Topptipset Tips Fredag 22/4

Publicerad på 22 Apr 2022 - 07:24

Tipsexperten

Tipsexperten

22 Apr 2022 - 07:24

Fredagens Topptips innehåller mängder av spännande fighter från mindre kända ligor. Tipparna riskerar således att gå bort sig och kupongen ser faktiskt ut att erbjuda smaskigt spelvärde. Tyskland, England, Skottland, Portugal, Spanien och Frankrike står för underhållningen. Nu gasar vi!

TV: Nu går vi för 13 rätt på Stryktipset!Spelstopp: 20:291. Wolfsburg - Mainz 1
Vi inleder med en spännande drabbning från Bundesliga där Wolfsburg ska mäta svärd med Mainz. Fjolårets topplacering är Vargarna inte i närheten av denna säsong, men efter 1-6 i brakan senast mot Dortmund lär åtminstone revanschlustan vara stor framför de egna fansen. Det blir dock inte lätt att brottas med Mainz. Gästerna har fortfarande inte givit upp hoppet om en Europaplats och har spets i bland andra Burkhardt. Han kan på egen hand sänka värdarna. Gubben (etta-tvåa) gillas starkt.

2. Huddersfield - Barnsley 1
Huddersfield står med mer än ett ben i playoff efter den tunga segern mot Middlesbrough. Vid seger mot Barnsley är The Terriers garanterade en kvalplats mot Premier League, något svenska folket också tycks varse om. Trots att Corberáns mannar är det bättre laget är det läge att dra öronen åt sig när ettan dansar runt 80 procent. Barnsley har visat fina kämpatakter under våren och större under har skett än att The Tykes lyckas lösa en pinne på John Smith’s Stadium. 1X spelas med hänsyn till värdet.

3. Newport County - Colchester 1
Innan vi lämnar England ska vi hela vägen ner i League Two och rota. Colchester har en dyster säsong i ryggsäcken och endast en transportsträcka återstår innan gästerna kan ta semester. Två förluster på de tre senaste skvallrar om att besökarna redan befinner sig på stranden. Newport County har däremot en playoff-plats att jaga. Det erkänt starka cuplaget visar ingen vidare form, men med bara tre poäng upp till playoff råder det inget tu tal om var motivationen finns på Rodney Parade. Den sunt streckade ettan spikas.

4. Kilmarnock - Arbroath 1
Seriefinal från skotska The Championship där Kilmarnock bjöd in Arbroath till striden om seriesegern efter förlusten mot Inverness. Insatsen var dock ingen som Killie ska skämmas över. Burke och Shaw är spelare som ska kunna se till att värdföreningen studsar tillbaka på vinnande väg denna fredag. Kilmarnock är ligans bästa hemmalag och trots att Arbroath är bäst i klassen på resande tass tror vi att detta blir en övermäktig uppgift för de tillresta. Rugby Park är en svårintagen spelplats och håller sig ettan runt 45-50 procent är det läge att hämta spikklubban.

5. Vizela - Arouca 1
Bottenmöte från Primeira Liga där både Vizela och Arouca kämpar för nytt kontrakt. De sistnämnda har som väntat fått en tuff säsong i egenskap av nykomlingar där framför allt bortaspelet varit ett aber med bara två segrar på 15 försök. Någon markant bättring på den skörden väntas inte här, men Arouca ska inte räknas bort från en poäng. Vizela är inga monster och då prio ett för båda lagen främst är att inte förlora skulle det inte förvåna om detta tickar 0-0 långt in i matchen. 1X räcker för grön bock.

6. Tenerife - Huesca X
Tenerife har stått för en klart starkare säsong än förväntat och är faktiskt inte helt avskrivna från en direktplats till La Liga. Ska pågarna från semesterparadiset lyckas med bedriften kommer det dock troligtvis att krävas rent hus under avslutningen. Så bra är inte öborna. Huesca har i sin tur blandat och gett men kan här sätta press på topp 6 vid tre poäng. Xiscos – den före detta Watford-tränaren – adepter blir undervärderade av tipparna vilket får oss att blicka brett. Alla tecken och injobb av den lågt streckade tvåan är rätt väg att gå.

7. Bastia - Paris FC X
Bastia har ännu inte säkrat nytt kontrakt, men är det någonstans öborna ska göra det är det hemma på Korsika. 4-12-1 (!) är en imponerande resultatrad i egen borg och här kommer det att krävas något alldeles extra av Paris FC för att åka hem med tre poäng. Besökarna från huvudstaden trivs som bäst på egen gräsmatta, men när PFC fortfarande har chans på en direktplats till finrummet vill vi inte räkna bort tvåan trots skevt värde. För den stora plånboken rekommenderas samtliga tecken så tidigt som möjligt.

8. Valenciennes - Ajaccio 1
Vi avrundar kupongen med den mest skeva favoriten av de alla, nämligen Ajaccio. Olivier Pantalonis manskap befinner sig förvisso i den absoluta toppstriden, men med poängtapp i drygt hälften av bortamatcherna går det under inga omständigheter att lita på en tvåa som streckas upp till månen. Valenciennes är inga duvungar och värdarna har framför allt ett nytt kontrakt att strida för. När strecken sitter som de gör är det utmärkt läge att lämna tvåan utanför leken. 1X dryper av värde!

Kupongens kassaskåp
Newport County
Newport har fortfarande chans att nå playoff och mot ett omotiverat Colchester finns prima segerchans. Ettan står stadigt allena!

Varningens finger!
Valenciennes
Valenciennes kämpar för nytt kontrakt i Ligue 2 och här blir tipparna förblindade av tabellen. Den övervärderade tvåan gör sig inget besvär trots att Ajaccio återfinns i toppen.144 rader
1. Wolfsburg - Mainz 12
2. Huddersfield - Barnsley 1x
3. Newport - Colchester 1
4. Kilmarnock - Arbroath 1
5. Vizela - Arouca 1x
6. Tenerife - Huesca 1x2
7. Bastia - Paris FC 1x2
8. Valenciennes - Ajaccio 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto