Topptipset Tips Fredag 31/12

Publicerad på 31 Dec 2021 - 07:18

Tipsexperten

Tipsexperten

31 Dec 2021 - 07:18

Med strålande spelvärde och flera riktigt fina kupongrensare ser denna bong riktigt lovande ut. Vi gillar framförallt skrällen på Estádio do Rio Ave skarpt. Noterbart är att kupongen är utdragen över två dagar där första halvan spelas under fredagen och andra halvan på lördag. Mot åtta rätt!

Gå med i vårt succélag – köp en andel till vårt Topptipset-system!
100 kr/andelen – KLICKA HÄR – för köp!

Spelstopp: 15:591. Valencia - Espanyol 1
Statistiskt sett är det mycket som talar i Valencias favör. Arrangörerna är svårslagna i sin hemmaborg och har därtill visat fin form. Espanyol har i sin tur haft enorma problem på resande fot och endast skrapat ihop tre poäng från de inledande nio bortamatcherna. Kunnandet finns dock där hos gästerna där anfallsstjärnan Raul de Tomás är en potentiell matchvinnare. Att arrangörerna saknar flera tongivande spelare i försvaret öppnar upp dörren ytterligare för katalanerna. Utgångsettan garderas omgående.

2. Eibar - Real Sociedad B 1
Real Sociedad B har inte visat någon vidare hög nivå under hösten. Offensiven har i synnerhet lämnat mycket att önska och gästerna kommer till detta möte med fem raka nederlag i bagaget. Mot ett hemmastarkt Eibar blir det tufft där en formstark Stoichkov kommer bli svårhanterlig för Xabi Alonsos manskap. Det faktum att det är ett baskiskt derby är däremot en faktor som ska tas med i beräkning. Höstens inbördes på Reale Arena var en öppen historia och helt uteslutet är det inte att besökarna kan störa även på Estadio Municipal de Ipurua. Strecka från vänster.

3. Burgos - Amorebieta X
Amorebieta har hittat välbehövlig form under december månad. Athletic Bilbao-produkten Gorka Guruzeta har i synnerhet imponerat och noterats för fyra mål från de senaste tre ligaomgångarna. Burgos är även ett motstånd som gästerna trivs utmärkt mot och faktum är att värdskapet ännu inte har besegrat “Urdinak” efter sex försök. Sett till hur starka de rödvita har varit här på Estadio El Plantío denna säsong ska favoritskapet alltjämt riktas västerut men detta är en öppen historia. Gardera frikostigt!

4. Rio Ave - Covilha X
Rio Ave är ett bekant ansikte hos svenska folket efter att ha spenderat det senaste decenniet i det portugisiska finrummet och under denna period spelat i Europa League vid fyra tillfällen. En tidig återkomst till Liga Portugal är självfallet målsättningen men knappast någon självklarhet. Värdskapet kommer till denna batalj med en rad mediokra insatser men får alltjämt högt förtroende från svenska folket mot ett defensivt orienterat Covilha. Gästerna har under hösten plockat poäng mot ligaledarna Benfica B och besegrade även tvåan Feirense i premiäromgången. Att Lejonen löser ytterligare en skalp är inte att utesluta till rådande streckning. Vi prioriterar X2 där spelvärdet ligger.

5. Adelaide - Wellington 1
Vi blickar vidare mot lördagen och inleder i Australien. Adelaide har inte presterat i närheten av så svagt som den unga tabellen indikerar. Värdskapet föll oförtjänt mot Western United senast och så var fallet även mot ligaledarna Melbourne Victory dessförinnan. Fint läge att revanschera sig mot ett defensivt skakigt Wellington som kommer till detta möte med tre raka nederlag i ryggen. Talangfulla Ben Waine behöver The Reds visserligen se upp med men när fint spelvärde erbjuds på ettan är denna ett spikalternativ.

6. Western Sydney Wanderers - Western United LOTTAS!
Bataljen på CommBank Stadium har blivit uppskjuten och kommer istället avgöras via lottning. Fördelningen att ta ställning till är 51-25-24. Håll ett öga på streckningen närmare spelstopp och prioritera där spelvärdet landar.

7. Arsenal - Manchester City 2
En spännande drabbning mellan Premier Leagues två formstarkaste klubbar stundar på Emirates Stadium. Sett till hur hänsynslösa Manchester City har varit har vi alltjämt svårt att se Arsenal mäta sig mot Pep Guardiolas mannar. Gästerna har vunnit elva av de senaste tolv inbördes där undantaget var en 2-0-förlust i FA-cupen. Så sent som i augusti blev The Gunners förnedrade på Etihad Stadium och även om det torde bli en jämnare historia nu blir utfallet detsamma. Spiktvåa!

8. Sheffield United - Middlesbrough 1
Kupongen avrundas på Bramall Lane dit Chris Wilder återvänder för första gången sedan 54-åringen ömsesidigt lämnade The Blades i våras. En förändring som i slutändan tycks ha gjort gott för bådadera. Sheffield United fick visserligen genomgå en pärs under Slavisa Jokanović korta sejour. Under nya tränaren Paul Heckingbottom har det sett betydligt bättre ut där arrangörerna har vunnit samtliga tre sedan skiftet. Middlesbrough har varit framgångsrika under Wilders styre där gästerna framförallt visat prov på ett kompakt försvarsspel. Här ska Sheffield United dock råda som favoriter och till rådande streckning tar vi ställning åt väst.

Kupongens kassaskåp
Manchester City
Det är ytterst få klubbar som kan utmana Manchester City när The Citizens håller nuvarande nivå. Arsenal må ha imponerat den senaste månaden men The Gunners tillhör inte denna kategori oavsett.

Varningens finger!
Covilha
Covilhas ojämnhet har varit ett bekymmer denna säsong men gästerna har visat sig fullt kapabla till att utmana även ligans främsta klubbar på sin dag. Rio Ave är en given kandidat i toppstriden men prestationerna under de senaste omgångarna har lämnat mycket att önska. Det finns inte fog för den högt streckade ettan och då riktas vårt prio åt öst.144 rader
1. Valencia - Espanyol 12
2. Eibar - Real Sociedad B 1x
3. Burgos - Amorebieta 1x2
4. Rio Ave - Covilha 1x2
5. Adelaide - Wellington 1x
6. WS Wanderers - W.United 1x
7. Arsenal - Man City 2
8. Sheffield U - Mboro 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto