Topptipset Tips Fredag 27/1

Publicerad på 26 Jan 2023 - 15:13

Tipsexperten

Tipsexperten

26 Jan 2023 - 15:13

Äntligen är helgen kommen och vi inleder tacons förlovade dag med en riktig smällkaramell på Eastlands när Manchester City tar emot Arsenal i FA-cupen. Ligamatcher från bland annat Serie A och La Liga tar vid innan vi går i hamn med åtta gröna bockar. Vägen dit är utstakad och klar.

Spelstopp: 20:29

1. Manchester City - Arsenal 1
Arsenal leder Premier League klart och frågan är om inte Mikel Arteta bör lägga mest krut i ligaspelet. Samtidigt är detta en riktig prestigekamp och med en vecka kvar till nästa match bör båda lagen mönstra starka elvor. The Gunners vansinnigt formstarka mannar ska inte underskattas, men nu ställs de inför ett av de tuffaste testen som finns i världsfotbollen. Manchester City visade klassen mot Wolves för en knapp vecka sedan när Haaland satte dit ännu ett hattrick. Jag har svårt att se de rödvita stoppa Erling, Kevin De Bruyne, Riyad Mahrez och de andra. Framför sin publik löser Man City avancemanget och då ettan ser ut att få fint värde är det bara att spika på.

2. RB Leipzig - Stuttgart 1
RB Leipzig spelade ut hela registret när Schalke 04 besegrades med 6-1 för några dagar sedan. Fler insatser som den och Tjurarna kommer kunna utmana Bayern München om seriesegern. Werner, Olmo, Szoboszlai, Forsberg och Silva ser till att det finns offensiva hot även i skadade Nkunkus frånvaro. Nu börjar dock ettan streckas lite väl hårt. Stuttgart har tagit poäng i båda sina matcher efter omstarten och spelade oavgjort hemma mot RB Leipzig i höstas. Visst stör en del skador, men får gästerna till en fullträff skulle de kunna lösa en pinne. 85-90 procent på ettan är inte rimligt och därför får krysset följa med redan från start.

3. Almería - Espanyol 1
Almería har haft ett minst sagt tufft spelschema efter uppehållet, men steppat upp och stått för ett antal fina prestationer. De två senaste matcherna har slutat 2-2 mot Valencia och 1-1 mot Atlético Madrid. El Bilal Touré har startat på topp båda gångerna och det är en grym striker som snart spelar i en av Europas storklubbar. Han har hjälpt Almería till poäng i sex av nio hemmamatcher. Espanyol är svårslagna, men har bara vunnit fyra fajter i La Liga på hela säsongen och katalanerna vinner inte detta heller. 1X är tillräckligt.

4. Lecce - Salernitana 1
Lecce stod för en mindre bra insats och fick stryk borta mot Hellas Verona. Innan dess hade de dock imponerat stort en längre period där kryss mot Milan och seger mot Lazio sticker ut efter uppehållet. Colombo och Strefezza är två fina anfallare medan Hjulmand och Umtiti står för ryggraden i laget. Salernitana har läckt betänkligt efter uppehållet och vi minns alla den pinsamma 2-8-förlusten mot Atalanta som innebar att Davide Nicola sparkades och sedan anställdes igen. Det råder kaos i klubben och Piatek med vänner vinner inte nu heller. 1X är tillräckligt.

5. Lorient - Rennes 2
Rennes torskade borta mot Marseille i cupen, men i Ligue 1 stod de för en minst sagt imponerande prestation i den senaste omgången. Då slogs nämligen PSG tillbaka och Rennes är helt klart ett lag som ska vara med och slåss om en Champions League-plats hela vägen in i kaklet. Terrier och Xeka är skadade, men det finns gott om klasslirare hos de rödsvarta som Kalimuendo, Gouiri, Majer och Doku. Lorient är på väg ner i tabellen och räcker inte till mot ett bättre bortalag. Tvåan kan gott lämnas ensam.

6. Standard Liège - Eupen 2
Den norske tränaren Ronny Deila har haft en del kontroverser med spelare i Standard Lièges trupp och som följd är laget inne i en sämre period. 1-4 mot Antwerp var en direkt usel insats och Standard har bara en seger på sina sju senaste i ligan. Visst är de med och slåss om en topp 8-plats, men just nu saknas det självförtroende. Eupen är visserligen ett lag för botten, men Prevljak och Nuhu är en toppduo som kan såra ett skakigt hemmaförsvar. Här blir värdarna för betrodda och då behöver alla tecken ta plats från start där tvåan rensar riktigt fint.

7. Cagliari - Spal X
Cagliari siktar helt klart mot att snabbt ta hissen tillbaka till Serie A igen, men de rödblåa har hackat en del på vägen. Det är långt upp till direktuppflyttning och Sardinerna får jobba för att lösa playoff, något som kan bli väl så svårt. Närmast kommer de från 0-0 mot Cittadella och det går att kräva mer av Lapadula och company. Spal ligger faktiskt bara fem pinnar bakom och har tagit poäng i åtta av tio bortamatcher. Under Daniele De Rossis ledning lär ingen spelare fuska i hemjobbet och här finns det en klar skrällchans för Spal. Helgardera och gå vidare.

8. Racing Santander - Tenerife 1
Racing Santander är Segundans sämsta hemmalag och som följd ligger de ganska pyrt till i botten av tabellen. Därför var det ett skönt trendbrott när Sporting Gijón slogs tillbaka med 2-0 senast det spelades boll på den här arenan. Truppen är inte så pjåkig och visst ska Racing vara bra nog för att hänga kvar. Tenerife siktade mot toppen, men har betydligt närmare till nedflyttning än till playoff. Ett ursvagt spel på fastlandet ligger till grund för detta. Tenerife har bara vunnit två av tolv matcher på främmande gräs under säsongen och vinner knappast här heller. 1X är en vettig lösning.

Kupongens kassaskåp!

Manchester City
Arteta lär fokusera mer på ligan än på FA-cupen då truppen inte räcker till för att slåss på fler fronter. Manchester City på Etihad är landets tuffaste uppgift och detta blir för svårt för The Gunners.

Varningens finger!

Eupen

Standard Liège har mer eller mindre slutat vinna fotbollsmatcher och blir märkligt övervärderade under fredagen. Eupen har allt att vinna och ska inte räknas bort.

144 rader
1. Manchester City - Arsenal 1
2. RB Leipzig - Stuttgart 1x
3. Almería - Espanyol 1x
4. Lecce - Salernitana 1x
5. Lorient - Rennes 2
6. Standard Liège - Eupen 1x2
7. Cagliari - Spal 1x2
8. Racing Santander - Tenerife 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto