Topptipset Tips Fredag 3/6

Publicerad på 2 Jun 2022 - 18:14

Tipsexperten

Tipsexperten

2 Jun 2022 - 18:14

Fredagens Topptips är uppdelat i två halvor. Första halvan består av duster från Nations League där Låglandsderbyt i Bryssel och Frankrike - Danmark är fighter som sticker ut lite extra. På tal om halvor är andra halvan uppdelad i kval mot Afrikanska Mästerskapen och Brasileiro Série B. Hängde ni med? Inte? Bra, då kör vi!

TV: Ulriks och Olivers bästa tips i Nations League och Ettan på Stryket!


 


Spelstopp: 20:44



1. Belgien - Nederländerna 1

Låglandsderbyt stundar i Bryssel där Belgien och Nederländerna drabbar samman. Länderna kommer troligtvis att göra upp om förstaplatsen då Polen och Wales är övriga aktörer i denna grupp och på sin hemmabana ska Belgien hållas högst. Courtois saknas mellan stolparna men i offensiv väg ska lirare som De Bruyne och Lukaku kunna ställa till med problem för van Gaals mannar. Silverräven lämnar över skutan till Koeman efter VM och till denna samling saknas bland andra De Roon och Wijnaldum. Då slår Oranje ur underläge på belgisk mark. Ettan står stadigt allena.

2. Frankrike - Danmark X

Frankrike floppade i EM och trots att de är regerande mästare i Nations League är ettan ingen favorit att hålla i handen. Pogba finns inte med på mitten och när Giroud tackar för sig saknar anfallet välbehövlig tyngd. Är Danmark med på noterna när Mbappé och company sätter fart ska de inte underskattas på Stade de France. Kasper Hjulmands mannar asfalterade VM-kvalet och visade redan i EM att de kan betvinga de allra bästa när de har sin dag. Tipparna går all in på ettan vilket gör högersidan till ett tidigt inslag då den rensar magiskt bland kuponghögarna. Alla tecken ska med!

3. Kroatien - Österrike X

Kroatien löste till slut biljetten till Qatar, men spelmässigt är värdarna inte på samma nivå som för några år sedan. Någon given ersättare till Mandzukic finns inte på topp och här får Dalic klara sig utan Rebic och Perisic som lämnat återbud. Det får oss att ifrågasätta ettans väl tilltagna favoritskap. Österrike har Ralf Rangnick som ny förbundskapten och alplandets högstanivå ska inte tas lätt på. Arnautovic och Sabitzer är spelare som kan såra ett ibland navit Kroatien på egen hand. Måla tvärs över och jobba in den värdemässigt sagolika högersidan.

4. Liechtenstein - Moldavien 2

Liechtenstein och Moldavien tävlar i den lägsta divisionen av Nations League. De förstnämnda har 0-26 (!) på sina sex senaste landskamper alla kategorier och värdarna ska inte hoppas på för mycket denna afton heller. Moldavien åkte ur C-divisionen efter straffar mot Kazakstan men är trots allt det klart starkare laget på pappret. Ionita finns inte med men det ska inte hindra gästerna från att komma upp i tillräcklig nivå för tre poäng. Trots något tveksamt värde är tvåan ett vettigt singelstreck.

5. Burkina Faso - Kap Verde 1

Burkina Faso stod för ett mer än godkänt deltagande i Afrikanska Mästerskapen. Bronspengen förlorades mot värdnationen Kamerun efter straffar, men på det stora hela var det ändå en framgång för värdarna. Nu stundar kval mot nästa upplaga av turneringen när Kap Verde kommer på besök i den första omgången av Grupp B. Gästerna lyckades i sin tur ta sig vidare från gruppspelet senast det begav sig och är inte en nation som ska skojas bort hur som helst. Ligger de rätt i sina positioner går det absolut att såra ett Burkina Faso som inte trivs som bäst när de förväntas föra en matchbild. 1X spelas.

6. Elfenbenskusten - Zambia 1

Elfenbenskusten lyckades inte ta sig längre än till åttondelsfinal i Kamerun och det får sägas vara ett stort misslyckande. Truppen är fullsmetad med kvalitetsspelare där inte minst Zaha, Pépé och Haller sticker ut. Har någon av dessa herrar en bra afton ska Elefanterna kunna ta sig genom kvalet utan större bekymmer. Ettan kommer dock att streckas därefter och Zambia är inga duvungar. Gästerna har faktiskt slagit Elfenbenskusten på främmande mark i modern nutid och ett rensande kryss är inte alls dumt att överväga på större system. 1X är värdesäkrat.

7. Chapecoense - Londrina 1

Kvalet mot Afrikanska Mästerskapen lämnas därhän till förmån för samba och stränder i Brasilien. Brasileiro Série B fyller tio omgångar gammal denna helg och för Chapecoense har inledningen inte varit mycket att skryta om. Bara två segrar på nio försök är svaga papper, men å andra sidan har värdarna bara förlorat två duster. Utrymme för förbättring finns således när Londrina gästar Santa Catarina. De tillresta är i grunden ett klart sämre lag och har faktiskt lyckats med bedriften att torska samtliga fyra bortamatcher så här långt. Någon vinst blir det inte här heller. 1X räcker hela vägen till grön bock.

8. Operário - Cruzeiro 2

Cruzeiro trillade som bekant ur Série A i fjol men storklubben tycks angelägna att ta sig tillbaka. 7-1-1 på de nio inledande matcherna skvallrar om detta och det skiljer faktiskt redan fem poäng ner till tvåan Vasco da Gama. Mer än så kan det onekligen bli innan säsongen är slut och med en lirare som Edu i de främre leden går ingen motståndare säker. Operário är normalt ett lag för den övre halvan men inledningen har varit av blandad art för värdarna. Här får de finna sig i att slå ur underläge trots hemmaplan och med X2 sitter vi lugnt i båten.

Kupongens kassaskåp

Belgien

Belgien är en urkraft på egen mark och ska gälla som favoriter mot Nederländerna. De Bruyne och Lukaku skjuter opponenterna i sank på egen hand.

Varningens finger!

Österrike

Österrike kan mycket i sina bästa stunder och med Rangnick som ny förbundskapten kan gästerna få sig ett lyft. X2 ska finnas med till varje pris.



144 rader
1. Belgien - Nederländerna 1
2. Frankrike - Danmark 1x2
3. Kroatien - Österrike 1x2
4. Liechtenstein - Moldavien 2
5. Burkina Faso - Kap Verde 1x
6. Elfenbenskusten - Zambia 1x
7. Chapecoense - Londrina 1x
8. Operário - Cruzeiro x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto