Topptipset Tips Fredag 17/6

Publicerad på 16 Jun 2022 - 17:33

Tipsexperten

Tipsexperten

16 Jun 2022 - 17:33

Helgen står för dörren och fredagen inleds med ett spännande möte från Damallsvenskan. Därefter vankas botten mot toppen i Söderettan innan Norrettan bjuder på ett Norrlandsderby. På tal om derbyn fortsätter vi på samma tema i den irländska fotbollen som tar kupongen i mål. Let’s go!

TV: Bästa tipsen på en lurig Stryktipskupong!Spelstopp: 17:591. Hammarby - Häcken 2

Vi inleder äventyret i Damallsvenskan där Häcken inför säsongen spåddes göra upp med Rosengård om SM-guldet. Bara fyra inspelade poäng av de senaste tolv möjliga har sett töserna från Skåne göra ett ryck upp i toppen av tabellen. Tio poäng skiljer upp till förstaplatsen och med rådande formdipp i åtanke är tvåan ingen favorit att hålla i handen mot ett formstarkt Hammarby. Jonna Andersson har haft en positiv inverkan på de grönvita sedan hon anslöt och med skicklige Janogy på topp är värdinnorna ett lag att se upp med. Ettan är ett vettigt komplement åt tvåan i en förmodat målrik historia.

2. Qviding - Ljungskile X

Botten mot toppen i Ettan Södra där tipparna målar upp Ljungskile till himlen. LSK har för all del imponerat och förtjänat sin topplats med 25 (!) gjorda mål, men över 70 procent på tvåan är trots allt alldeles för mycket. Qviding kan mycket i sina bästa stunder och 1-0-segern mot Lindome var en som lär ha boostat självförtroendet. Farah Shahin och Johansson är två spelare som ska kunna såra Ljungskile via omställningar. Till högervridna streck föreslås hela spannet och skrälljobb i Göteborgs östra delar.

3. Umeå FC - Piteå IF 1

Det blåser upp till Norrlandsderby i Norrettan där Umeå drabbar samman med Piteå. De sistnämnda har halkat efter i tabellen med bara tre segrar på elva försök och Umeå Energi Arena är ingen spelplats som väcker glada minnen hos gästerna. UFC vann fjolårets motsvarande möte med 4-0 och börjar sakteligen trumma igång med fyra raka utan förlust. De två senaste har varit trepoängare och kan Umeå hitta upp i närheten av sin högstanivå drar det längsta strået i derbyt. Ettan är en spik att luta sig mot hela vägen upp till 60 procent.

4. Derry City - Drogheda 1

Vi lämnar Sverige därhän och riktar istället fullt fokus mot den gröna ön och Premier Division. Derry City såg inledningsvis ut att haka på Shamrock Rovers i toppen av tabellen. Värdarna har med det sagt tappat fart under våren och till över 70 procent är vi inte särskilt lockade av att hålla Derry i handen. Drogheda United har vaknat till liv efter en seg start och så sent som i april tog gästerna en poäng av fredagens kombattanter på eget gräs. Det blir tuffare emot på Brandywell Stadium, men en poäng är trots allt inte omöjlig. Krysset gör den hårt streckade ettan sällskap redan på mindre system.

5. St. Patrick’s - UC Dublin 1

Rivalmöte från huvudstaden där UCD alltid taggar till när en större konkurrent från Dublin står på andra sidan. Gästerna har dock fått sina fiskar varma i finrummet där bara nio poäng på 18 matcher skvallrar om att sejouren i Premier Division blir en ettårig sådan. St. Patrick’s Athletic hoppas i sin tur kunna utmana om Europaplatser, men då behöver formkurvan snabbt vässas till. Blott en triumf på de fem senaste är siffror i moll och för samtliga med siktet inställt på de stora pengarna är garderingar att föredra. Åtminstone krysset bör finnas med bredvid den hårt streckade ettan.

6. Bohemians - Shelbourne 1

The Northside Derby är ligans äldsta derby och det smäller alltid ordentligt när Bohemians drabbar samman med Shelbourne. De sistnämnda har inlett säsongen på mer än godkänt vis i egenskap av nykomlingar, men trots derbyfaktorn får de tillresta finna sig i att slå ur kraftigt underläge på Dalymount Park. Bohemians är erkänt starka på egen mark och The Gypsies var fullständigt överlägsna när dessa lag drabbade samman i mitten på april (4-1). Kommer de upp i samma nivå här har Shelbourne ingenting att säga till om. Ettan spikas och Devoy hänger minst en kasse!

7. Dundalk - Shamrock Rovers X

Premier Division stämplar ut med ett toppmöte från Oriel Park där Dundalk hoppas göra livet surt för redan överlägsna ligaledaren Shamrock Rovers. De sistnämnda är regerande mästare och med åtta poäng ner till fredagens kombattanter kan Shamrock mer eller mindre avgöra ligan redan här. Dundalk ska dock inte underskattas. Efter ett par tuffa säsonger ser värdarna ut att vara på rätt väg igen och framför de egna fansen i County Louth viker de hemmahörande sällan ner sig. Patrick Hoban är en potentiell gubben i lådan och här föredras hela spannet.

8. Cobh Ramblers - Wexford 2

Kupongen går i mål i den irländska andraligan där ett formsvagt möte står för dörren på St. Colman’s Park. Cobh Ramblers är hemmahörandes på denna arena och värdarna kommer att göra upp med Athlone Town om att undvika jumboplatsen. Bara nio inspelade poäng är inte mycket att skryta med. Wexford hoppas i sin tur kunna knipa en playoff-plats mot Premier Division, men med bara en seger på de åtta (!) senaste är gästerna ingen favorit att hålla i handen. Tvåan först, ettan sedan.

Kupongens kassaskåp

Bohemians

Bohemians körde över Shelbourne senast (4-1) och ska normalt vara minst ett nummer för stora hemma på Dalymount Park. Ettan spikas i Northside Derby.

Varningens finger!

Qviding

Qviding fick vind i seglen efter 1-0 mot Lindome och ska inte skojas bort hur som helst hemma mot Ljungskile. När vänstersidan skapar korsdrag bland kuponghögarna ska den finnas med redan på mindre system.144 rader
1. Hammarby - Häcken 12
2. Qviding - Ljungskile 1x2
3. Umeå FC - Piteå IF 1
4. Derry City - Drogheda 1x
5. St. Patrick’s - UC Dublin 1x
6. Bohemians - Shelbourne 1
7. Dundalk - Shamrock 1x2
8. Cobh Ramblers - Wexford 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto