Topptipset Tips Fredag 4/3

Publicerad på 3 Mar 2022 - 15:07

Tipsexperten

Tipsexperten

3 Mar 2022 - 15:07

Fredagens Topptips innehåller flera intressanta drabbningar och vi väljer bland annat att gardera upp de två största favoriterna, Inter och Huddersfield. Istället hittas två fina spikar i Bundesliga och The Championship. Häng med i analysen för att inleda helgen på bästa sätt!

TV: 13 rätt förra helgen - vi går för det igen!
Spelstopp: 20:291. Alavés - Sevilla 2

Sevilla tog en blytung trepoängare i derbyt mot Real Betis som cementerade andalusiernas andraplats. Även om sex poäng skiljer upp till Real Madrid lär Lopetegui och company ge titelstriden en ordentlig chans så länge hoppet lever. Alavés är en opponent som gästerna normalt ska besegra, men det har varit lite sisådär med Sevillas prestationer utanför hemtrakterna. Alavés kämpar i sin tur för nytt kontrakt i bottenstriden där nu fyra poäng skiljer upp till säker mark. En pinne är inte omöjligt denna fredag, men mer än så blir det inte. X2 räcker för grön bock.


2. Inter - Salernitana X

Inter stod för ytterligare en blek insats när de spelade 0-0 i Coppa Italia-semifinalens första möte med Milan. Simone Inzaghis tidigare flärdfulla offensiv har tappat stinget och till över 85 procent vill vi inte ge Nerazzurri fullt förtroende när ett pånyttfött Salernitana kommer på besök. Fyra raka utan förlust är starka papper från gästerna som bland annat spelade 2-2 mot Milan i slutet på februari. Kan de komma upp i samma nivå på San Siro är mycket vunnet. När ettan springer iväg väljer vi att koppla på hela spannet och jaga en skräll i modehuvudstaden.


3. Lorient - Lyon 1

Bonke Innocent lämnade som bekant Malmö FF i januari för att pröva lyckan i Ligue 1 och Lorient. Nigerianens intåg på mittfältet har givit värdarna stabilitet där bara ett insläppt mål och sju poäng på de fyra senaste är starka papper. Fortsätter på samma vis för Bonke och hans kamrater klarar de kontraktet utan större problem. Lyon har bara vunnit en av sina fyra senaste och är utan tvekan säsongens stora besvikelse i det franska finrummet. Lagdelarna sitter inte ihop hos Les Gones som i vårt tycke blir för stora favoriter i Bretagne. 1X är ett värdemässigt fint val.


4. Arminia Bielefeld - Augsburg 1

Bottenmöte från Bundesliga där blytunga står på spel. Arminia Bielefeld parkerar in två poäng före Augsburg, närmaste lag ovanför nedflyttningsstrecket, och Jocke Nilsson med kamrater bör kunna distansera sig ytterligare från tabellgrannen denna afton. Augsburg är nämligen katastrofala på resande tass. Gästerna har skrapat ihop sju poäng av 36 möjliga utanför hemtrakterna och vi tror inte att trenden bryts mot en svårslagen värdförening. Håller sig ettan under 40 procent är det en spik att luta sig mot.


5. Sint-Truiden - Mechelen 2

Mechelen fortsätter att göra det bra i Jupiler League där Kerim Mrabti och övriga går mot potentiellt Europaspel till hösten. Svensken, Storm och Cuypers är tre lirare med stort individuellt kunnande, håller Sint-Truiden inte dessa herrar i schack kan det bli åka av. Det ska dock sägas att Mechelen tenderar att agera väldigt ojämnt under 90 minuter och värdarna ska inte räknas bort på den egna mattan. Tre segrar och en oavgjord på de fyra senaste vittnar dessutom om trevlig form hos Sint-Truiden. Gubben (etta-tvåa) är ett vettigt val.


6. Sheffield United - Nottingham 1

Spännande batalj från The Championship där både Sheffield United och Nottingham har siktet inställt på en playoff-plats. De förstnämnda har visat högst lägstanivå av kombattanterna under säsongens gång och vi tror också att de rödvita drar det längsta strået denna afton. Försvarsspelet sitter som en smäck och Nottingham har inte övertygat mot slutet. Blott en seger på de tre senaste är ett kvitto på detta och när ettan ser ut att streckas förmånligt är det inte läge att blicka efter garderingar. Billy Sharp avgör detta till The Blades fördel. Etta!


7. Huddersfield - Peterborough X

Huddersfield har överlag stått för en magisk säsong och The Terriers kan inte räknas bort från en playoff-plats. Nuvarande bronsmedaljörerna har dock överpresterat grovt mot slutet och förr snarare än senare ligger ett snedsteg i luften. Att det ska komma hemma mot sorgliga jumbon Peterborough är kanske långsökt, men detta skrälläge är för bra för att missas. The Posh, som gästerna kallas, har nyligen bytt tränare och en effekt av detta ska inte uteslutas på John Smith’s Stadium. Helgardera och jobba in den rensande högersidan.


8. Real Zaragoza - Almería 2

Kupongen går i mål i Segunda División på La Romareda där Real Zaragoza och Almería ska duellera. De förstnämnda såg ut att gå mot bottenstrid under våren, men efter två raka segrar har den forna storklubben distanserat sig från det nedersta träsket. Här blir det dock tufft emot. Almería har en direktplats till La Liga som primärt mål och gästernas offensiv är den bästa i hela andraligan. Fyra raka segrar skvallrar om form och detta förlorar inte besökarna. X2 är ett värdesäkrat lås.


Kupongens kassaskåp

Sheffield United

0-1 mot Millwall var en missräkning, men Sheffield United ser fortfarande ut som ett blivande Premier League-lag. The Blades nöter ner Nottingham över 90 minuter.


Varningens finger!

Peterborough

Peterborough rosar inte marknaden men mot ett överskattat och överpresterande Huddersfield vill vi inte räkna bort högersidan. Måla tvärs över och håll tummarna för X2.144 rader
1. Alavés - Sevilla x2
2. Inter - Salernitana 1x2
3. Lorient - Lyon 1x
4. Bielefeld - Augsburg 1
5. Sint-Truiden - Mechelen 12
6. Sheffield U - Nottingham 1
7. Huddersf. - Peterborough 1x2
8. Real Zaragoza - Almería x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto