Topptipset Tips Fredag 28/1

Publicerad på 27 Jan 2022 - 17:11

Tipsexperten

Tipsexperten

27 Jan 2022 - 17:11

Fredagens Topptips blir en långdragen historia då VM-kvalmatcherna från Sydamerika går i mål natten mot lördagen. Dessförinnan ska vi avhandla andraligor från England, Spanien, Nederländerna och Skottland. Som om inte det vore nog hittas också en fransk cupmatch och en härlig strid från Jupiler League. Nu kör vi!


Spelstopp: 19:59



1. Huddersfield - Stoke 1

Spännande duell från John Smith’s Stadium där Stoke mer eller mindre kan hängas av från snacket om en playoff-plats. The Potters har inte kunnat prestera utan nyckelspelare som Sawyers och Souttar. Duon finns inte med denna gång heller och då väljer vi att blicka mot Huddersfields håll. The Terriers slår alla lag i The Championship när de har sin dag och 4-3-segern senast mot Reading gav råg i ryggen hos värdarna. Ett stabbigt Stoke kommer att få svårt att hänga med i svängarna. Ettan gillas hela vägen upp till 40 procent.


2. Nantes - Brest 1

Coupe de France står på menyn i Bretagne där ett regionsderby mellan Nantes och Brest ska äga rum. Antoine Koumbouaré har fått Kanariefåglarna att prestera som en enhet och den skicklige taktikern lotsade sina adepter till en meriterande seger senast mot Lorient (4-2). Den moraliska boosten från triumfen ska inte underskattas denna afton. Brest visade också spets när de betvingade regerande mästarna Lille med 2-0, men här väntar en annan typ av matchbild. Besökarna ska inte uteslutas från ett oavgjort resultat efter 90 minuter, men mer än så blir det inte. 1X räcker för grön bock.


3. Sint-Truiden - Charleroi 1

Över till Belgien och Jupiler League där Charleroi visar svag form. Utan viktige anfallaren Gholizadeh är offensiven begränsad och han finns inte med denna afton heller på grund av landslagsuppdrag. Då blir det inte tal om att spika tvåan när gästerna besöker Limburg. Sint-Truiden är hemmahörandes i regionen och värdarna har ett betydligt bättre truppläge att tillgå. Konaté spelar förvisso Afrikanska Mästerskapen, men det hindrade inte Sint-Truiden från att ta en poäng med mersmak mot Royal Antwerp. Här tror vi de kan ta ännu fler. Gubben (etta-tvåa) är ett klokt val.


4. Valladolid - Sporting Gijón X

Real Valladolid är ett av Segunda Divisións bästa lag och de lilavita är ett hett bud till att ta raka klivet upp i La Liga. Om drömmen ska bli verklighet behöver de dock prestera betydligt bättre än vad de gjorde i 0-0-matchen mot Zaragoza senast. Valladolid visade då att de inte är några övermän och mot ett underskattat Sporting Gijón går ettan inte så säker som svenska folket tycks tro. Gästerna är bättre än vad tabellen visar och har fortfarande inte tagit stryk i ligaspelet under detta kalenderår. En fortsättning av den fina trenden ska inte uteslutas på José Zorrilla. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.


5. FC Oss - Den Bosch 1

Tulpanriket står näst på tur där Den Bosch går otroligt svagt i Eerste Divisie. De tillresta ståtar med tre raka nederlag och den ständigt läckande defensiven gör att Den Bosch får väldigt svårt att ta sig upp på den övre halvan. Under fredagen riskerar besökarna dessutom att bli förbipasserade av FC Oss. Värdföreningen har hittat formeln mot slutet där tre segrar av fyra möjliga är imponerande läsning. Kay Tejan visar strålande form på topp och är en tänkbar matchvinnare även denna gång. Ettan kan gott lämnas allena.


6. Greenock Morton - Raith Rovers X

Ruskigt svårsiad tillställning från den skotska andradivisionen. Greenock Morton parkerar in strax ovanför giljotinen och mycket talar för att värdarna kommer att slåss i botten hela vägen in på våren. Hemma på Cappielow Park finns samtidigt en stabilitet som inte ska underskattas. Särskilt inte när ett formsvagt Raith Rovers kommer på visit. The Rovers har gått segerlösa i sina fem senaste ligamatcher och bara två gjorda mål under samma period är anledningen till varför. Någon islossning kommer inte gratis denna fredag. Alla tecken behövs i en strid som kan gå hur som helst.


7. Colombia - Peru 1

Över till nattmackorna från det sydamerikanska VM-kvalet. Det slår verkligen inga gnistor om Reinaldo Ruedas Colombia som gått mållösa från deras fem (!) senaste VM-kvalmatcher. Trots detta befinner sig colombianerna på en direktplats till Qatar, men under fredagen får värdarna se upp. Peru kan mycket i sina bästa stunder och avslutade föregående samling med två raka segrar. Malmö FF:s Sergio Pena är en möjlig poängmakare för gästerna som inte slår ur så markant underläge som streckningen vittnar om. Åtminstone krysset bör finnas med bredvid ettan.


8. Venezuela - Bolivia 1

Bolivia lyckades hålla drömmen om VM vid liv efter en succéartad samling senast. Spelmässigt är dock gästerna inte mycket att hänga i granen och det ska också poängteras att Bolivia är ett helt annat landslag utanför den höga höjden i La Paz. Venezuela har stått för ett uselt kval så här långt men här får värdarna söka med ljus och lykta efter en mer passande uppgift. Machís, Rondón och Martínez är alla potentiella matchvinnare som bör kunna skjuta Bolivia i sank. Ettan är en potentiell spik, med 1X har vi ett lås.


TV: Bästa dragen på ett klurigt Stryktips!

 


Kupongens kassaskåp

FC Oss

FC Oss visar toppform med tre segrar på de fyra senaste. Den Bosch är under isen och har förlorat samtliga matcher under 2022. Ytterligare ett nederlag kommer här.


Varningens finger!

Sporting Gijón

Valladolid imponerade inte mot Zaragoza och saknar viktige Plata denna afton. Då ska inte ettan målas upp till rymden när Gijón står på andra sidan. Gästerna är skickliga nog för att ställa till med problem på José Zorrilla.



144 rader
1. Huddersfield - Stoke 1
2. Nantes - Brest 1x
3. Sint-Truiden - Charleroi 12
4. Valladolid - Sporting Gijón 1x2
5. FC Oss - Den Bosch 1
6. Morton - Raith Rovers 1x2
7. Colombia - Peru 1x
8. Venezuela - Bolivia 1x


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto