Topptipset Tips Fredag 5/8

Publicerad på 4 Aug 2022 - 15:41

Tipsexperten

Tipsexperten

4 Aug 2022 - 15:41

Äntligen, äntligen, äntligen! Premier League drar igång denna fredag när Crystal Palace och Arsenal inleder Topptipset med ett Londonderby. Äventyret fortsätter sedan med en godbit i form av Eintracht Frankfurt - Bayern München och enstaka nedslag i bland annat Ligue 1, Eredivisie och Jupiler League. Plattan i mattan!

Spelstopp: 19:59

1. Crystal Palace - Arsenal 2

Premier League inleds under fredagen med ett Londonderby från Selhurst Park. Crystal Palace trivdes bra mot Arsenal i fjol – fyra poäng av sex möjliga vittnar om detta – men denna afton får Vieiras gäng finna sig i att slå ur underläge mot fransmannens gamla arbetsgivare. The Gunners har slaktat försäsongen på imponerande vis och Mikel Artetas bygge ser ut att ta steg för varje säsong som går. Jesus är ett högkaratigt nyförvärv som tillsammans med Saka och Martinelli ger Palaces defensiv svårigheter under 90 minuter. Tvåan gillas starkt i huvudstadens södra delar.

2. Birmingham - Huddersfield 1

Förmodat målsnål historia från rikets näst största stad där ingen av aktörerna rosade marknaden i premiären. Birmingham klarade 0-0 borta mot Luton men värdarna kommer att ha betydligt större problem de få gånger de förväntas föra matchbilden. Huddersfield blev i sin tur utskåpade av Burnley där 0-1 var siffror som gästerna ska vara väldigt tacksamma för. Större poängchans finns på St. Andrew’s, men fler än en poäng får gästerna inte med sig. 1X räcker hela vägen till grön bock.

3. Eintracht Frankfurt - Bayern München X

Högoktanig premiär från Bundesliga där det såklart riktas stort fokus mot Bayern München. Robert Lewandowski har som bekant flyttat till Barcelona och för att ersätta målmaskinen har mesta mästarna vänt blickarna mot Sadio Mané. Senegalesen har alla förutsättningar för att lyckas i Tyskland, men Eintracht Frankfurt är ingen opponent som skojas bort hur som helst. Värdarna har slagit Bayern i två av de tre senaste inbördes mötena och kan mycket väl upprepa bedriften hemma i flygplatsstaden. Måla tvärs över och jobba in knallen till vänster!

4. Lyon - Ajaccio 1

Lyon hade en dyster fjolårssäsong och hoppas givetvis råda bot på detta under 2022/23. Tagliafico, Tolisso och Lacazette är namnstarka nyförvärv som bör höja nivån, men innan Peter Bosz visat att han fått ordning på grejerna är över 70 procent på värdarna för mycket. Ajaccio hade en vansinnigt tight defensiv – bara 19 (!) insläppta mål på 38 matcher – i Ligue 2 och större under har skett än att nykomlingen åker till Groupama Stadium och stänger ner Lyon. Krysset ska med bredvid den hårt åtgångna ettan.

5. Heerenveen - Sparta Rotterdam 1

Om föregående fight riskerar att bli målsnål väntar motsatta förutsättningar i Friesland. Simon Olsson har som bekant lämnat Elfsborg för Heerenveen där han gör inte mindre än fem andra svenskar sällskap i blåvit dress. Värdarnas högstanivå är erkänt hög men de tenderade samtidigt att blanda och ge under fjolåret. Sparta Rotterdam har en spännande offensiv där bland andra Kitolano, Namli och Saito är spelare som kan såra Heerenveen när det vankas omställningar. Gubben (etta-tvåa) gillas på Abe Lenstra Stadion.

6. Club Brügge - Zulte Waregem 1

Club Brügge inledde fjolårssäsongen beskedligt och de regerande mästarna ser ut att gå samma öde till mötes den här säsongen. 3-2-segern mot Genk följdes upp av 1-2 i brakan mot Eupen och det känns tämligen vanskligt att lita på en ibland omotiverad favorit som målas upp över 75 procent. Zulte Waregem ska normalt inte ha mycket att säga till om Jan Breydel Stadion, men med värdarnas oförmåga i åtanke är det inte dumt att stoppa in ett rensande kryss i leken. Mer än så behövs inte.

7. Lyngby - Midtjylland X

Midtjylland har inlett Superligaen svajigt och åkte dessutom på en rejäl omgång av Benfica i veckans Champions League-kval. 1-4 blir i stort sett omöjligt att vända på i kommande veckas retur, men danskarna kommer säkerligen att ge det ett försök. Således kommer matchen mot Lyngby i kläm. Värdarna imponerande i premiären mot Silkeborg (2-2) och föras till protokollet bör också det faktum att Lyngby vann det senaste motsvarande mötet mot Midjtylland med 2-0. Stoppa in alla tecken och jobba in en favorit i repris!

8. Istanbulspor - Trabzonspor 2

Premiärdags i Süper Lig där Trabzonspor tog en tämligen överlägsen ligatitel i fjol. Åtta poäng skiljde ner till Fenerbahce på andraplatsen och de rödblå gästerna ser till och med marginellt förbättrade ut jämfört med i fjol. Stryger Larsen och Trézéguet är vettiga förstärkningar och kvar sedan finns dessutom Cornelius, Visca och Ömür. Det är spelare vars spetsegenskaper inte motsvaras hos Istanbulspor. Värdföreningen tog sig upp i Süper Lig via playoff men vann med det sagt bara åtta av 18 hemmamatcher i andraligan. Här inleder de hemmahörande med noll poäng. Tvåan spikas hela vägen upp till 55 procent.

Kupongens kassaskåp

Arsenal

Arsenal ser ut att mena allvar den här säsongen och målas med rätta upp som klara favoriter på Selhurst Park. Crystal Palace är ingen enkel uppgift, men detta vinner Artetas gäng. Fin tvåa!

Varningens finger!

Eintracht Frankfurt

Eintracht Frankfurt har slagit Bayern München i två av de tre senaste inbördes mötena och är kapabla att upprepa bedriften i denna premiär. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå!

 

144 rader
1. Crystal Palace - Arsenal 2
2. Birmingham - Huddersf. 1x
3. Frankfurt - B.München 1x2
4. Lyon - Ajaccio 1x
5. Heerenveen - Sparta 12
6. Club Brügge - Zulte War. 1x
7. Lyngby - Midtjylland 1x2
8. Istanbulspor - Trabzonspor 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto