Topptipset Tips Fredag 4/11

Publicerad på 3 Nov 2022 - 15:56

Tipsexperten

Tipsexperten

3 Nov 2022 - 15:56

Fredagens Topptips blir i vanlig ordning en härlig picknick utspridd över hela kontinenten. Karameller hittas i Bundesliga, La Liga och Serie A där vi bland annat tror att Udinese studsar tillbaka mot Lecce. Ett givet skrälldrag tornar sedan upp sig i Ligue 1. Plattan i mattan!

Spelstopp: 20:29

1. Mönchengladbach - Stuttgart 2

Förmodat svängig batalj från Borussia-Park där Mönchengladbach drabbar samman med Stuttgart. De sistnämnda har skramlat ihop tre vinster på de fyra senaste tävlingsmatcherna och med en gryende formtopp ska de inte behöva be om ursäkt för existens denna fredag. Tomás och Mvumpa är två möjliga matchvinnare mot ett defensivt ihåligt Mönchengladbach. Daniel Farke får troligen formera sina styrkor utan Neuhaus, Hofmann och Sommer, avbräck som inte ersätts i första taget. “Gubben” (etta-tvåa) är ett sunt val.

2. Girona - Athletic Bilbao 1

Girona fick ett kvitto på att de hör hemma i La Liga i den senaste omgången. 1-1 med mersmak mot Real Madrid var en minst sagt imponerande insats från nykomlingarna. Rutinerade målskytten Stuani frälste värdarna med sitt straffmål och uruguayanen kan mycket väl agera matchvinnare när Athletic Bilbao kommer på besök. Baskerna är en allvarlig utmanare i kampen om Europaplatserna men har haft vissa svårigheter med att imponera på främmande gräs. Spelmotorn Muniain är ett frågetecken inför denna fight och till priser runt 55 procent gillas inte tvåan alls. 1X är ett spännande drag.

3. Udinese - Lecce 1

Lecce har stundtals gjort det bra i egenskap av nykomlingar men den svala offensiven gör att de rödgula får svårt att lyfta i tabellen. Bara nio gjorda mål är dessutom i överkant sett till gästernas xG-siffror. Detta har lett till bara en viktoria på tolv försök och fler lär det inte bli denna fredag. Udineses sanslösa form från inledningen har kommit av sig mot slutet men här ställs “Zebrorna” inför ett på förhand passande hinder. Deulofeu kan låsa upp vilket försvar som helst på egen hand och kan spanjoren kan mycket väl bli den som skjuter värdarna tillbaka på segrande väg. Trots hård streckning är ettan en vettig spik på Dacia Arena.

4. Troyes - Auxerre X

Skev streckning förekommer i Ligue 1 där tipparna stirrar sig blinda på Troyes prestation i föregående omgång. Att göra tre mål på PSG är förvisso starka papper men totalt 28 mål i baken överträffas endast av jumbon Angers. Innan värdarna får ordning på defensiven går de inte att lita på till överdriven procent. Auxerre fick en boost av 1-0-triumfen mot Ajaccio och nykomlingarna ska definitivt kunna bjuda upp till dans trots nackdelen av främmande gräs. X2 är kupongens mest givna tecken. Bara om plånboken tillåter får ettan följa med.

5. Gil Vicente - Portimonense 1

Tabellen är fortfarande ung i Primeira Liga men ingenting ska tas ifrån Portimonense. Det förmodade bottenlaget har med sina 16 poäng bara fyra pinnar upp till en Europaplats, mycket tack vare en stabil defensiv. Bortaspelet är med det sagt inte mycket att hurra över och Gil Vicente är en opponent som de tillresta haft svårt för i modern nutid. Värdföreningen har vunnit tre av de fyra senaste inbördes mötena och sett till xPoints borde “Tupparna” placera sig betydligt högre upp än vad de gör just nu. En hemmaseger ligger i vassen och vi spikar ettan till trevlig procent.

6. Reading - Preston 2

Preston imponerade när de lade ett erkänt svårspelat Swansea på rygg med 1-0. Siffrorna kunde blivit större än så och när The Lilywhites har sin dag är de en kandidat till playoff-platserna i The Championship. Med en väloljad defensiv och spets i bland andra Riis ska gästerna kunna knipa minst en poäng även på Select Car Leasing Stadium. Reading rosar inte marknaden och Paul Inces utdaterade filosofi kan mycket väl innebära bottenstrid om ledningen inte agerar innan våren är i annalkande. Till vad som ser ut att bli jämnt fördelade streck lämnas ettan därhän. X2.

7. Aberdeen - Hibernian 1

Kupongen går i mål i kiltlandet där Premierships två främsta utmanare till Celtic och Rangers ska mäta svärd på Pittodrie Stadium. Aberdeen tappade slagkraft när viktige Ferguson lämnade för Bologna, men med spelare som Miovski och Lopes ska värdarna ses med god vinstchans mot ett brandskattat Hibernian. Gästerna anländer till fredagens uppgift utan tillgång till Boyle och Nisbet, två av de absolut viktigaste spelarna i de offensiva leden. Enskilda avbräck ska normalt inte vägas in alltför tungt men med dessa namn i rehabstugan får Hibs nöja sig om de löser en poäng. 1X räcker för grön bock.

8. Kilmarnock - Livingston X

Svårsiat bottenmöte från det skotska finrummet där två aktörer med offensiva svårigheter ska mäta svärd. Bortsett jumbon Ross County är Kilmarnock och Livingston ligans två sämsta lag vad gäller den offensiva produktionen och lyckas inget av herrskapen få fart på respektive målskytte hägrar strid i de nedre regionerna under hela säsongen. Livingston har en psykologisk fördel efter tre raka inbördes segrar men på Rugby Park kommer Kilmarnock samtidigt att sälja sig dyrt. Svårtippat till tusen där alla tecken bör finnas med redan från start.

Kupongens kassaskåp

Udinese

Udinese streckas förvisso hårt men med gott om andra vettiga skrälldrag är ettan en godkänd spik att luta sig mot. “Zebrorna” besitter en växel som Lecce inte kan matcha.

Varningens finger!

Auxerre

Auxerre kommer glada i hågen efter segern mot Ajaccio och det sanslösa spelvärdet i öst måste synas mot ett formsvagt Troyes. X2 ska med till varje pris.

144 rader
1. M-gladbach - Stuttgart 12
2. Girona - A.Bilbao 1x
3. Udinese - Lecce 1
4. Troyes - Auxerre 1x2
5. Gil Vicente - Portimon. 1
6. Reading - Preston x2
7. Aberdeen - Hibernian 1x
8. Kilmarnock - Livingston 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto