Topptipset Tips Fredag 16/9

Publicerad på 16 Sep 2022 - 08:21

Tipsexperten

Tipsexperten

16 Sep 2022 - 08:21

Det är ett ruskigt spännande Topptips som ska inmundigas denna fredag. Premier League ståtar med två spänstiga drabbningar och underhållning erbjuds även från Serie A, Bundesliga och La Liga. Kupongens finaste drag tornar upp sig i Serie B. Nu kör vi!

Spelstopp: 20:291. Aston Villa - Southampton 1

Aston Villa har haft en minst sagt tuff inledning på säsongen där skadan på Diego Carlos inte gjorde verkligheten lättare. Steven Gerrard är ifrågasatt som tränare och ska han sitta kvar över landslagsuppehållet krävs nog tre poäng denna afton. Något vi tror värdarna tar. Mer spets finns i hemmalaget än hos gästande Southampton som har svårt att prestera över 90 minuter. Ralph Hassenhüttl lider av personalbrist på det centrala mittfältet efter Lavias skada och det är just i dessa delar som vi tror att matchen kommer att avgöras. Spikettan gillas till fin procent.

2. Nottingham - Fulham 2

Nykomlingsmöte från City Ground där vi håller Fulham som det bättre laget. Trots tunga skador på Wilson och Solomon har Marco Silva fått ihop sitt bygge på beundransvärt vis där Mitrovic gått i spetsen. Anfallaren har varit en av ligans klart bästa spelare så här långt och i fjol vann serben med kamrater motsvarande möte med 4-0. Nottingham har förbättrats på pappret sedan dess, men spelmässigt har Coopers gäng ännu inte övertygat. Mangala och Niakhaté är jobbiga avbräck i de bakre leden som gör att vi lutar åt höger denna fredag. Fräck spiktvåa till jämnt fördelade streck!

3. Salernitana - Lecce 2

Salernitana fick med sig en meriterande poäng från mötet med Juventus som tyvärr felaktigt avgjordes i VAR-rummet. Värdföreningen har agerat svårslaget så här långt men nästan 50 procent på ettan är för mycket på ett lag som inte trivs som bäst i spelförande kostym. Lecce bör kunna trivas med den förmodade matchbilden och det ska föras till protokollet att nykomlingarna hittills inte fått med sig de poäng de förtjänat. Retroaktiv utdelning är inte omöjlig denna afton där vi framför allt vill ha med den lågt streckade tvåan. Ettan sällskapar i ett senare skede.

4. Mainz - Hertha Berlin X

Hertha Berlin inledde årets upplaga av Bundesliga lika svagt som de avslutade den föregående. Mot slutet har dock huvudstadslaget hittat rätt med fyra poäng på de två senaste och en märkbart förbättrad offensiv. Serdar är en spelare som ofta går i bräschen och mittfältaren är en möjlig tungan på vågen när Hertha beger sig till Opel Arena för att mäta krafter med Mainz. Bo Svenssons manskap har i sin tur bara vunnit en av de tre senaste och har framför allt haft svårt i de bakre leden. Sju insläppta mål på 270 minuter är inte mycket att skryta med. Den övervärderade ettan garderas omgående hela vägen.

5. Valladolid - Cádiz X

Bottenmöte från La Liga där framför allt Cádiz är i akut poängbehov. Noll poäng efter fem omgångar och 0-14 i nacken är inga vackra siffror. “Den gula ubåten” visade dock moral när de grejade kontraktet i fjol och Valladolid på främmande gräs är inte en så omöjlig uppgift som streckningen vittnar om. De lilavita nykomlingarna har inte mycket att hämta i offensiv riktning där Weissman är det enda hotet. Lyckas Cádiz stänga ner israelen är mycket vunnet. Alla tecken och injobb av minst en bortapinne är rätt väg att vandra.

6. Auxerre - Lorient 1

Auxerre går just nu igenom ett stålbad. Tre raka förluster och nio insläppta mål är mörk läsning, men det ska genast föras till protokollet att motståndet varit i absolut tuffaste laget. Denna fredagsafton ska nykomlingen ses med fin poängchans när Lorient kommer på besök. Gästerna har hittills lyckats undvika fjolårets fadäs i form av bottenstrid då de befinner sig på Europaplats, men där kommer Innocent och company inte att stanna kvar. Offensiven är blek och på resande tass är Lorient normalt inte mycket att hänga i granen. 1X gillas när tvåan sticker iväg.

7. Portimonense - Chaves 1

Portimonense är den kanske hittills största överraskningen i Primeira Liga. Värdföreningen har via en oväntat fin offensiv förtjänat sin plats i toppstriden och bara ett insläppt mål på de fyra senaste är onekligen starka papper. Det är inte omöjligt att det fortsätter på inslagen väg mot nykomlingen Chaves, men ettan streckas också därefter. Gästerna har stått upp bra i egenskap av nykomlingar och visade inte minst i segern mot Sporting att de är i finrummet för att stanna. 1X ramar in detta väl.

8. Brescia - Benevento 2

Förmodat toppmöte från Serie B där Benevento får alldeles för litet förtroende av tipparna. Två segrar på de tre senaste vittnar om att Fabio Casertas mannar är på gång och i fjol lyckades de gulröda gästerna knipa en poäng borta mot Brescia. Samma opponent står nu på andra sidan på samma arena. Värdföreningen toppar tabellen tillsammans med Reggina men är knappast förtjänta av över 60 procent. Spelare för spelare skiljer det nästan ingenting mellan kombattanterna och då väljer vi att lämna ettan därhän. X2!

Kupongens kassaskåp

Aston Villa

Inledningen har inte varit vacker men denna fredag ska Aston Villa ses med god segerchans mot ett inte märkvärdigt Southampton. Gästernas svaga resande gör ettan till en solid spik.

Varningens finger!

Hertha Berlin

Hertha Berlin har sett förbättrade ut mot slutet där inte minst offensiven övertygat. Mainz har vissa bekymmer i samma riktning och värdemässigt fina X2 ska finnas med på alla system.144 rader
1. Aston Villa - Southamp. 1
2. Nottingham - Fulham 2
3. Salernitana - Lecce 12
4. Mainz - Hertha Berlin 1x2
5. Valladolid - Cádiz 1x2
6. Auxerre - Lorient 1x
7. Portimonense - Chaves 1x
8. Brescia - Benevento x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto