Topptipset Tips Fredag 22/10

Publicerad på 22 Okt 2021 - 10:57

Tipsexperten

Tipsexperten

22 Okt 2021 - 10:57

Åtta olika europeiska högstaligor utgör fredagens Topptips. Rundvandringen är således inte nådig, men med 250.000 i extrapengar är det en väg vi gärna vandrar. Serie A och Bundesliga bjuder på spikar medans skrällar finns att skörda i La Liga och Eredivisie. Nu kör vi!


Spelstopp: 19:59



1. Arsenal - Aston Villa 1

Arsenal bjöd Crystal Palace på en poäng i derbyt då onödiga bolltapp ledde till 2-2. Mikel Arteta flaggade under torsdagen för att Saka och Tierney går en kamp mot klockan, men kommer duon till spel får Aston Villa svårt att stå emot på Emirates Stadium. Gästerna tappade 2-0 till 2-3 i derbyt mot Wolverhampton och har inte riktigt hittat rätt under inledningen av säsongen. Arsenal har en bredare trupp att tillgå och Dean Smiths mannar får nöja sig om de löser en poäng i huvudstadens norra delar.


2. Sampdoria - Spezia 1

Sampdoria har haft en motig start på säsongen där bara en seger på åtta försök är för dåligt. Samtidigt ska det påpekas att motståndet varit ruskigt tufft, framför allt på eget gräs där Milan, Inter, Napoli och Udinese stått på andra sidan. Denna fredag kommer Spezia på besök och det får anses vara en klart överkomlig uppgift för Quagliarella och hans kompanjoner. Gästerna befinner sig som väntat nere i bottenträsket efter blott två segrar och har inte alls samma möjlighet att klättra i tabellen som fredagens kombattanter. Ettan klarar sig på egna ben upp till åtminstone 60 procent.


3. Osasuna - Granada X

Toppen mot botten på Estadio El Sadar där det på förhand spåddes vara betydligt jämnare steg mellan aktörerna. Osasuna har dock överraskat i kubik och hemmalagets femteplats är inget annat än otroligt imponerande. Tre raka segrar har med det sagt inte gått tipparna förbi och här blir Pamplona-laget alldeles för hårt betrodda. Trots att Granada bara står noterade för en seger är de inget gäng som bara städas av utan vidare. Segern i derbyt mot Sevilla skvallrar om detta och det magiska värdet till höger får under inga omständigheter missas. Helst alla tecken.


4. Mainz - Augsburg 1

Bo Svensson red in som en vit riddare på Mainz tränarbänk i fjol. Dansken, som tidigare spelat i klubben, räddade kontraktet och gavs därför förnyat förtroende den här säsongen. Det har inte Die Nullfünfer ångrat en sekund. Tre raka förluster är förvisso ingen rolig läsning, men det ska genast sägas att motståndet varit betydligt tuffare än det som väntar under fredagen. Augsburg är ett lag för den absoluta bottenstriden och när säsongen summeras i vår är gästerna en het kandidat till att åka ur. På Opel Arena ska Mainz gälla som klara favoriter och ettan kan gott lämnas på egna ben till trevlig procent.


5. St. Etienne - Angers 1

Anrika St. Etienne är så här långt den stora besvikelsen i Ligue 1. Noll segrar på tio försök innebär att Sainté parkerar in som jumbo i tabellen och det krävs enorm skärpning för att vända på den negativa starten. Boudebouz och Khazri är två lirare som behöver steppa upp i offensiven och hemma mot Angers ges en på förhand lämplig möjlighet till bättring. Gästerna har imponerat stort så här långt och finns faktiskt med i toppen av tabellen, men det lär inte hålla över säsongens gång. Med påtagligt värde till vänster är 1X ett sunt val.


6. Willem II - Fortuna Sittard X

Willem II har fått fart under galoscherna inledningsvis. Inte sedan Alexander Isaks glansdagar har klubben haft mycket att glädjas över, men efter 17 inspelade poäng av 27 möjliga återfinns värdarna faktiskt i toppen av Eredivisie. Det är ett kvitto på att saker och ting går åt rätt håll, men vi är inte intresserade av att hålla Willem II i handen när de dansar upp mot 60 procent. Fortuna Sittard har i sin tur haft en mörk start, men efter 1-0-segern mot Cambuur anländer gästerna till Tilburg med vind i seglen. Det syns inte på strecken och då är hela spannet att föredra.


7. Guimarães - Marítimo 1

Bortsett Benfica, Porto och Sporting kan alla lag slå alla i den jämna Primeira Liga. Guimaraes har en trupp med kunnande nog för att vara med i racet om en Europaplats, men blott två segrar skvallrar samtidigt om att värdarna har problem med att avgöra matcher. Mot ett defensivt välorganiserat Marítimo kommer Guimaraes inte att få någonting gratis. Besökarna lär spendera säsongen i bottenstriden, men med endast tre förluster så här långt har Marítimo åtminstone visat sig svårslagna. Krysset sällskapar därför ettan i ett tidigt skede.


8. Sérésien - Charleroi 2

Sérésien är en pigg nykomling i belgiska Jupiler League. 5-1-segern i den senaste hemmamatchen mot Zulte-Waregem var ett rungande kvitto på det rödsvarta lagets höga höjd, men å andra sidan var 2-4 i nacken mot Royale Union Saint-Gilloise en fingervisning om att lägstanivån är djup. Charleroi är definitivt att betrakta som det bättre laget i grunden i Seraing, men en liten brasklapp vill vi trots allt kasta in. Gästerna trivs normalt som bäst hemmavid och i en förmodad målorgie väljer vi att luta oss mot gubben (etta-tvåa).


Kupongens kassaskåp

Mainz

Mainz har verkligen höjt sig under Bo Svenssons ledning och Augsburg är normalt en opponent som ska betvingas på Opel Arena. Stabil etta.


Varningens finger!

Granada

Granada fann självförtroende i derbysegern mot Sevilla och ska absolut inte undervärderas på det sätt de gör av tipparna. Osasuna får en tuff fredag framför sig.



144 rader
1. Arsenal - Aston Villa 1x
2. Sampdoria - Spezia 1
3. Osasuna - Granada 1x2
4. Mainz - Augsburg 1
5. St. Etienne - Angers 1x
6. Willem II - F.Sittard 1x2
7. Guimarães - Marítimo 1x
8. Sérésien - Charleroi 12


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto