt givetvis men inför bortamatchen mot Union Berlin finns saker vid sidan som oroar. Under landslagsuppehållet har coronafall inom truppen funnits och gubbar som Schaub, Kainz och Hector har nyligen bekräftats bära på viruset. Klubben har lagt locket på om status kring denna trio eller om ytterligare fall tillkommit men vi får utgå från att åtminstone en eller ett par frånvarande gubbar fortsatt kan finnas. I övrigt är Ondrej Duda avstängd. Berlin-klubben befinner sig strax bakom i tabellen med halvtaskig form. Hemma på vackra Stadion An der Alten Försterei är däremot berlinarna svårslagna. Helgarderingen känns som ett måste.


3. Braga - Benfica X

Toppmöte från Portugal härnäst. Fyran Braga tar emot trean Benfica där framförallt gästerna är i behov av poäng i jakten på andraplatsen som Lissabon-rivalen Sporting just nu besitter. Ärkebiskoparna, som hemmalaget kallas, är överlag svårspelade på sin egna gräsmatta och kan visa två futtiga nederlag på de 20 senaste hemmavid i alla tävlingar. Benfica laddar dessutom inte bara inför denna batalj utan också inför en stundande Champions League-kvartsfinal mot Liverpool till veckan. En fajt som det sedan avancemanget mot Ajax snackats massor om i huvudstaden och här gäller det för gästerna att koncentrera sig på nuet och släppa tanken kring Europaspelet. Väldigt svårsiat. Kladda på med 1X2 och gå vidare helt enkelt.


4. Beerschot - Club Brugge 2

Beerschot gjorde en överraskande bra säsong i fjol och slutade nia. I år har dessvärre ingenting varit sig likt och värdklubben kommer rasa ur Eredivisie med buller och brak. Greg Vanderidts mannar har vunnit fyra matcher på hela säsongen och inför matchen mot Club Brugge finns sex raka förluster på kontot. Gästerna å sin sida är i riktigt bra form. 8-2-1 på de elva senast lirade i ligan är starka papper och Charles De Ketelaere samt Hans Vanaken står för bra leverans framåt. Dessutom finns enormt sparkapital i en lirare som Noa Lang som för tillfället springer runt med blött krut i bössan. Tvåan kommer spelas hårt av svenska folket men det kan faktiskt inte hjälpas. Bara spika av då klasskillnad råder!


5. Sligo Rovers - Shelbourne 1

En av två klubbar i det irländska finrummet som ännu inte förlorat under säsongsupptakten är Sligo Rovers. Coach Liam Buckley har fått ihop ett gediget lagbygge som dessutom var ruskigt nära att snuva Shamrock Rovers på hela konfekten förra fredagen. 2-0-ledningen med ungefär 30 minuter kvar att spela käkades dock upp till en 2-2-historia på gräset i Dublin. Inte fy skam ändå. Shelbourne är nykomlingar i ligan och gästernas öppning är sisådär. En seger har The Reds mäktat med och att besökarna tappat fjolårets skyttekung Ryan Brennan märks tydligt framåt. Ettan är väldigt trolig men streckas hårt. 1X får därför lösa biffen.


6. Bohemians - Derry City 2

Derry var snubblande nära en topp 3-position i fjol och gästerna har under vårens första matcher visat att City blir att räkna med även i år. Jamie McGonigle och hans lagkompisar toppar en något haltande tabell och har väldigt goda chanser att spinna vidare på sin fina start. Bohemians har inte alls fått fart på sina grejer och Dublin-klubben kan bara visa upp en ynka seger hittills. Fjolårets överlägsna skytteligavinnare Georgie Kelly har lämnat klubben för spel med Rotherham och här har inte värdklubben riktigt lyckats finna ersättare för att kunna fylla tomrummet som uppstått framåt. Tvåan är en en väldigt mysig chansspik på Dalymount Park.


7. Finn Harps - Shamrock Rovers 1

Efter fem raka utan seger lyfte Finn Harps borta mot Shelbourne och vann med klara 3-0. Amerikanska nyförvärvet McWoods gjorde sitt första mål för klubben och Harporna ska absolut kunna lyfta från sin hittills något blygsamma placering längre ner i tabellen. Shamrock har gungat rejält inledningsvis. Totalt tre segrar på sju matcher är en missberäkning från klubben där de senaste fyra framträdandena slutat men en ynka skalp. När lagen senast duellerade på Finn Park så vann hemmalaget med 2-1. Självklart ska ettan få utrymme även denna gång då vi målar på med gaffeln (etta-tvåa) i tidigt skede.


8. Girona - Málaga 1

Sist men inte minst tar vi oss åter tillbaka till iberiska halvön. Denna gång stannar vi däremot till i Spanien för ett Segunda-möte av stor betydelse. Málaga är illa ute längre ner i tabellen. Klubben som 2017/18 huserade i La Liga är bara sex poäng från en botten 4-plats och formmässigt svajar det ordentligt. Girona mår betydligt bättre. Den sydamerikanska frontduon Stuani och Nahuel Bustos har varit ruskigt vassa på slutet och en starkt bidragande orsak till värdklubbens fyra raka segrar. Hoppet om en direktplats till det spanska finrummet lever därmed fortsatt. Ettan är väldigt trolig men det verkar samtliga svenskar tycka. Krysset får därför agera värdemässigt stödhjul.



Kupongens kassaskåp

Club Brugge

Det råder klasskillnad mellan Club Brugge och jumbon Beerschot. Hemmalaget är sedan tidigare klara för degradering samtidigt som Cluben är i magnifik form. Tvåan är bara spika av.


Varningens finger!

Finn Harps

Efter en trött start på säsongen visade äntligen Finn Harps upp sig från sin bästa sida i och med 3-0-segern mot Shelbourne senast. Shamrock har åkt på däng här så sent som i fjol och kan mycket väl få lämna ifrån sig alla poängen även denna gång. Kul etta.



144 rader
1. Hull - Huddersfield x2
2. Union Berlin - Köln 1x2
3. Braga - Benfica 1x2
4. Beerschot - Club Brugge 2
5. Sligo Rovers - Shelbourne 1x
6. Bohemians - Derry City 2
7. Finn Harps - Shamrock 12
8. Girona - Málaga 1x


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto