Topptipset Tips Fredag 21/1

Publicerad på 20 Jan 2022 - 16:39

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Jan 2022 - 16:39

Många fina duster tornar upp sig på fredagens Topptips. Bottenmötet i Premier League och hatmötet i Ligue 1 är bara några av fighterna som sticker ut lite extra. Vi har hittat en fin spik i Serie A och bäddar dessutom för en mustig kupongrensare i Bundesliga. Häng med i analysen!


Spelstopp: 20:29



1. Watford - Norwich 1

Två givna nedflyttningskandidater ska mäta svärd i Premier League där en seger kan innebära en katalysator i jakten på nytt kontrakt. Watford har radat upp förlust på förlust under vintern men visade moral när de kvitterade sent senast mot Newcastle. Lyckas The Hornets få igång spelare som Dennis och King får Norwich en svettig afton framför sig på Vicarage Road. Kanariefåglarna ska dock inte underskattas. På tal om moral var 2-1 mot Everton precis vad gästerna behövde för att väcka liv i säsongen. Med två urusla försvar i action ligger gubben (etta-tvåa) nära till hands i denna förmodat målrika tillställning.


2. Espanyol - Real Betis 2

Efter att ha inlett 2022 med en svag insats mot Celta Vigo (0-2) rådde frågetecken kring Real Betis förmåga att cementera sig i toppstriden. De grönvita har dock tystat kritikerna efter att bland annat ha slagit ut ärkerivalen Sevilla ur Copa del Rey. Senast kom en betryggande 4-0-seger mot Alavés, men här blir det tuffare emot. Espanyol må vara nykomlingar i La Liga men det har inte märkts hemma i Katalonien. Här har de blåvita presterat enligt 6-2-2 på tio matcher, ett facit som inte skojas bort i första taget. Betis har en förmåga att blanda högt med lågt och tvåan går inte säker. Ettan sällskapar på större system.


3. Hellas Verona - Bologna 1

Hellas Verona stod inför en marig uppgift när de åkte till Mapei Stadium för att brottas med Sassuolo. Igor Tudors mannar svarade dock för en av säsongens starkaste insatser när de vann med 4-2. Barak var matchens stjärna då tjecken stod för ett hattrick och 27-åringens vänsterfot kan mycket väl spela en huvudroll även mot Bologna. Sinisa Mihajlovic adepter tillämpar samma filosofi som Sassuolo och det är en matchbild som ska kunna passa Hellas Verona väl. Bologna har torskat fem av de sex senaste och med ett ansatt truppläge ligger ett nytt nederlag i luften i Verona. Ettan singlas.


4. Eintracht Frankfurt - Arminia Bielefeld X

Nästa nedslag görs i Tyskland där Eintracht Frankfurt blir överdrivet stora favoriter. Pågarna från flygplatsstaden besitter hög högstanivå, något som bevisats i segrarna mot Leverkusen och Mönchengladbach. 1-1 mot Augsburg var samtidigt inte lika muntert och det är uppenbart att värdarna inte trivs när de förväntas föra matchbilden. Trots det målas ettan upp till månen när Arminia Bielefeld kommer på besök. Jocke Nilsson och company återfinns inför helgen på en negativ kvalplats, men med fyra raka utan förlust går gästerna mot en stark vår. 2-0-segern borta mot RB Leipzig skvallrar om att Die Arminen kan mycket när de har sin dag. Alla tecken och skrälljobb är tveklöst rätt väg att gå.


5. Lyon - St. Etienne 1

Le Derby stundar på Groupama Stadium där det kommer att smälla både på och utanför plan. Lyon står för en katastrofal säsong med deras mått mätt och övertygade inte trots att det blev seger med 1-0 senast mot Troyes. Kunnandet i truppen är dock skyhögt och mot ett St. Etienne som, om möjligt, gör en sämre säsong än Les Gones ska värdarna hållas klart högst. Sainté, som gästerna kallas, har sex poäng upp till säker mark och ser faktiskt ut att trilla ur Ligue 1 om inget radikalt händer. Ettan är som tidigare nämnts ytterst trolig, men den hårda streckningen gör att åtminstone krysset bör finnas med bredvid.


6. Pacos de Ferreira - Boavista 1

Destruktiv kamp att vänta i Primeira Liga mellan två herrskap som har problem med att avgöra matcher. Pacos de Ferreira har bara vunnit fyra av 18 matcher, men hemma på Estádio da Mata Real trivs värdarna normalt bra. Hittar de upp i ansenlig nivå mot ett bortasvagt Boavista finns god chans att distansera sig från bottenstriden. Boavista har radat upp fyra raka ligamatcher utan torsk, men det ska brasklappas rejält för spelet på resande tass. 0-3-5 utanför hemtrakterna är ett becksvart facit som inte förbättras i Portugals norra delar. Den sunt streckade ettan är en fräck spik.


7. Oostende - Royal Antwerp 2

Alexander Blessin lämnade i dagarna KV Oostende för att rädda kvar Genoa i Serie A. Tysken avslutade sitt äventyr i Belgien med att torska tre av de fyra senaste ligamatcherna. Oostende har således inte mycket att skryta med när det gäller formen, men värdarna sprattlar med det sagt till titt som tätt. Royal Antwerp är normalt en övermäktig uppgift men gästerna befinner sig inte i toppstriden tack vare spelet på bortagräs. Poängtapp i hälften av bortamatcherna vittnar om detta och när tvåan sticker iväg är det läge att dra öronen åt sig. Gubben är ett klokt val i en förmodat målrik akt.


8. Parma - Frosinone X

Kupongen går i mål på klassisk mark i Serie B. Parma, med Gigi Buffon i laget, har siktet inställt på en playoff-plats men hittills har det inte gått som önskat för den forna storklubben. Ett större Coronautbrott har inneburit spelledigt i en månad, något som knappast gynnar skinklaget inför dusten med Frosinone. Hemma på Ennio Tardini finns med det sagt en stabilitet som gästerna inte ruckar på hur som helst. Frosinone är i sin tur ett oerhört svårforcerat gäng, något blott två nederlag så här långt skvallrar om, men detta är ingen enkel uppgift. Tillfälligheter lär avgöra denna batalj som gör sig bäst helgarderad.

TV: Helgens bästa tips på Rekatochklart!



Kupongens kassaskåp

Hellas Verona

Igor Tudor fortsätter att imponera med sitt Hellas Verona. 4-2-segern mot Sassuolo gav råg i ryggen inför dusten med ett ojämnt Bologna. Hellas vinner igen. Trevlig etta.


Varningens finger!

Arminia Bielefeld

Eintracht Frankfurt trivs som fisken i vattnet när de slipper föra matchbilden. Med taktpinnen i näven är det däremot inte lika kul. Arminia Bielefeld ska ses med större skrällchans än vad tipparna tycks tro.



144 rader
1. Watford - Norwich 12
2. Espanyol - Real Betis 12
3. Hellas Verona - Bologna 1
4. E.Frankfurt - A.Bielefeld 1x2
5. Lyon - St. Etienne 1x
6. P.Ferreira - Boavista 1
7. Oostende - Royal Antwerp 12
8. Parma - Frosinone 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto