Topptipset Tips Fredag 23/9

Publicerad på 23 Sep 2022 - 10:54

Tipsexperten

Tipsexperten

23 Sep 2022 - 10:54

Nations League tuffar vidare under fredagen där många blickar riktas mot San Siro. Tungviktsmötet mellan Italien och England blir en perfekt sängfösare innan kudden kallar. Kupongen innehåller också en vänskapslandskamp, en match från Segunda División samt två bataljer från Eerste Divisie. Avanti!

Spelstopp: 20:441. Italien - England 2

Gigantmöte från San Siro där framför allt England är i stort behov av poäng. Blott två inspelade pinnar på fyra försök är inte godkänt för Southgates gäng som riskerar att trilla ur högstadivisionen. Föregående samling avrundades med 0-4 i brakan mot Ungern och nu är det upp till bevis för “The Three Lions”. Italien har heller inte gått som på räls i Nations League där det i föregående samling blev tydligt att Chiellini lagt landslaget på hyllan. Verratti, Berardi och Chiesa är andra spelare som saknas i denna samling. Sköter England sina kort rätt ska de kunna lämna modehuvudstaden med minst en poäng. X2 liras.

2. Tyskland - Ungern 1

Gruppfinal från samma näste som Italien och England tillhör. Ungern befinner sig högst oväntat i topp en poäng före Tyskland, något vi tror kommer ändras under fredagsaftonen. “Die Mannschaft” besitter en kuslig högstanivå där lirare som Sané, Müller och Gnabry kan skoja friskt med vilken backlinje som helst på denna planet. Ungern har stått för en strålande turnering så här långt, men i Leipzig ska Rossis gäng normalt inte ha mycket att säga till om. Ettan streckas föga förvånande benhårt, men vi anser det vara befogat. Tyskland vinner!

3. Finland - Rumänien 1

Förmodat destruktiv historia från Helsingfors där Finland ska se till att hålla Rumänien bakom sig. Markku Kanerva har fått se flera defensiva kuggar pensionera sig från landslaget efter EM, men det råder fortfarande inget tu tal om att ett tight försvarsspel är “Berguvarnas” framgångsmelodi. Rumänien behöver förmodligen upprepa 1-0-segern från det vändande mötet för att känna ordentlig vittring på fortsatt spel i B-divisionen, men bara ett gjort mål på fyra matcher skvallrar om att gästerna inte har sin bästa upplaga. Vi känner oss bekväma med att spela 1X.

4. Bosnien - Montenegro 1

Temperaturen skruvas upp i Zenica där ett Balkanderby, tillika gruppfinal, stundar mellan Bosnien och Montenegro. De förstnämnda toppar gruppen en poäng före fredagens kombattanter och ska hållas högst även denna gång trots att Ahmedhodzic och Krunic saknas. Över 60 procent på ettan är dock i högsta laget. Montenegro kan mycket i sina bästa stunder och har spets i rutinerade duon Jovetic/Mugosa. Med hänsyn till värdet och gästernas högstanivå är krysset inget dumt komplement på större system.

5. Marocko - Chile 2

Träningslandskamp från Spanien där Marocko ska slipa på VM-formen medan Chile ska bygga nytt under Eduardo Berizzos ledning. Den karismatiske förbundskaptenen ärver en trupp som är i behov av en generationsväxling, men så länge lirare som Aránguiz och Sánchez har mer kräm i bössan ska sydamerikanerna trots allt inte underskattas. Marockos trupp går heller inte av för hackor, men det är vanskligt att ställa sig bakom en kraftigt överstreckad etta. I en förmodat målsnål och återhållsam drabbning lockar den värdemässigt fina högersidan mest. X2!

6. Sporting Gijón - Ibiza X

Segunda División ångar på trots rådande landslagsuppehåll och härnäst ska vi vända blickarna mot Asturien där Sporting Gijón tar emot Ibiza. De förstnämnda var för inte många år sedan uppe i La Liga och härjade, men i modern nutid är värdföreningen långt ifrån denna glans. I fjol var de nära att dratta ur andraligan och även om Ibiza normalt trivs som bäst hemma på semesterön vill vi kasta in en brasklapp för de tillresta. Cristian Herrera har hittills haft blött krut i bössan, men har anfallaren en av sina bättre dagar kan han sänka Gijón på egen hand. Måla tvärs över och jobba in minst en bortapinne.

7. VVV-Venlo - Telstar X

VVV-Venlo är ett lag för toppstriden i Eerste Divisie, men ska den bli verklighet behöver Rick Kruys gäng höja sin lägstanivå. Sven Braken och company fick bland annat 3-5 i brakan mot Heracles och så länge defensiven lämnar en del att önska är ettan bräcklig till över 60 procent. Telstar kommer inte att tillhöra samma skikt som värdarna när säsongen går i mål, men i denna enskilda fight är det svårt att blunda för högersidan. Spelvärdet i österled får under inga omständigheter missas. Hela spannet kopplas på!

8. Dordrecht - Maastricht 1

Förmodat bottenmöte från Zuid-Holland där Dordrecht håller hus. Värdföreningen förlorade hälften av sina 38 matcher i fjol och blott två segrar på sju försök är en fingervisning om vart denna säsong barkar. Hemmaplan är dock en faktor som inte ska underskattas när Maastricht kommer på visit. De rödvita snittar två mål i prutten per 90-minutare och slår ur underläge på Riwal Hoogwerkers Stadion. Ettan är, om än med viss darr på ribban, en tänkbar spik till runt 40-45 procent.

Kupongens kassaskåp

Tyskland

Tyskland har chansen att ta sig upp på förstaplatsen och hemma i Leipzig får Ungern smaka på Flicks och companys vrede. Stark etta trots benhård streckning.

Varningens finger!

Telstar

Eerste Divisie är ett getingbo där alla slår alla och Telstar ska inte räknas bort mot ett VVV-Venlo som blandar och ger. X2 ska finnas med på varenda seriös kupong.144 rader
1. Italien - England x2
2. Tyskland - Ungern 1
3. Finland - Rumänien 1x
4. Bosnien - Montenegro 1x
5. Marocko - Chile x2
6. Sporting Gijón - Ibiza 1x2
7. VVV-Venlo - Telstar 1x2
8. Dordrecht - Maastricht 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto