Topptipset Tips Fredag 15/10

Publicerad på 15 Okt 2021 - 11:11

Tipsexperten

Tipsexperten

15 Okt 2021 - 11:11

Det är precis som vanligt en rejäl europeisk rundtur som ska genomföras på fredagens Topptips. Sju länder och åtta olika ligor står för underhållningen när stora drakar som West Bromwich, PSG och Besiktas ska in i elden. Vi har stakat ut en spännande väg mot åtta rätt. Ni hänger väl med?


Spelstopp: 18:59



1. West Bromwich - Birmingham 1

Vi inleder med ett derby från Storbritanniens nästa största stad. West Bromwich är som väntat med i den absoluta toppstriden av The Championship och nytillträdda tränaren Valerién Ismaël har således fått en kanonstart på sitt jobb. The Baggies är otroligt tunga att möta och med spelare som Hugill, Robinson och Mowatt går det ingen nöd på värdarnas offensiva led. Birmingham inledde säsongen med att plocka fyra poäng mot förväntade topplag som Sheffield United och Stoke, men därefter har det gått betydligt tyngre. Gästerna ska inte underskattas, men mer än en pinne får de inte med sig från The Hawthorns. 1X är ett lås.


2. PSG - Angers 1

Efter åtta raka segrar kom Paris Saint-Germains första förlust för säsongen när Renns blev övermäktiga innan landslagsuppehållet. Spelmässigt finns det mycket att jobba på för Mauricio Pochettino, men med oerhörd individuell skicklighet hos mer eller mindre hela truppen kommer PSG troligtvis att studsa in på vinnande väg när Angers kommer på besök. Gästerna gynnas med det sagt av att parisarna troligtvis inte hinner få hem sina lirare från det sydamerikanska VM-kvalet i tid. PSG ska givetvis gälla som solklara favoriter ändå, men med hänsyn till värdet är krysset ett lockande komplement åt den hårt ansatta ettan.


3. Hoffenheim - Köln 1

Köln klarade med vissa bekymmer kontraktet i fjol, men den här säsongen ser Getterna ut att gå mot en fullträff. Bara en torsk så här långt innebär att gästerna parkerar in strax under Europaplatserna och mängder med beröm ska därför tillfalla Steffen Baumgart och hans adepter. Här väntar med det sagt en historiskt svår uppgift för Köln. Hoffenheim har betvingat fredagens kombattanter vid inte mindre än fyra raka tillfällen hemma på PreZero Arena. Andrej Kramaric hittade nätet för Kroatien under landslagsuppehållet och kan han hitta rätt även här ska värdarna ses med god segerchans. Ettan klarar sig gott på egna ben.


4. Istanbul Basaksehir - Besiktas 2

Istanbul Basaksehir är mil ifrån mästartakterna från säsongen 19/20. I fjol klarade värdarna kontraktet med nöd och näppe, en historia som ser ut att upprepa sig denna säsong. Sex förluster på åtta matcher är inte bra nog och här väntar kanske den svåraste hemmamatchen under hela säsongen. Regerande mästarna Besiktas kommer på besök och det gör de med vind i seglen efter 2-1-segern senast mot Sivasspor. Besiktas vann fjolårets motsvarande möte med 3-2 och plockar minst en pinne i detta derby. X2 spelas.


5. Viborg - Silkeborg 1

Målglad tillställning att vänta från Viborg Energi Arena där två nykomlingar ska mäta svärd. Silkeborg har stått för en kanonsäsong så här långt där bara två förluster innebär att gästerna parkerar in på den övre halvan. Lyckas de hålla en sådan placering när serien avrundas är det att anse som en bragd. Viborg har i sin tur haft en mörkare inledning på säsongen. Bara två segrar på elva försök skvallrar om att offensiven hittills inte räckt till, men denna fredag ska värdarna inte underskattas. Gubben (etta-tvåa) får förtroendet i denna förmodat böljande historia.


6. Eibar - Almería X

Eibar klarade inte av att hålla sig kvar i La Liga i fjol, men efter en stark inledning i Segunda División kan nykomlingarna mycket väl knipa en plats i finrummet till våren. Stoichkov har gått i bräschen med framgångsrik målproduktion och spanjoren går här en spännande match i matchen mot Almerías Umar Sadiq. Nigerianen var nära att skjuta gästerna till La Liga i fjol och mycket talar för att besökarna kan få sin revansch den här säsongen istället. Denna uppgift blir dock inte enkel och om finanserna tillåter är alla tecken att föredra.


7. Ljungskile - Qviding X

Det råder inte harmoni i Ljungskile. Efter poängtappet mot bottenlaget Torns IF fick Erik Lund lämna sin tränarpost och in har istället Darko Janackovic kommit. Huruvida han blir rätt man att leda den anrika föreningen tillbaka till Superettan återstår att se, men med tio poäng upp till kvalplatsen riskerar Ljungskiles säsong att övergå i en transportsträcka väldigt snart. Qviding har i sin tur kontraktet att spela för och göteborgarna ska inte räknas bort på Skarsjövallen. Med fint värde på tvåan bör heltäckningsmattan rullas ut så fort det bara går.


8. Burton - Morecambe 1

Kupongen går i mål i League One där Burton och Morecambe ska mäta svärd. Jimmy Floyd Hasselbaink har förvandlat The Brewers till ett lag att räkna med på denna nivå och raden 3-2-1 hemma på Pirelli Stadium vittnar om att värdarna är svårslagna på eget gräs. Hemmings och Akins är två spelare som ska kunna se till att den fina trenden på hemmabanan fortsätter. Morecambe rosar sällan marknaden på resande fot och här slår gästerna ur klart underläge. Ettan klarar sig bra på egna ben.


Kupongens kassaskåp

Hoffenheim

Hoffenheim trivs normalt bra hemma mot Köln och med Andrej Kramaric i fören får gästerna svårt att få med sig något från PreZero Arena. Stabil etta.


Varningens finger!

Qviding

Qviding kämpar för sitt liv i bottenstriden och mot ett kaosande Ljungskile ska gästerna inte räknas bort. Den lågt streckade tvåan är kupongens viktigaste tecken.



144 rader
1. West Brom - Birmingham 1x
2. PSG - Angers 1x
3. Hoffenheim - Köln 1
4. Basaksehir - Besiktas x2
5. Viborg - Silkeborg 12
6. Eibar - Almería 1x2
7. Ljungskile - Qviding 1x2
8. Burton - Morecambe 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto