Topptipset Tips Måndag 10/1

Publicerad på 10 Jan 2022 - 10:08

Tipsexperten

Tipsexperten

10 Jan 2022 - 10:08

Manchester United mot Aston Villa i FA-cupen är en inledning på Topptipset som inte går av för hackor. Därefter väntar ligaspel från Spanien, Portugal, Frankrike och Nederländerna innan Afrikanska Mästerskapen avslutar äventyret. Full gas mot åttlingen!


Spelstopp: 18:59



1. Manchester United - Aston Villa 1

Manchester United har inte rosat marknaden under säsongen och en framgång i FA-cupen skulle definitivt kunna fungera som en katalysator. Det ska dock stämma spelmässigt för att kollektivet ska funka och innan spelet börjar se bättre ut går det inte att lita på United på det sätt tipparna gör. Aston Villa vann motsvarande ligamöte i höstas och ska inte underskattas denna gång heller. Steven Gerrard har presterat fina underliggande siffror med sitt nya manskap som ska kunna såra värdarna på flera olika sätt. Gubben (etta-tvåa) känns som en sund lösning.


2. Espanyol - Elche X

Samtliga nykomlingar har imponerat stort i La Liga, Espanyol är inget undantag. Segern mot Valencia var säsongens första på bortagräs, hemma i Katalonien har det blivit desto fler. 6-2-1 är en ruskigt respektingivande rad i egen borg med tanke på att värdarna är färskingar i La Liga, men det motsvarar knappast en sönderstreckning av ettan. Espanyol har problem med att föra en matchbild och Elche är inga duvungar. Gästerna visar uppåtgående trend och ska definitivt inte uteslutas från poäng i Katalonien. Alla tecken ska med ögonaböj.


3. Gil Vicente - Guimarães 1

Vidare till Primeira Liga där ordningen är precis som vanligt. Det finns inget att göra åt de tre stora, Braga är ligans fjärde bästa lag och det är vidöppet i kampen om femteplatsen. Gil Vicente och Guimaraes är två aktörer som gör upp om den sistnämnda placeringen. Gil Vicente visar fin form med tre segrar på de fyra senaste och ska ses med god chans till ytterligare en trepoängare denna afton. Guimaraes är defensivt stabilt lag, men i dagarna har gästerna besvärats av Coronaviruset. Med ett högst osäkert truppläge blir det inga poäng i Barcelos. Vi tar ställning för ettan.


4. Toulouse - Nancy 1

Toppen mot botten från Ligue 2 där Toulouse går mot tre säkra poäng, något tipparna åtminstone tycks övertygade om. De lilavita har dock inte sett märkvärdiga ut under vintern och Nancy övertygade stort när de slog ut självaste Rennes ur Coupe de France. Kommer gästerna upp i samma nivå här får Toulouse kämpa för att nå tre poäng. Offensivt är dock Ola Toivonens gamla lag den franska andraligans bästa aktör och mer än krysset behövs inte för att sällskapa ettan.


5. Real Oviedo - Eibar X

Ett förmodat tillknäppt ställningskrig är att vänta från Segunda División där Real Oviedo ska mäta svärd med Eibar. De anrika värdarna har bara förlorat en match i egen borg så här långt och behöver komma upp i ansenlig nivå för att kunna bibehålla den trenden över måndagen. Eibar är ett av ligans klart bästa lag och det skulle inte förvåna om baskerna kniper en direktplats till La Liga när serien summeras. Bortaspelet är samtidigt inte Eibars styrka och om plånboken tillåter får gärna hela spannet kopplas på.


6. Jong PSV Eindhoven - Almere City 2

Skev streckning förekommer i tulpanriket där Jong PSV Eindhoven blir alldeles för stora favoriter. De unga värdarna är på sin höjd ett mittenlag och här blir svenska folket förblindade av tabellen. De rödvitas truppläge är inte på topp och Almere City är betydligt bättre än vad tabellen visar. Gästerna kamperade i toppstriden i fjol och det är bara en tidsfråga innan de börjar röra på sig i tabellen. En brasklapp ska slängas in för den svajiga defensiven, men besökarna lämnar Eindhoven med minst en pinne. X2 till superbt värde.


7. Nacional - Feirense 1

Tillbaka till Portugal där vi hittar ett spikalternativ i form av Nacional. Värdarna är normalt en urkraft hemma på Madeira och innevarande säsong är inget undantag. Bara en förlust i egen borg så här långt är starka papper och vi blir förvånade om Nacional inte är med och strider om åtminstone en playoff-plats till Primeira Liga när vi närmar oss våren. Feirense är också med i den absoluta toppstriden men det ska sägas att gästerna haft marginalerna på sin sida. Här får de svårt att nå poäng. Ettan singlas till trevlig procent.


8. Komorerna - Gabon 2

Afrikanska Mästerskapen får äran att avsluta kupongen när Komorerna ställs mot Gabon. De sistnämnda dras med problem då Aubameyang och Lemina båda lämnat positiva Coronatest och det är fortfarande oklart om de kommer till spel denna afton. Trots det har Gabon en slagkraftig trupp, men Komorerna ska inte underskattas. Fouad Bachirou och company visade upp en stark defensiv i kvalet och en poäng är inte otänkbar i denna premiär. X2 rundar av måndagen mer än väl.


Kupongens kassaskåp

Nacional

Nacional är en urkraft hemma på Madeira där Feirense kommer att få stora problem. Värdarna vinner om de har huvudet på skaft.


Varningens finger!

Elche

Espanyol trivs inte i favorit-kostymen och går knappast så säkra som tipparna tycks tro. Elche ska finnas med på samtliga kuponger.



144 rader
1. Man United - Aston Villa 12
2. Espanyol - Elche 1x2
3. Gil Vicente - Guimarães 1
4. Toulouse - Nancy 1x
5. Real Oviedo - Eibar 1x2
6. Jong PSV - Almere City x2
7. Nacional - Feirense 1
8. Komorerna - Gabon x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto