Topptipset Tips Fredag 25/3

Publicerad på 24 Mar 2022 - 15:55

Tipsexperten

Tipsexperten

24 Mar 2022 - 15:55

En fredag med blandad mix står framför oss. Två VM-kvalmatcher från Afrika drar igång kalaset och därefter ska vi kryssa igenom matcher från Spanien, Nederländerna och Irland innan vi är i mål. Bra skrälldrag finnes. Likaså en och annan härlig spik. Baba Yara Sports Stadium är första anhalt. Nu åker vi!

TV: Stryktipset med landslag och engelsk fotboll!



Spelstopp: 20:29


1. Ghana - Nigeria X

Bäst av två matcher gäller. En biljett till Qatar-VM på spel. Ghana ser på pappret riktigt mysiga ut. André Ayew är avstängd och missar därmed matchen. Brorsan Jordan finns däremot spelbar och även herrar som Partey, Amartey, Kudus och Baba. Nigeria är som alltid en utmanare på den här scenen och har ett lag där tidigare “Hammarby-prinsen” Amoo ska få göra sin debut i seniorlandslaget. I övrigt finns tyngd i pjäser som Ihenacho och Ndidi. Liten fördel Ghana med tanke på hemmaplan. 1X öppnar.


2. Egypten - Senegal X

Favorit i repris! Dessa båda nationer möttes tidigare i finalen av de Afrikanska Mästerskapen under vintern. Senegal vann efter straffar och Egypten fick därmed nöja sig med en silvermedalj. Dubbelmöte gäller och det här blir en rafflande historia över minst 180 minuter fotboll. Gästernas trupp ser otroligt fin ut. Mané, Bouna Sarr, Koulibaly, Abdou Diallo och Dieng är bara ett par av alla stjärnor som finns spelbara. Egypten kommer få lita till sin superspets i Salah som på egen hand har förmågan att avgöra matcher. Även tyngd vilar på rutinerade Elneny. Svårtippat till tusen och vi väljer att inte chansa. 1X2.


3. Real Zaragoza - Amorebieta 2

Det är ett pressat Amorebieta som tar sig till klassisk fotbollsmark i Zaragoza. Gästernas vinter var inte bra och segrarna uteblev till största del. Baskerna är nio pinnar bakom Gijon på rätt sida nedflyttningsstrecket och goda råd är sannerligen dyra. Real Zaragoza har lämnat bottenstriden bakom sig och har gjort ett lyft i tabellen. Spelmässigt ser värdklubben bra ut även om senaste fajten var ett klart steg tillbaka. Cartagena kunde enkelt manövrera ut Gary Sundgrens gamla gäng. När lagen möttes i höstas delades broderligt poängen (1-1) och här överskattas nu värdarna brutalt. Hela spannet med tecken.


4. FC Eindhoven - De Graafschap 1

Sex raka matcher utan seger har De Graafschap med sig inför resan till Eindhoven. En av klubbens viktigaste offensiva pjäser i Joey Konings springer runt med blött krut i bössan och inte målat sedan november. FC Eindhoven å sin sida finns med i toppen av ligan. Formen är utsökt och Rob Penders mannar kan stolt visa upp 13 raka i ligan utan torsk. På hemmagräs har det endast blivit torsk mot Jong Ajax. Ettan är väldigt trolig och kan vi kryssa ner säkerhetskrysset som stödhjul också är vi helt hemma.


5. Dordrecht - ADO Den Haag 2

Dordrechts säsong är ingen höjdare. Hemmalaget befinner sig långt ner tabellen och har framförallt på resande tass varit helt odugliga. På GN Bouw Stadion finns ändå lite studs hos Fårskallarna (ja, hemmalaget kallas så) som skördat pinnar vid tio av 15 tillfällen. Den Haag befinner sig bra mycket högre upp i tabellen och utmanar om ädlare platser. Detta trots att klubben tilldömts sex minuspoäng för finansiella problem. Framåt huserar en av ligans vassaste målskyttar i Thomas Verheydt. En herre som kan vara tungan på vågen här. X2 ramar in matchen.


6. Bray Wanderers - Wexford 1

Vi avslutar kupongen med en trio matcher från Irland. Ö-nationens andradivision bjuder på dessa bataljer och första stoppet sker på Carlisle Grounds. Bray Wanderers torskade säsongens tre första matcher men har kommit igång och visar dubbla segrar den senaste tiden. Skotten Kurtis Byrne är värvad för att måla och har hittills hittat nätet i mötet mot Longford. Wexford har sett en aning ihåliga ut på slutet och bra läge för Byrnes andra mål för säsongen därmed. Gästerna slutade sist i fjolårets ligaspel och är även detta år tippade långt ner. Ettan spikas.


7. Treaty United - Waterford 2

Waterford ramlade ur finrummet i fjol och ska nu försöka jobba sig tillbaka. Tio av 15 poäng är hittills inne på gästernas konto och Treaty United är ett lag som Phoenix Patterson, Junior Quitirna och övriga i bortadressen ska kunna manövrera ut. Värdklubben var chanslösa mot Cory City i förra omgången (0-4) och dessutom missade lagets bästa spelare i Enda Curran matchen och är också osäker här. Tvåan kommer troligen målas upp en bit över 60 procent vilket medför att krysset också behövs som stödhjul för värdets skull.


8. Longford - Galway United 2

Ett av favoritlagen att plocka hem den irländska andradivisionen är Galway United. Gästerna har ett bra lag på pappret och visar dessutom upp att det även funkar på planen. 13 av 15 möjliga poäng och därmed förlustnollan intakt är bra. Stephen Walsh är hittills besökarnas bästa målskytt med tre baljor. 31-åringen har tidigare lirat i just Longford som är motståndet dagen till ära. Ett hemmalag som lirat tre matcher under våren där segermatchen mot Wexford är den hittills enda trean. Ett rakt igenom bättre Galway vinner.


Kupongens kassaskåp

Bray Wanderers

Wexford rankas som ett av ligans sämre lag och borta mot ett bra Bray ska inte Ian Ryans mannar kunna stå emot. Stabil etta.


Varningens finger!

Amorebieta

Real Zaragoza såg tämligen svaga ut mot Cartagena senast (0-3) och blir på tok för hårt spelade i mötet mot ett desperat bottengäng som Amorebieta. Högersidan är ett måste.



144 rader
1. Ghana - Nigeria 1x
2. Egypten - Senegal 1x2
3. Real Zaragoza - Amorebieta 1x2
4. Eindhoven - De Graafschap 1x
5. Dordrecht - ADO Den Haag x2
6. Bray Wanderers - Wexford 1
7. Treaty United - Waterford x2
8. Longford - Galway United 2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto