Topptipset Tips Fredag 24/6

Publicerad på 23 Jun 2022 - 17:55

Tipsexperten

Tipsexperten

23 Jun 2022 - 17:55

Fredagens Topptips är en härlig mix som inleds av att flera damlandslag genrepar inför stundande EM. Därefter fortsätter kupongen med en bank i kvalet mot Champions League innan irländsk fotboll tar äventyret i mål. Följ med i analysen för gott om kött på benen i jakten på åttlingen!

Spelstopp: 18:59



1. Danmark - Brasilien X

Kupongen inleds på Parken där Danmark ska vässa EM-formen medan Pia Sundhages Brasilien ska göra detsamma inför Copa América. De sistnämnda har genomgått en generationsväxling där kultspelare som Marta och Formiga fasats ut och det ska bli spännande att se vad gästerna kan åstadkomma i framtiden. Denna uppgift blir dock tuff, inte minst då värdinnorna har publiken i ryggen. Pernille Harder är en spetsspelare av toppklass som kan sänka Brasilien på egen hand och i en fight som kan gå åt vilket håll som helst ska det inte snålas med tecken. Ös på med hela spannet.

2. England - Nederländerna 1

England står som bekant som värdnation i kommande EM där siktet är inställt på guld. Truppen kryllar av klasspelare där bland andra Williamson, Parris, White och Mead sticker ut. Har denna kvartett en av sina bättre dagar när Nederländerna gästar Elland Road blir det svettigt för de tillresta. De regerande Europamästarinnorna saknar inte heller spets då de kan ställa upp med bland andra Miedema och Martens, men på Elland Road får de trots allt finna sig i att slå ur underläge. 1X ska räcka för grön bock.

3. Ukraina - Skottland 2

På grund av kriget i Ukraina kommer VM-kvalmatchen mellan Ukraina och Skottland att spelas på neutral mark i Polen. Det är något som bör gynna de sistnämnda allra mest. Jane Ross och Erin Cuthbert är offensiva lirare vars spetsegenskaper inte motsvaras hos Ukraina. Kommer duon upp i närheten av sin högstanivå kommer de att springa åttor runt ukrainskorna. De gulklädda får sätta sitt hopp till lågt försvarsspel och vassa omställningar, men mot ett landslag av Skottlands kaliber räcker det inte långt. Spikad tvåa.

4. Inter Club d’Escaldes - Víkingur 2

Malmö FF:s kommande motståndare i kvalet mot Champions League ska koras denna afton. Inter Club d’Escaldes har så gott som ingen hört talas om och grabbarna från Andorra hade stora problem mot La Fiorita från San Marino i sin semifinal. Det säger det mesta om gästernas kvalitet. Víkingur står som bortalag men det ska sägas att denna fight går av stapeln i Reykjavik, alltså hemmabana för Kári Árnasons (sportchef) gäng. Víkingur pulveriserade Levadia Tallinn i sin semifinal och kommer att göra detsamma med Inter. Tvåan är en stålspik.

5. Drogheda - Sligo Rovers 2

Över till den gröna ön som ser till att ta kupongen i mål. Drogheda United var en pigg nykomling i fjol och av mycket att döma ser värdarna ut att lösa kontraktet även denna säsong. Behagligt avstånd skiljer ner till det negativa kvalstrecket men mot lag ovanför värdarna i tabellen har Drogheda inte sällan problem. Sligo Rovers har vunnit de tre senaste inbördes mötena och ska ses med god chans till tre poäng även denna afton. Gästerna besitter betydligt mer spets än de hemmahörande och X2 ska gott och väl räcka för grön bock.

6. Shelbourne - Dundalk 1

Dundalk höll guldstriden vid liv när de i den senaste omgången lade regerande mästarna Shamrock Rovers på rygg med 1-0. Höga på ångorna från triumfen kommer gästerna låta Shelbourne bekänna färg denna afton, men det ska ändå påpekas att Dundalk inte rosat marknaden på resande tass. Blott två segrar på nio försök är ett kvitto på detta och den hårt streckade tvåan kan inte lämnas allena. Shelbourne kan mycket i sina bästa stunder och när ettan lyser med sitt spelvärde är den ett givet komplement. Gubben (etta-tvåa) spelas.

7. Shamrock Rovers - Bohemians 1

Huvudstaderby från Tallaght Stadium där det kommer att smälla ordentligt i närkamperna. Shamrock Rovers gick på pumpen senast mot Dundalk men har ändå skaffat sig ett relativt stort glapp ner till övriga lag. Värdföreningen är den gröna öns tveklöst bästa lag när de har sin dag, men ettan streckas också därefter. Bohemians står inför säsongens mest inspirerande bortamatch och att slå ur underläge denna fredag passar besökarna som handen i handsken. 1-0-segern mot Shelbourne var en lagom uppladdning inför vad som komma skall och här ska åtminstone krysset sällskapa utgångsettan.

8. Finn Harps - St. Patrick’s X

St. Patrick’s har haft bekymmer mot slutet men blir trots det uppmålade till enorma favoriter mot Finn Harps. 0-1 i nacken mot Dundalk följdes upp med en ytterst blygsam 2-1-viktoria mot ärkejumbon UC Dublin. Redan där är det läge att dra i handbromsen. Höjer The Saints inte prestationen under fredagen blir även Finn Harps en svår uppgift. Värdarna kommer att slåss med UCD om att undvika jumboplatsen men är det någonstans de kan störa St. Patrick’s är det på eget gräs. Måla hela vida vägen och jobba in vänstersidan.

Kupongens kassaskåp

Víkingur

Víkingur slaktade Levadia Tallinn senast och kommer att ställas mot Malmö FF i nästa kvalrunda. Inter d’Escaldes får inte en syl i vädret. Given tvåa.

Varningens finger!

Finn Harps

Finn Harps är inte mycket för världen men på sin hemmabana ska värdarna kunna stå emot St. Patrick’s bättre än vad strecken antyder. 1X är av yppersta vikt.



144 rader
1. Danmark - Brasilien 1x2
2. England - Nederländerna 1x
3. Ukraina - Skottland 2
4. Inter d’Escaldes - Víkingur 2
5. Drogheda - Sligo Rovers x2
6. Shelbourne - Dundalk 12
7. Shamrock - Bohemians 1x
8. Finn Harps - St. Patrick’s 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto