Topptipset Tips Fredag 29/10

Publicerad på 28 Okt 2021 - 17:18

Tipsexperten

Tipsexperten

28 Okt 2021 - 17:18

Då har man fredag i blodet igen! Helgen står i annalkande och vi ska bland annat syna mötet mellan PSG och Lille innan det är dags att hålla helg. Hoffenheim mot Hertha Berlin är ett annat möte som sticker ut. Full gas mot åtta gröna bockar!


Spelstopp: 20:29



1. QPR - Nottingham 1

Queens Park Rangers har blandat och gett under inledningen av säsongen, men trots detta återfinns The Hoops i toppen av The Championship. Lyckas Mark Warburton stabilisera de defensiva leden blir QPR en utmanare om direktplatserna till Premier League. Offensivt ser det dock bra ut där spelare som Chair, Dykes och Austin sticker ut. Hittar dessa herrar upp i nivå mot Nottingham har vi svårt att se Sherifferna hänga med i händelserna. Steve Cooper ser ut att vara rätt man på rätt plats, men 0-4 i nacken mot Fulham skvallrade trots allt om att Nottingham har en bit kvar upp till topplagen. Ettan spikas.


2. PSG - Lille 1

Trots att spelet inte fungerat fullt ut har PSG promenerat ifrån övriga lag i toppen av Ligue 1. Med tanke på värdarnas stjärnspäckade trupp krävs det inte särskilt mycket för att bollen ska hamna i nät, men när ettan sticker iväg mot 85 procent trots att ett lag som Lille står på andra sidan är det läge att dra öronen åt sig. Les Dogues har två raka segrar mot PSG och det är inte för inte som gästerna är regerande mästare i Frankrike. Sedan fjolårets ligatitel har gästerna tappat i slagkraft, men en poäng är inte omöjlig på Parc des Princes. 1X liras.


3. Hoffenheim - Hertha Berlin X

Oviss tillställning från Bundesliga där notoriskt ojämna Hoffenheim och lika ojämna Hertha Berlin ska mäta svärd. De förstnämnda har framför allt visat gott gry på eget gräs den senaste tiden, men till 60 procent är vi inte intresserade av att låta ettan stå på egna ben. Kramaric och Bedou i all ära, men det finns även en hel del anfallskraft på andra sidan. Hertha Berlin har slagit Eintrahct Frankfurt och Mönchengladbach i deras två senaste matcher, skalper som skvallrar om att ytterligare en tre inte är omöjlig på PreZero Arena. Hela upp och gå vidare.


4. Oostende - Mechelen 1

På tal om att visa gott gry landar vi osökt in i Belgien och Jupiler League. Mechelen, med Gustav Engvall och Kerim Mrabti i laget, har rest sig betänkligt efter den hemska 2-7-smällen mot Anderlecht. Fem raka tävlingsmatcher utan nederlag innebär att gästerna parkerar in i toppen av tabellen och här får Oostende se upp. Värdarna fullkomligen vräkte in mål i veckans cupmöte med Cs Onhaye (8-1), en seger som trots sämre motstånd lär ha givit råg i ryggen. Att detta blir målrikt står utom tvivel och då är gubben (etta-tvåa) ett sunt val.


5. Arouca - Tondela 1

Så värst målrikt lär det dock inte bli i bottenmötet från Primeira Liga. Två av Tondelas totalt tre segrar har kommit under de tre senaste matcherna, men då vill vi omgående annonsera att gästerna är ett lag för den absoluta bottenstriden. På resande tass trivs heller inte CDT som bäst och därför väljer vi att blicka åt andra hållet. Arouca har bitvis gjort det okej i egenskap av nykomlingar, men prestationerna behöver höjas om det ska bli spel i finrummet även nästa säsong. Bra segerchans här och 1X är ett lås.


6. Derry City - Bohemians 2

Slaget om tredjeplatsen är ännu inte avgjort i Premier Division, men inför helgen är det fördel Sligo Rovers. Bakom nuvarande bronsmedaljörerna skuggar dock både Derry City och Bohemians. De sistnämnda är normalt ett lag som hör hemma bland topp-3, men den här säsongen har inte varit en att komma ihåg. Samtidigt är det svårt att bortse från The Gypsies stora kunnande i grunden. Samma kunnande besitter inte Derry City och med vänstervridna streck uppenbarar sig tvåan som en fin värdespik. Bohemians vinner!


7. Almería - Leganés 2

Är det något som tipparna bestämt sig för denna fredag är det att Almería kommer att köra över Leganés. Sett till tabellen är ettan svår att förklara bort då Almería toppar densamma medans Leganés återfinns i botten, men sett till truppernas respektive grundstyrka blir detta jämnt. Leganés är definitivt ett lag som kan ta stora kliv under säsongens gång och här blir värdet till höger så pass påtagligt att vi väljer att nonchalera den massakrerade ettan. X2 är ett fräckt val som rensar friskt bland kuponghögarna.


8. Real Sociedad B - Las Palmas X

Real Sociedad B är precis vad det låter som att de är, Real Sociedads andralag. Bottenstriden hoppas baskerna kunna undvika genom framför allt solida prestationer på eget gräs, något som är av stor traditionell makt i den spanska andraligan. Det syns inte minst hos gästande Las Palmas. 17 av totalt 20 poäng har kommit hemma på ön, något som skvallrar högt om att gästerna är ett gäng utpräglade hemmakatter. Med fin form i ryggen vill vi ändå inte utesluta tvåan, men det vill vi å andra sidan inte göra med något annat tecken heller. Hela spektrat rekommenderas.


Kupongens kassaskåp

Queens Park Rangers

Hemma i London är QPR svåra att tas med och det kommer Nottingham att bli varse om. Värdarnas offensiv sköljer över gästerna.


Varningens finger!

Leganés

Almería har inlett starkt men när ettan sticker över 70 procent måste vi dra i handbromsen. Leganés ordnar fin utdelning med minst en poäng.



144 rader
1. QPR - Nottingham 1
2. PSG - Lille 1x
3. Hoffenheim - H.Berlin 1x2
4. Oostende - Mechelen 12
5. Arouca - Tondela 1x
6. Derry City - Bohemians 2
7. Almería - Leganés x2
8. Sociedad B - Las Palmas 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto