Topptipset Tips Måndag 12/9

Publicerad på 12 Sep 2022 - 12:48

Tipsexperten

Tipsexperten

12 Sep 2022 - 12:48

Det är dags att ge sig i kast med en ny vecka där måndagens Topptips är kryddat med en kvarts miljon i extrapengar. Lottning kommer att fäll avgörandet i Premier League, men det blir däremot saftigt lir från Sverige, Italien och Spanien. Nu kastar vi loss!

Spelstopp: 18:591. IFK Göteborg - Helsingborg X

Viktiga poäng står på spel på Gamla Ullevi där IFK Göteborg hoppas hänga på kampen om Europaplatserna. Vid händelse av tre poäng mot Helsingborg skiljer det bara två pinnar upp till Hammarby och med formstarka spelare som Berg och Carneil får gästerna från Skåne se upp. 2-3 i nacken i nykomlingsmötet med Värnamo var blytunga siffror som gör att det skiljer tio poäng till säker mark. De rödblå har med det sagt sett betydligt bättre ut under sommaren och med en stekhet Muhsin på topp går det absolut att störa Blåvitt. När ettan sticker iväg är det läge att måla tvärs över och jobba in minst en bortapinne till fin procent.

2. Kalmar FF - Häcken 2

Förmodat svängig drabbning från Guldfågeln Arena där Kalmar tar emot Häcken. I nästa omgång väntar ett kolossalt viktigt toppmöte med Hammarby för de sistnämnda som inte imponerade i 2-2-matchen mot Degerfors. Getingarnas försvar uppträdde darrigt och mot ett Kalmar som inte räds någon opponent på egen mark går Högmos gäng inte säkra. Rydströms mannar kan knacka bort vilket lag som helst på egen mark och med gott om andra spikalternativ på kupongen vill vi inte hålla gästerna i handen. “Gubben” (etta-tvåa) blir valet.

3. Trelleborg - Örgryte 2

Från Allsvenskan till Superettan där två i grunden jämna aktörer krigar i olika ändar av tabellen. Trelleborg är fortfarande inte avskrivna från kvalplatsen till Allsvenskan, men ska Haynes mannar nå densamma går det inte att uppträda som de gjorde senast mot AFC Eskilstuna. När TFF förväntas föra matchbilden levererar de sällan och med avstängningar på firma Amin/Hörberg drar vi öronen åt oss när ettan drar iväg. Örgryte har sett klart förbättrade ut den senaste tiden och här spås den förmodade matchbilden passa “Sällskapet” som handen i handsken. Vi går all in på värdet till höger – X2!

4. Djurgården - Vittsjö 2

Mittenmöte från Damallsvenskan där Djurgården ska försöka vända en negativ trend. “Blåränderna” har gått på pumpen i tre raka matcher där 0-3-torsken i derbyt mot Hammarby var blytung. Hedvig Lindahl och hennes kompanjoner har mycket att stå i och denna afton kommer en av seriens främsta defensiver på besök. Bortsett Kristianstad och Häcken är Vittsjö bäst i klassen vad gäller försvarsspel och efter fyra poäng på de två senaste råder betydligt bättre form hos de tillresta. Djurgården har tagit majoriteten av sina poäng på egen matta, men här kan vi inte blunda för den sunt streckade tvåan. Vittsjö singlas!

5. Leeds - Nottingham LOTTAS

På grund av Drottning Elizabeth II:s bortgång kommer det inte att bli något spel på Elland Road. Leeds - Nottingham kommer istället att lottas med fördelningen 54-24-22. Avvakta så nära spelstopp som möjligt och strecka sedan där värdet infinner sig.

6. Empoli - Roma X

José Mourinho och dennes Roma kommer från en minst sagt blytung vecka. 0-4 i nacken mot Udinese var direkt pinsamma siffror och portugisens mannar svarade sedan upp med en undermålig insats mot Ludogorets. Bulgarerna vann med 2-1 och den sviktande formkurvan rättfärdigar knappast över 75 procent på tvåan. Empoli är hittills utan trepoängare men värdarna har å andra sidan bara torskat en match. Zanetti har spets i lirare som Lammers och Marin som kan avgöra denna fight på egen hand. TIll kraftigt högervridna streck föreslås hela spannet och skrälljobb så tidigt som möjligt.

7. Almería - Osasuna 1

Osasuna har inlett piggt efter tre segrar på fyra försök. Det ska dock raskt påpekas att gästernas triumfer bärgats hemma i Pamplona. Utanför hemtrakterna trivs de tillresta inte lika bra och här kan vi inte ställa oss bakom en övervärderad tvåa. Almería tappade offensiv spets när Sadiq försvann till Real Sociedad, men i matcherna mot Real Madrid (1-2) och Sevilla (2-1) har nykomlingarna trots allt visat att de har kapacitet för att mäta sig med samtliga aktörer i La Liga. Smygvärdet i västerled lockar mest – 1X!

8. Eibar - Granada 1

Två förmodade topplag i Segunda División drabbar samman i Baskien där vi lutar åt en tight och målsnål historia. Granada trillade som bekant ur La Liga i fjol men har via blott ett insläppt mål på fyra matcher visat att de omgående vill ta sig tillbaka. Eibar föll på målsnöret i fjol men besitter alltjämt en trupp som ska hålla för toppstrid även denna säsong. Garitanos gäng är erkänt starka på baskisk mark där Stoichkov är en lirare som kan avgöra detta på eget manér. Vi nöjer oss med 1X som ramar in detta väl.

Kupongens kassaskåp

Vittsjö

Fyra poäng på de två senaste vittnar om gryende form hos Vittsjö. Annat är läget för Djurgården som torskat tre raka. Här kommer den fjärde. Spikad tvåa till fin procent.

Varningens finger!

Empoli

Empoli är obesegrade i sina fyra senaste matcher och när Roma blir brutalt övervärderade garderar vi för att trenden fortsätter. Alla tecken och skrälljobb!144 rader
1. Göteborg - Helsingborg 1x2
2. Kalmar - Häcken 12
3. Trelleborg - Örgryte x2
4. Djurgården - Vittsjö 2
5. Leeds - Nottingham 1
6. Empoli - Roma 1x2
7. Almería - Osasuna 1x
8. Eibar - Granada 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto