Topptipset Tips Måndag 10/10

Publicerad på 10 Okt 2022 - 14:57

Tipsexperten

Tipsexperten

10 Okt 2022 - 14:57

Allsvenskan är inne på upploppet och efter gårdagens dramatiska händelser vänds blickarna mot Tele2 Arena och Platinumcars Arena denna måndag. Premier League, Serie A och La Liga finns också med på kupongen som innehåller 250 000 i extrapengar. Nu gasar vi!

Spelstopp: 18:591. Hammarby - Varberg 1

Hammarby hade nog allra helst önskat ett kryss mellan Djurgården och Häcken. När de sistnämnda tog samtliga poäng i gårdagens seriefinal innebar det samtidigt att Bajen är piskade att vinna mot Varberg för att hänga med i guldstriden. Något vi tror att de grönvita gör. Prestationerna har varit bättre än vad fem raka utan seger vittnar om och det råder inget tu tal om att värdarna besitter fler potentiella matchvinnare än vad Varberg gör. Bortsett Helsingborg har gästerna gjort minst mål i serien och det blir ingen radikal förbättring på Tele2 Arena heller. Ettan singlas trots hård streckning.

2. IFK Norrköping - Mjällby 2

Mittenmöte från den undre halvan där Norrköping visar mest för dagen. Riddersholm har fått viss fart på sina adepter sedan dansken tog över spakarna, men mot Allsvenskan tightaste bortalag vill vi flagga för att lirare som Nyman och Sigurdsson kan köra fast. Mjällby har stått för en fin säsong så här långt och i vad som väntas bli en tacksam matchbild vill vi framför allt inte räkna bort den lågt streckade tvåan. Lyckas gästerna ligga rätt i sina positioner ligger tipparna skevt i sin streckning. Om råd alla tecken.

3. Örebro - Dalkurd X

Örebro har inte klarat av omställningen från allsvenskt spel till lir i Superettan. Stundtals har närkingarna visat prov på hög högstanivå, men avsaknaden av stabilitet och trygghet på tränarbänken har samtidigt betytt att pågarna från skostaden har tappat poäng i 15 av 25 matcher. Dalkurd har det värre än så men i jakten på nytt kontrakt är det omöjligt att blunda för den sagolikt rensande högersidan. 4-1-segern mot Utsikten var ett kvitto på kurdernas kunnande och här ska hela spannet åka med ögonaböj.

4. Nottingham - Aston Villa 2

Steven Gerrard har det fortsatt kämpigt som manager för Aston Villa. Gästerna var värda tre poäng senast mot Leeds (0-0), men när det knutit sig för nästan samtliga lirare i offensiv riktning är det inte svårt att förstå varför Villa bara vunnit två av de åtta inledande matcherna. Nottingham har inte heller rosat marknaden men hemma mot en inte märkvärdig aktör ska “Sherifferna” kunna bjuda upp till kamp. Awoniyi, Gibbs-White och Johnson är lirare som kan göra det på egen hand för nykomlingarna. Tvåan först, ettan sedan.

5. Fiorentina - Lazio 1

Kupongens i särklass finaste spik hittas i Florens. Fiorentinas inledning på säsongen har varit mörk men efter segern mot Hearts i torsdags råder medvind för Italianos gäng. Firma González/Jovic kan åstadkomma väldigt mycket av väldigt lite och det är inte omöjligt att duon sänker ett offensivt viktat Lazio via en omställning. Sarris mannar fick bara 0-0 mot Sturm Graz och oförmågan att prestera kontinuerligt utanför den eviga staden fortsätter att gäcka “Örnarna”. Ettan och dess magiska spelvärde lämnas på egna ben.

6. Elche - Mallorca 1

Elche har det inte lätt i botten av La Liga. Bara en inspelad poäng är katastrofala papper, men det ska samtidigt flaggas för att prestationen senast mot Rayo Vallecano var värd mer än noll poäng. Värdarna vann xG och kan de komma upp i samma nivå när Mallorca står på andra sidan är mycket vunnet. Gästerna är normalt blygsamma på resande tass och när det inte slår gnistor om offensiven litar vi inte gärna på den förvånansvärt betrodda tvåan. 1X liras till smygvärde i botten av La Liga.

7. Horsens - Aalborg 1

Erik Hamrén anställdes i mitten på september för att få Aalborg att lyfta i tabellen. Det har inte hänt. Blott en poäng på två försök och fyra insläppta mål under samma period innebär att gästerna riskerar att cementeras i bottenstriden redan under inledningen av säsongen. Spelet på resande tass är svagt och mot ett inspirerat Horsens blickar vi åt vänster. De hemmahörande har visat upp ett stort kunnande på egen mark där inte minst 1-0 mot serieledarna Nordsjälland är starka papper. Kommer de upp i närheten av samma nivå här blir det minst en poäng. 1X räcker för grön bock.

8. Arouca - Famalicao 2

Kupongen avrundas i Primeira Liga där ett bottenmöte mellan Arouca och Famalicao ska synas. De förstnämnda vann fjolårets motsvarande möte och det är just i strider likt denna som de största stegen mot nytt kontrakt ska tas. Värdföreningen är med det sagt inne i en mörk trend där fem raka utan seger är dyster läsning. Famalicao kan i grunden mer än måndagens kombattanter och efter 4-0-segern senast mot Boavista råder gott om självförtroende hos de tillresta. Höga på ångorna från detta kniper de minst en pinne i denna förmodat tillknäppta historia. X2 liras till smygvärde.

Kupongens kassaskåp

Hammarby

Hammarby är erkänt starka på eget konstgräs där de grönvita ska kunna rulla bort ett svagt Varberg. Ettan är en klok spik trots benhård streckning.

Varningens finger!

Dalkurd

Dalkurd är motiverade i jakten på nytt kontrakt. Örebro saknar i sin tur motivation i ingenmansland. Den undervärderade högersidan är av yppersta prio.144 rader
1. Hammarby - Varberg 1
2. Norrköping - Mjällby 1x2
3. Örebro - Dalkurd 1x
4. Nottingham - Aston V 12
5. Fiorentina - Lazio 1
6. Elche - Mallorca 1x
7. Horsens - Aalborg 1x
8. Arouca - Famalicao x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto