Topptipset Tips Fredag 20/8

Publicerad på 20 Aug 2021 - 10:08

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Aug 2021 - 10:08

På med stödstrumporna för vi ska ut och resa! Tyskland, Frankrike, Spanien och Belgien är bara några av resmålen denna fredag. Förutom en förmodad PSG-uppvisning på Stade Francis-Le Blé skvallrar spåkulan även om skrällar i Leipzig och Guimarães. Let’s go!

8 rätt på löpande band! 10 500 kr in nyligen ! Vilken form vårt andelslag har!
Gå med i vårt Topptipset-lag – 1 spik resten 1x2 – för 100 kr/andelen! KLICKA HÄR för köp!

Spelstopp: 19:59



1. RB Leipzig - Stuttgart 2
RB Leipzig förlorade, trots det enorma favoritskapet, ligapremiären mot Mainz. Julian Nagelsmann har övergett “Tjurarna” för att coacha Bayern München och med honom följde även franske backstjärnan Dayot Upamecano. “Foppa” och company håller hög nivå ändå, men en rödvit seger är knappast given denna fredag. Stuttgart tog klivet upp i Bundesliga inför förra säsongen och genomförde den väl då talangfabriken landade på en respektabel niondeplats. Båda sällskapen ser i denna fajt ut att tvingas klara sig utan viktiga pjäser då både Sörloth och nyförvärvet Lookman ser ut att saknas hos värdarna medan samma gäller för både Kalajdzic och Coulibaly hos gästerna. Helgardera och håll tummar och tår för den lågt betrodda tvåan.

2. Brest - PSG 2
Kupongens klaring hittas i franska Ligue 1. Det har nog inte undgått någon att Qatar-finansierade PSG har varit på shoppinghumör under transferfönstret. Egentligen räcker det väl med att nämna namn som Mbappé, Di María, Neymar, Donnarumma, Wijnaldum, Messi och Ramos för att inse att de mörkblå från Paris kommer att befinna sig på en annan planet än övriga lag i den franska högstaligan denna säsong. De två sistnämnda är dock osäkra kort inför bortamötet med Brest. Det är troligare att värdarna väntar utanför PSG:s lagbuss på autografer efter matchen än att de tar några poäng. Strunta i procenten, spika tvåan och gå vidare.

3. Real Betis - Cádiz 1
Cádiz stod för en fin säsong senast då klubben från den andalusiska hamnstaden lyckades klamra sig kvar i La Liga. Álvaro Cerveras mannar var suveräna i spelet på resande fot då de till exempel slog Real Madrid på bortaplan. “Den gula ubåten” kryssade, precis som värdarna, i premiären och Negredo och company står nu inför en tuff uppgift när ett hemmastarkt Real Betis väntar. Även om bortaspelet imponerade förra säsongen är det föga troligt att gästerna orkar stå emot när Betis-stjärnor som Fekir och Canales växlar upp. De grönvita äntrar rättivst hemmaborgen som favoriter och fixar minst en pinne i detta Andalusien-derby. Ettan först, krysset sen.

4. Bristol City - Swansea 1
Kupongens enda fajt från de brittiska öarna hittas nära den engelsk-walesiska gränsen. Bristol City tar emot “grannarna” från andra sidan viken när Swansea besöker Ashton Gate. De tillresta Svanarna är inget gäng som skrämmer för tillfället. Stjärnan André Ayew lämnade klubben efter förlusten mot Brentford i playoffinalen förra säsongen och gästerna är därmed vingklippta. Blott en poäng i de tre första omgångarna talar sitt tydliga språk. Värdarna är inte heller stekheta just nu, men i denna duell drar de rättvist på favoritkostymen. Med Andreas Weimann (tvåmålsskytt i segern mot Reading senast) tillbaka från skada är The Robins ett helt annat lag än förra säsongen. Då krysset ser ut att gnuggas hårt känns “gaffeln” (etta-tvåa endast) därför som en tämligen smart lösning. Ettan först, tvåan sen.

5. Standard Liège - Oostende 1
Vidare mot Belgien där en av landets främsta klubbar, Standart Liège, tar emot Oostende hemma på Stade Maurice Dufrasne. Gästerna från kusten förlorade premiären med 0-3 men har sedan dess radat upp tre raka segrar. Både Gent och Genk har slagits och Alexander Blessins manskap är välförtjänta av andraplatsen i tabellen. Den starka formen som bortalaget bär på innebär också att svenska folket lutar sig väl mycket åt höger. Spelare för spelare är Standard de facto betydligt vassare än OFC. Brassen João Klauss och hans kompanjoner slog Beerschot med uddamålet senast och kommer värdarna bara upp i normal nivå ska de gå segrande ur denna duell. Ettan singlas till trevlig procent.

6. Moreirense - Braga X
Tillbaka till den Iberiska halvön där den första av två portugisiska kamper utkämpas mellan Moreirense och Braga. Ärkebiskoparna reser till detta bortamöte med favoritskapet på axlarna och är alltjämt en toppklubb i Primeira Liga, men i Guimarães spås de trots allt få problem. Moreirense saknar förvisso avstängde Conceicao, men ska ändå ges goda chanser att ta poäng hemma på Parque Joaquim de Almeida Freitas. De schackrutiga värdarna höll i princip jämna steg med Benfica i premiären och ska, om de kommer upp i samma nivå som då, kunna skaka om gästerna. Börja i mitten och täck gärna hela brädet om plånboken tillåter.

7. Arouca - Famalicao 2
Arouca är nykomlingar i den portugisiska högstadivisionen och har inlett äventyret tveksamt. Två raka förluster (dock en av dem mot Benfica ska sägas) och inga mål framåt än så länge skvallrar om att det kan bli en kort sejour i finrummet för “Arouquences”. Gästande Famalicao är etablerade i Primeira Liga och tog förra säsongen poäng mot jättar som Sporting och Braga. Ivo Vieira tillresta manskap består bland annat av klasspelare som Riccieli, Tavares och Rodrigues. Det luktar nytt nederlag för värdarna som kommer att få jaga boll mot ett klart skickligare bortalag i detta Porto-derby. X2 torde räcka.

8. NEC Nijmegen - Zwolle 1
Vi avrundar i tulpanernas rike där Jordan Larssons gamla gäng NEC Nijmegen ställs mot Zwolle i omgång 2. Ett möte mellan två sällskap som inte förväntas ha något med toppstriden i Eredivisie att göra denna säsong. De förstnämnda åkte på storstryk mot Ajax (0-5) i inledningen av ligaspelet och behöver nu skaka av sig den fadäsen. NEC är trots allt skickligare än gästerna från Overijssel och ligger därmed bra till för att lösa säsongens första seger. De gästande “Blåvingarna” har sett trubbiga ut under försäsongen och förblev även de mållösa i premiären. Det mesta talar för att den svajiga backlinjen med Van Polen/Kersten i mittlåset tillåter sig att rundas på nytt. Tvåan kan gott skippas – 1X!

Kupongens kassaskåp
PSG
Denna batalj går att likna med att ett ordinarie Malmö FF möter IFK Luleå i Svenska Cupen. PSG har stått för löjliga värvningar under transferfönstret och även om både Messi och Ramos är osäkra kort är spiktvåan odiskutabel.

Varningens finger!
Stuttgart
RB Leipzig tappade både tränaren Nagelsmann och backen Upamecano till Bayern München inför denna säsong. Även om Emil Forsberg med följe troligen kommer att slåss om topplaceringarna ändå går de knappast säkra mot Stuttgart denna afton. Alla tecken.

8 rätt på löpande band! 10 500 kr in nyligen ! Vilken form vårt andelslag har!
Gå med i vårt Topptipset-lag – 1 spik resten 1x2 – för 100 kr/andelen! KLICKA HÄR för köp!



144 rader
1. Leipzig - Stuttgart 1x2
2. Brest - PSG 2
3. Real Betis - Cádiz 1x
4. Bristol City - Swansea 12
5. St.Liège - Oostende 1
6. Moreirense - Braga 1x2
7. Arouca - Famalicao x2
8. NEC Nijmegen - Zwolle 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto