Topptipset Tips Lördag 25/6

Publicerad på 24 Jun 2022 - 12:41

Tipsexperten

Tipsexperten

24 Jun 2022 - 12:41

Sydamerikansk fotboll dominerar ena halvan av lördagens Topptips. Två fighter från Argentina och lika många från Brasilien tar kupongen i mål. Dessförinnan ska vi bland annat syna två duster från Eliteserien samt Norges och Spaniens genrepande inför stundande EM. Häng med!

Spelstopp: 15:591. Norge - Nya Zeeland 1

Norge är en av kandidaterna till att långt i EM i England. Konstigt vore väl annars då norskorna besitter mängder av klasspelare. Ada Hegerberg är såklart den största stjärnan, men även Graham Hansen, Syrstad Engen och Mjelde är lirare med klass i Sjögrens väloljade truppbygge. Kommer kvartetten upp i närheten av sin högstanivå får Nya Zeeland svårt att hänga med i svängarna. Rotation är dock att vänta över 90 minuter från värdinnorna och när ettan sticker iväg är det trots allt läge att dra öronen åt sig. Ett rensande kryss är inte fel att överväga på större system.

2. Spanien - Australien 1

Spanien har siktet inställt på guld i England. Viktige Hermoso har tvingats lämna genrepandet men det går trots allt ingen nöd på slagstyrkan i La Rojas trupp. Putellas, Paredes och Caldentey är alla lirare som hade gått rakt in i Australiens startelva. The Matildas saknar sin superstjärna Sam Kerr och utan henne tappar offensiven flera hack. Spanien drar dessutom en stor fördel av att denna fight går av stapeln i Huelva. Med detta i åtanke är ettan en stabil spik att luta sig mot.

3. Haugesund - Viking 2

Viking har två raka förluster i ryggsäcken och har därmed tappat mark på övriga topplag. Det ska dock sägas att pågarna från Stavanger inte varit så pjåkiga rent spelmässigt. Berisha och Kabran är två lirare vars kunnande ska räcka för att slå tillbaka opponenterna på Haugesund Stadion. Haugesund parkerar in i bottenskiktet av Eliteserien och ser ut att få slåss för nytt kontrakt under återstoden av säsongen. Det problemet har inte Viking. Tvåan spikas till fin procent.

4. Rosenborg - Kristiansund X

Rosenborg tappade 1-0 till 1-3 senast mot Lilleström och ser fortfarande ut att vara en bra bit från att hålla för toppstrid i det norska finrummet. Kjetil Rekdals manskap trivs som bäst när de får ligga lågt och spela på omställningar, något som inte kommer att bli fallet mot jumbon Kristiansund. Utan viktige Holm är vi inte övertygade att RBK bara går ut och vinner på Lerkendal. Sin dystra tabellplacering till trots kan gästerna mer än vad de hittills visat och när kupongen inte dräller av skrällägen tar vi tillfället i akt i Trondheim. Måla tvärs över och jobba in X2!

5. Talleres de Córdoba - Central Córdoba 2

Vi lämnar Eliteserien därhän och vänder istället blickarna mot Argentina och Liga Profesional som fortfarande är i sin linda. Det vankas derby i Córdoba där tipparna verkar övertygade om att Talleres de Córdoba går vinnande ur kampen mot Central Córdoba. Vi är dock inte lika säkra. Gästerna vann det senaste inbördes mötet och ska inte känna sig underlägsna mot en opponent vars offensiv kört fast den senaste tiden. Ligger de svartvita besökarna rätt i sina positioner kan de mycket väl såra Talleres via omställningar. X2 liras.

6. Defensa y Justicia - Vélez Sarsfield 1

Det vankas derby även i Buenos Aires där Defensa y Justicia ska brottas med Vélez Sarsfield. José Luis Chilaverts gamla lag gick segrande ur den senaste omgången då Rosario Central besegrades med 2-0, något som också får tipparna att vikta stort förtroende åt höger. Vi har ögonen vridna åt andra hållet. Defensa y Justicia är ett erkänt starkt hemmalag och har faktiskt inte förlorat mot lördagens kombattanter någon gång sedan 2018. En fortsättning på den trenden följer under midsommardagen. 1X är ett lås.

7. Criciúma - Vila Nova 1

Från Argentina till Brasilien och Brasileiro Série B där stackars Vila Nova har det tufft i bottenstriden. De tillresta har bara en seger på 13 försök och ska de lösa kontraktet i andraligan krävs omgående bättring. Det blir dock inte lätt att brottas med Criciúma i Santa Catarina. Här är de gulsvarta trygga med spelet framför de egna supportrarna och med två segrar på de tre senaste går det ingen nöd på formen. Sex gjorda mål under samma period är ytterligare ett kvitto på detta. 1X ska räcka gott och väl för grön bock.

8. Bahia - Novorizontino X

Bahia finns som väntat med i toppen av Série B där de gör upp med bland andra Gremio, Vasco da Gama och Cruzeiro om direktplatserna till finrummet. Värdarna är en urkraft i egen borg där sex segrar på sju försök är starka papper, men den raden innebär också att svenska folket går man ur huse på ettan. Mycket kan hända över 90 minuter och Novorizontino ska inte skojas bort hur som helst. Gästerna har bara förlorat två av sex bortamatcher och kan mycket väl såra Bahia via omställningar. Till vänstervridna streck föreslås alla tecken och skrälljobb.

Kupongens kassaskåp

Spanien

Spanien är en urkraft som spås kunna gå hela vägen i kommande EM. Australien saknar ett par viktiga kuggar och rår inte på La Roja i denna vänskapslandskamp.

Varningens finger!

Kristiansund

Kristiansund är bättre än vad tabellen visar och mot ett Rosenborg som inte trivs som bäst i spelförande kostym lockas vi av skrälläget. Måla på och jobba in högersidan.144 rader
1. Norge - Nya Zeeland 1x
2. Spanien - Australien 1
3. Haugesund - Viking 2
4. Rosenborg - Kristiansund 1x2
5. Tal. Córdoba - Cen. Córdoba x2
6. Defensa - Vélez Sarsfield 1x
7. Criciúma - Vila Nova 1x
8. Bahia - Novorizontino 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto