Topptipset Tips Fredag 24/2

Publicerad på 23 Feb 2023 - 12:24

Tipsexperten

Tipsexperten

23 Feb 2023 - 12:24

Vi rivstartar helgen med ett härligt Topptips som tar oss runt på en tur i sju olika länder. Lika många serier ska besökas och vi börjar med ett spännande möte från Premier League där Fulham tar emot Wolverhampton. Detta är vägen mot åtta gröna bockar!

Spelstopp: 20.29

1. Fulham - Wolverhampton 1
Trots att Aleksandar Mitrovic saknades i den minst sagt svåra bortamatchen mot Brighton lyckades Fulham vinna med 1-0. Sett till spelet var det rena rånet, men The Cottagers har marginalerna på sin sida just nu. Solomon hoppade in och nätade för andra matchen i rad och ser till att det finns spets även om Mitrovic inte kan delta här. Wolverhampton har lämnat den absoluta botten bakom sig och är ett för bra lag för att riskera att trilla ur. Neves, Moutinho och Nunes är en spelskicklig mittfältstrio och sedan Sarabia och Cunha kom till klubben ser anfallsspelet bättre ut. Bortaspelet har dock varit svagt hela säsongen lång och det ska mycket till för att Vargarna ska vinna i västra London. 1X är tillräckligt.

2. Mainz - Borussia Mönchengladbach 1
Mainz visar gott gry just nu och kommer närmast från en 3-2-seger borta mot Bayer Leverkusen. Det ska också sägas att värdarna har nätat åtta gånger på sina två senaste hemmamatcher och med nye Ludovic Ajorque strax bakom anfallarna har Bo Svensson hittat helt rätt. Mainz lär knappast gå mållösa av planen denna fredag heller. Borussia Mönchengladbach besegrade Bayern München med 3-2 i lördags, men då de spelade elva mot tio i 85 minuter ska det inte dras för stora växlar av den insatsen. Bortaspelet är ursvagt med en seger på tio försök och här räcker inte Borussia till. Ettan är en utmärkt spik.

3. Elche - Real Betis 1
Elche är toksist i La Liga och har hela 13 poäng till säker mark. Det är bara att börja planera för Segunda. Samtidigt hade de grönvita rejält med otur senast mot Espanyol där de var det klart bästa laget tills Carmona åkte ut. Den matchen slutade 0-1 efter ett insläppt mål på övertid. Kan Elche komma upp i den nivån igen ska inte Boyé och de andra vara slagna på förhand. Real Betis slåss om en Champions League-plats, men har tappat poäng i över hälften av sina bortamatcher och här streckas de på tok för högt. Ettan rensar magiskt och är ett måste att få med även om det känns säkrast med en helgardering.

4. Lille - Brest 1
Lille ledde med 3-2 borta mot PSG i sin senaste ligamatch innan världsstjärnorna Mbappé och Messi klev in i handlingarna. Den duon nätade under matchens sista fem minuter och vände på steken. Tungt för Lille som dock ser bättre och bättre ut. Svenske Gudmundsson hoppade in på Parc des Princes och är en tänkbar startspelare nu. Det är även Bamba och David som visar fin form i fören. Brest är ett bottenlag och har kort avstånd ner till nedflyttningsplatserna. De stod dock upp bra mot Monaco i sin senaste ligamatch och här streckas ettan lite väl hårt för att lämnas ensam. Krysset plockas därför med som komplement.

5. Zulte Waregem - Kortrijk 1
Zulte Waregem körde över Seraing efter noter rent spelmässigt, men fick bara 1-1 i sin senaste ligamatch. Detta efter att motståndarna kvitterat med ett fåtal minuter kvar att spela. Iskallt för Zulte som befinner sig på nedflyttningsplats, men insatsen lovade gott. Jelle Vossen stod för målet i den matchen och är en anfallare av hög klass. Han kan mycket väl fälla avgörandet under fredagen. Kortrijk ligger bara fyra pinnar framför och har torskat tre av sina fyra senaste bortamatcher. Waregem vann höstens möte med 3-1 och trots två avstängningar löser de en repris här. Stabil etta.

6. Famalicao - Portimonense X
Famalicao kommer från en 3-1-seger borta mot Santa Clara, men bakom de siffrorna döljer sig en ganska svag prestation. Fama torskade xG med 1,42 - 2,56 då och kommer de inte upp i högre nivå nu blir detta en tuff uppgift. Värdarna får dessutom klara sig utan den venezuelanske anfallaren Jhonder Cádiz som är avstängd. Portimonense ligger före Famalicao i tabellen och har två segrar på de tre senaste omgångarna. Visst finns fyra raka förluster på bortaplan, men här ska de ses med bättre chans än vad tipparna tycks tro. Alla tecken behövs.

7. Frosinone - Parma 1
Frosinone har gått fram som en slåttermaskin i Serie B och med 15 poäng ner till tredjeplatsen talar det allra mesta för uppflyttning till finrummet. Rohdén har spelat en viktig del i framgången och är en given startspelare här. På hemmagräset har Frosinone vunnit tio matcher och spelat oavgjort två gånger. Inte en enda förlust finns noterad. Detta har tipparna lagt märke till och ettan streckas därför lite väl hårt för att det ska vara rimligt. Parma, med evigt unga Buffon mellan stolparna, har nycklar för att utmana hemmalaget och krysset åker därför med den givna utgångsettan.

8. Pisa - Perugia 1
Svenske Emmanuel Ekong gjorde sin första match från start för Perugia när Ternana besegrades med 3-0 i den senaste omgången. Han kan mycket väl få chansen från start igen bredvid rutinerade Di Carmine. En anfallsduo att hålla ögonen på. I övrigt är detta ett ganska anonymt Perugia som bara har lyckats vinna tre av 13 bortamatcher under säsongen. Pisa slåss om en playoff-plats och har ett intressant lag på pappret. Ernesto Torregrossa är tillbaka från sin skada och kan mycket väl få speltid här. Det spetsar helt klart till värdarna. 1X räcker långt i tornstaden.

Kupongens kassaskåp!

Mainz
Kassaskåp är att ta i, men ett Mainz som sprutar in mål för tillfället ska kunna avfärda ett bortasvagt Borussia Mönchengladbach. Stannar ettan under 50 procent är det en utmärkt spik.

Varningens finger!

Elche
Elche må vara jättejumbo i La Liga, men insatsen senast mot Espanyol var bra. Real Betis blandar och ger en del och är ingen säker vinnare i denna bortamatch. Rensarettan är ett måste att få med.

144 rader
1. Fulham - Wolverhampton 1x
2. Mainz - Mönchengladbach 1
3. Elche - Real Betis 1x2
4. Lille - Brest 1x
5. Zulte Waregem - Kortrijk 1
6. Famalicao - Portimonense 1x2
7. Frosinone - Parma 1x
8. Pisa - Perugia 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto