Topptipset Tips Fredag 10/12

Publicerad på 10 Dec 2021 - 10:32

Tipsexperten

Tipsexperten

10 Dec 2021 - 10:32

Fredagens Topptips står i antågande och att få inviga helgen med två heta derbyn är sannerligen inte fy skam. Brentford - Watford ska synas i London och i Marassi smäller det än värre då det är dags för Derby della Lanterna. Hur vi tar oss an dessa fighter och mycket annat följer i texten nedan!


Spelstopp: 19:59



1. Brentford - Watford 1

Londonderbyt från Brentford Community Stadium är först ut i elden. Brentford har gått igenom en tuff period under vintern där segrarna lyst med sin frånvaro. Senast var The Bees ruskigt nära tre poäng mot Leeds, men ett sent kvitteringsmål grusade förhoppningarna den gången. Ny chans till tre poäng ges mot Watford och Jansson med kompanjoner ska absolut kunna såra gästernas läckande defensiv. King och Dennis är samtidigt lirare som lurar åt andra hållet och vi blir inte förvånade om detta blir en målrik historia. Då lämpar sig gubben (etta-tvåa) utmärkt.


2. Genoa - Sampdoria 2

Över till Serie A och Derby della Lanterna från Luigi Ferraris. Genoa har en avgrundsdjup håla att kravla sig ur. Värdarna har bara vunnit en match under säsongens gång och sedan Shevchenko tog över rodret har de rödblå faktiskt inte hittat nätet en enda gång. Trenden kan brytas mot Sampdoria, men vi tror samtidigt att gästerna drar det längsta strået. Ytor kommer att uppstå för lirare som Quagliarella, Candreva och Gabbiadini, en trio som kan skjuta Genoa i sank på egen hand. Shevchenko och companys kräftgång fortsätter. Spikad tvåa.


3. Mallorca - Celta Vigo 1

Celta Vigo är inte i närheten av samma fina fotboll de spelade under fjolårssäsongen. Senast blev det 1-2 i brakan mot Valencia och som om inte nederlaget vore tungt nog gick även storstjärnan Iago Aspas sönder. Utan anfallaren tappar galicierna sin klart viktigaste spelare. Mallorca gör det bra med sin solida organisation där 2-1-segern senast mot Atlético Madrid var ett kvitto på att öborna hör hemma i La Liga. Med Aspas ur spel lutar vi åt att Mallorca fortsätter på inslagen väg. 1X är att betrakta som en helgardering.


4. Köln - Augsburg X

Köln inledde Bundesliga urstarkt då de parkerade in tryggt på den övre halvan, men mot slutet har Getterna inte sett lika självklara ut. Bara en seger på de sju senaste imponerar föga och dessutom är arenakapaciteten på RheinEnergieStadion kraftigt reducerad på grund av nya restriktioner. Då går det inte att köpa ettans hårda streckning. Augsburg är inte avsevärt sämre än värdarna i grunden och gästerna ska definitivt kunna stå upp bättre än vad strecken gör gällande. Måla tvärs över och jobba in högersidan.


5. Nantes - Lens 1

Oviss men framför allt jämn tillställning att vänta från Stade de la Beaujoire. Lens gör det fortsatt väldigt bra i toppstriden och senast var de rödgula nära tre poäng mot självaste PSG. Det ska dock sägas att gästerna trivs som bäst när de slipper föra matchbilden, ett ansvar de kommer att få dela med Nantes under fredagen. Antoine Koumbouaré, Kanariefåglarnas tränare, kommer inte att riskera sin defensiv när ett kontringsskickligt Lens står på andra sidan. Nantes trivs bra i egen borg och ligger de rätt i sina positioner ska de kunna lösa minst en pinne. 1X spelas.


6. Willem II - Cambuur 1

Nykomlingen Cambuur har tagit Eredivisie med storm så här långt. Blir det seger under fredagen går gästerna upp på fjärdeplatsen, men det ska också sägas att väl mång resultat studsat med Cambuur sedan starten. 8-0-7 är en resultatrad som skvallrar om att de gulblå blandar och ger. Willem II ståtar med fem raka nederlag men då har å andra sidan motståndet också varit tuffast möjliga. Dessförinnan visade värdarna gott slag och här ska de ses med god chans att studsa tillbaka. Willem II:s knallröda formrad gör att ettan går att få till fint värde. Spik!


7. Charleroi - Oostende 1

Charleroi har ett lag med toppar höga nog för att utmana om ädla platser i Jupiler League, men värdarnas lägstanivå är samtidigt inget vidare. Har inte anfallaren Nicholson en av sina bättre dagar blir det inte enkelt att tas med KV Oostende. 2-1-segern mot Eupen innebär att gästerna anländer till Stade du Pays de Charleroi med vind i seglen och även om de får finna sig i att slå ur underläge ska de inte underskattas. Gueye är en spelare som kan vålla Charleroi stora problem. Gubben gillas då tvåan skapar korsdrag bland kuponghögarna.


8. Pacos de Ferreira - Gil Vicente X

Vi avrundar med en kolossalt svårsiad drabbning från Primeira Liga. Pacos de Ferreira och Gil Vicente är två jämbördiga lag i grunden, men hittills är det de sistnämnda som rosat marknaden under säsongens gång. Framför allt bortaspelet har burit oväntat mycket frukt. Pacos de Ferreira stod för en kanonsäsong i fjol, men så här långt har det inte blivit mycket av samma vara. Offensiven har gått trögt, men lyckas värdarna få igång densamma under fredagen är mycket vunnet. Plocka med alla tecken.


Kupongens kassaskåp

Sampdoria

Kassaskåpssäker är inte tvåan, men Sampdoria visar betydligt godare form än Genoa. De sistnämndas desperation bör Samp kunna utnyttja.


Varningens finger!

Augsburg

Restriktioner och en taskig defensiv är bara några faktorer som talar emot Köln denna afton. Augsburg måste finnas med på samtliga kuponger.



144 rader
1. Brentford - Watford 12
2. Genoa - Sampdoria 2
3. Mallorca - Celta Vigo 1x
4. Köln - Augsburg 1x2
5. Nantes - Lens 1x
6. Willem II - Cambuur 1
7. Charleroi - Oostende 12
8. P.Ferreira - Gil Vicente 1x2

Bästa dragen inför helgens Stryktipset



I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto