Topptipset Tips Fredag 14/10

Publicerad på 13 Okt 2022 - 15:45

Tipsexperten

Tipsexperten

13 Okt 2022 - 15:45

Fredagens Topptips inleds för ovanlighetens skull av en allsvensk drabbning. Degerfors har fått vittring på nytt kontrakt och bruksklubben ska inte skrämmas bara för att Elfsborg står på andra sidan. Kupongen fortsätter sedan med karameller från bland annat Premier League, Bundesliga och La Liga. Vamos!

Spelstopp: 18:59

1. Elfsborg - Degerfors X

Det är två formstarka aktörer som drabbar samman på Borås Arena. Elfsborg har tagit ett rejält kliv upp på den övre halvan under hösten, men förlusten senast mot Kalmar var ett bakslag på fler än ett sätt. Bernhardsson, Strand och Flick tvingades alla utgå med skador vilket gör att vi ställer oss frågande till boråsarnas stora favoritskap mot Degerfors. Bruksklubben strider för sina liv i kampen om nytt kontrakt och med sex raka utan förlust flåsar gästerna Varberg i nacken. Till vänstervridna streck föreslås alla tecken och skrälljobb redan på mindre system.

2. Brentford - Brighton 2

Förmodat sevärd tillställning från Brentford Community Stadium. Brentford har läckt bakåt mot slutet och att detta sammanfallit med skadorna på Jansson och Nörgaard är ingen tillfällighet. Duon är viktig för The Bees defensiv som får svårt att hävda sig även mot Brighton. De Zerbis gäng har stått för två spelmässigt gedigna prestationer sedan italienaren tog över spakarna och gästerna ska definitivt kunna bråka om poängen i huvudstaden. Tvåan går först men sällskapas av ettan i en fight där vi tror att vi får se en vinnare.

3. Schalke - Hoffenheim 2

Formen lyser med sin frånvaro när blickarna vänds mot Bundesliga och Gelsenkirchen. Schalke 04 har fått det hett om öronen sedan återkomsten till finrummet där 21 (!) insläppta mål på nio matcher är dyster läsning. Truppläget är dessutom ansatt inför en duell mot en på förhand övermäktig opponent. Hoffenheim rosar förvisso inte marknaden just nu men hittar gästerna upp i närheten av sin högstanivå är detta en fight de ska kunna vinna. Kramaric och Baumgartner är spelare som kan avgöra detta på egen hand. Spikad tvåa till fin procent.

4. Rayo Vallecano - Getafe 1

Rayo Vallecano klarade sig i fjol kvar i La Liga tack vare ett urstarkt spel hemma på Campo de Fútbol de Vallecas. Det är ingen hemlighet att samma melodi ska ge förnyat kontrakt även den här säsongen. Andoni Iraolas manskap har vunnit två av de tre inledande hemmamatcherna och Getafe är ett lag som värdföreningen helst ska ha bakom sig när säsongen summeras. Gästerna kommer i sin tur att tänka likadant om fredagens kombattanter. Sánchez Flores gäng har dock inlett svagt där fjolårets fina defensiv tycks som bortblåst. Vi nöjer oss med 1X.

5. Strasbourg - Lille 1

Frejdig batalj från Ligue 1 där vi inte skriver under på tipparnas förtroende till Lille. Les Dogues är förvisso bara ett fåtal poäng från Europaplatser men resultatraden 5-1-4 är en som vittnar om att gästerna har problem med kontinuiteten. Lyckas Strasbourg hålla spelare som Bamba och David i schick är drygt 50 procent på tvåan alldeles för mycket. Bara en seger på är givetvis för dåligt från värdarnas sida, men det ska samtidigt sägas att kunnandet i truppen är stort. Ajorque och Diallo är möjliga matchvinnare för Wengers gamla lag. 1X spelas till fint värde.

6. Emmen - Volendam 1

Nykomlingsmöte från Eredivisie där fjolårets två bästa lag i Eerste Divisie ska mäta svärd. Emmen slutade åtta poäng före gästerna i fjol men i finrummet har bägge aktörerna haft svårt att komma till sin rätt. Värdarna har tagit samtliga av sina poäng på eget gräs och vann också föregående säsongs motsvarande möte med hela 4-1. Vi tror att Sergio Penas gamla gäng återupprepar bedriften denna fredag. Volendam har släppt in sex mål på de två senaste och ser ut att göra sejouren i högstaligan till en ettårig sådan. Ettan singlas till godkänd procent.

7. Westerlo - Sérésien X

Från tulpanriket till Jupiler League där Westerlo tar emot Sérésien. De förstnämnda inledde säsongen svagt men har mot slutet prickat in en sanslös formtopp med fem raka tävlingssegrar. Det innebär också att såväl svenska folket som oddsmakare går hårt åt ettan. Sérésien ska dock inte underskattas, något gästerna inte minst bevisade när de knäppte Standard Liège på näsan på resande tass. Den bedriften kan mycket väl upprepas mot den övre halvans sämsta defensiv. Alla tecken och skrälljobb rekommenderas redan på mindre system.

8. Lyngby - Aalborg 1

Det har inte gått Erik Hamréns väg sedan han tog över Aalborg. Den gamla förbundskaptenen är ännu segerlös på sin nya post och trots att säsongen är ung börjar goda råd redan bli dyra i bottenstriden. Lyngby har i sin tur inte vunnit en ligamatch sedan säsongen drog igång, men denna fredag ska värdföreningen inte behöva be om ursäkt för sin existens. Hemmaplan är en tung faktor i jumbofinalen där vi nöjer oss med att strecka från västerled. 1X duger gott i kupongens sista fight.

Kupongens kassaskåp

Hoffenheim

Två aktörer med tveksam form går i klinch i Gelsenkirchen där Hoffenheim trots allt ska hållas som numret högre. Defensivt svaga Schalke kammar noll mot Kramaric och company.

Varningens finger!

Degerfors

Degerfors har spelat upp sig ordentligt mot slutet och ska inte räknas bort mot ett Elfsborg som inte har något att spela för. X2 gör under för utdelningen.


144 rader
1. Elfsborg - Degerfors 1x2
2. Brentford - Brighton 12
3. Schalke - Hoffenheim 2
4. Vallecano - Getafe 1x
5. Strasbourg - Lille 1x
6. Emmen - Volendam 1
7. Westerlo - Sérésien 1x2
8. Lyngby - Aalborg 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto