Topptipset Tips Fredag 12/11

Publicerad på 11 Nov 2021 - 17:41

Tipsexperten

Tipsexperten

11 Nov 2021 - 17:41

League One och League Two tar plats på fredagens Topptips där vi bland annat hittar en fin spik i den förstnämnda serien. Därefter blir The Dublin Derby en höjdare på Irland. Dessförinnan är det dock mestadels högoktanigt VM-kval som gäller. Häng med!

Spelstopp: 20:44



1. Italien - Schweiz X
Gruppfinal, tillika alpderby, mellan Italien och Schweiz. Att matchen spelas på Stadio Olimpico för minnet tillbaka till sommarens EM då Gli Azzurri besegrade samma opponent på samma arena, men det var då. Här står en direktplats till Qatar på spel och Italien får klara sig utan viktiga lirare som Chiellini, Immobile och Verratti. Då blir inte stabiliteten densamma. Schweiz är heller inte skonade från skador, bland andra Xhaka och Elvedi saknas, men under Murat Yakin har gästerna imponerat stort. Schweiz ska ses med större skrällchans än vad tipparna tycks tro. Plocka med hela spannet och jobba in högersidan.

2. Österrike - Israel 1
Österrike kommer inte att ta sig till Qatar via VM-kvalet, men alplandet ser likväl ut att knipa en playoff-plats tack vare gruppsegern i Nations League. Det är därför av yttersta vikt att få med sig en stark prestation mot Israel inför vad som komma skall. Matchbilden torde passa Alaba och company utmärkt eftersom gästerna måste jaga tre poäng i Klagenfurt. Då får lirare som Arnautovic och Sabitzer gott om ytor att operera på. Israel ska inte underskattas med sylvassa Zahavi i spetsen, men här slår de ändå ur underläge. Ettan är en fin spik.

3. Nordirland - Litauen 1
Nordirland är inte lätta att få hål på, men i offensiv riktning uppträder Norn Iron allt som oftast dysfunktionellt. 4-1-segern borta mot Litauen var inte en direkt avspegling på matchbilden, men det råder heller inget snack om att värdnationen ska gälla som klara favoriter när samma opponent står på andra sidan Windsor Park. Litauen är minst sagt bleka på resande fot och skulle de lösa en poäng i Belfast är det att anse som en rejäl framgång. 1X spelas. Främst på grund av hänsyn till värdet.

4. Uruguay - Argentina 1
Argentina har tillsammans med Brasilien gjort slarvsylta av det sydamerikanska VM-kvalet. Messi och company tycks ha hittat rätt under Lionel Scalonis ledning, men det rättfärdigar inte att tvåan springer all världens väg när Argentina reser till Montevideo. Här brottas inte Uruguay ner hur som helst. Föregående samling var en dyster sådan för värdarna - bland annat torsk med 0-3 mot just Argentina - men på eget gräs ges omgående chans till revansch. Med tanke på besökarnas mer eller mindre klara VM-biljett är 1X ett ypperligt val till fint värde.

5. Bolton - Crewe 1
Vi struntar i VM-kvalet och vänder istället blickarna mot League One. Crewe Alexandra har stått för en hädisk säsong så här långt och bara en seger på 16 försök är ett rungande kvitto på varför gästerna agerar jumbo i tredjedivisionen. Bolton är heller inga kioskvältare men här anser vi att fördelen av hemmaplan ska visa sig avgörande. Afolayan är ett namn för skytteligatiteln och kommer han upp i nivå får Crewe Alexandra svårt att hinna med. Ettan klarar sig gott på egna ben.

6. Hartlepool - Newport County 2
Vi tar ett kliv ned i League Two där ett mittenmöte står på menyn på Northern Gas and Power Stadium. Newport County har flera cupframgångar i ryggsäcken de senaste säsongerna, men walesarna har dock förtvivlat svårt att ta sig upp från League Two. Hartlepool är ett gäng utpräglade hemmakatter och visst ska värdarna kunna störa Newport County även om gästerna inte torskat på ett bra tag. Målrikt lär detta bli och då är gubben (etta-tvåa) alltid en lämplig lösning.

7. Derry City - Sligo Rovers 1
Derry City har inte torskat en hemmamatch sedan juli men trots det får värdarna inte spela i Europa nästa säsong. 16 på vinster på 34 försök vittnar om varför, men vi anser samtidigt att värdarna ska ses med god poängchans när Sligo Rovers står på andra sidan. Trots sin tredjeplats slår gästerna ur underläge på Brandywell Stadium och här ska de vara nöjda om de löser en pinne. Ettan är en potentiell spik på mindre system, men tillåter finanserna får även krysset följa med. 1X räcker.

8. Bohemians - Shamrock Rovers X
Ruskigt hett Dublin-derby där Bohemians vill visa sig på styva linan mot redan klara seriesegrarna Shamrock Rovers. De sistnämnda vann ligan även i fjol men här får de se upp. Motivationen hos Bohemians ska inte underskattas och även om Kelly dras med skadebekymmer är det här en fight som under inga omständigheter får förloras. Shamrock får det hett om öronen på Dalymount Park och i en kamp där känslan är att vad som helst kan hända sitter vi gärna helgardera. Hela spannet åker med.

Kupongens kassaskåp
Bolton
Crewe Alexandra är klart sämst i League One så här långt och det ändras inte borta mot Bolton. Värdarna spänner bågen och avfärdar jumbon utan problem.

Varningens finger!
Schweiz
Schweiz kan mycket i sina bästa stunder och mot ett överstreckat Italien ska gästerna kunna bjuda upp till dans. Bredmålning och skrälljobb gillas.

144 rader
1. Italien - Schweiz 1x2
2. Österrike - Israel 1
3. Nordirland - Litauen 1x
4. Uruguay - Argentina 1x
5. Bolton - Crewe 1
6. Hartlepool - Newport C 12
7. Derry City - Sligo Rovers 1x
8. Bohemians - Shamrock 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto