Topptipset Tips Måndag 13/12

Publicerad på 13 Dec 2021 - 09:20

Tipsexperten

Tipsexperten

13 Dec 2021 - 09:20

José Mourinho är inne i en mörk period med sitt Roma och det ska bli ytterst spännande att följa matchen mot Spezia denna måndag. Utöver Serie A, La Liga och Primeira Liga är det ett Topptips som präglas av fotboll från lägre divisioner. Lägg märke till att match 2 kommer att lottas. Vamos!


Spelstopp: 18:59



1. Roma - Spezia 1

Roma har allt annat än imponerat mot slutet. Två raka förluster där Giallorossi dessutom misslyckats med att göra mål i samtliga fighter är långt ifrån godkänt. José Mourinho har mycket att fundera på och denna afton får portugisen troligtvis klara sig utan Mancini, Pellegrini och Zaniolo. Det är inga roliga tapp. Spezia blixtrar till titt som tätt och kan de visa samma frenesi som i 2-2-matchen mot Sassuolo ska de inte räknas bort på Olimpico. 1X spelas då ettan övervärderas rejält.


2. Sheffield United - QPR LOTTAS

Coronaviruset har spridit sig i truppen hos Queens Park Rangers och matchen mot Sheffield United kommer således att lottas. När tombolan ska avgöra poolspelets öde är det som alltid viktigt att lämna in kupongen så sent som möjligt. Detta för att hålla koll på vart spelvärdet landar.


3. Cádiz - Granada X

Derby från Andalusien där vi har ruskigt svårt att välja sida. Cádiz är inte i närheten av samma succéfyllda säsong som i fjol, något som inte minst återspeglas i tabellen. Den gula ubåten befinner sig i den absoluta bottenstriden efter bara två segrar så här långt. Granada har bara tagit en mer till antalet, men gästernas prestationer har med det sagt varit förbättrade den senaste tiden. Bortaplan är samtidigt inget som faller Granada i smaken. I ett derby där vad som helst kan hända föredras hela spannet.


4. Mirandés - Real Sociedad B 1

Vi fortsätter ner till Segunda División där ett bottenmöte stundar i Kastilien och León. Mirandés läckande defensiv är en av andraligans två sämsta, men trots det anser vi att värdföreningen ska ses med god poängchans denna måndag. Detta då Real Sociedad B inte håller någon vidare nivå. Baskerna är i botten för att stanna och bara fyra segrar på 19 försök är ett rungande kvitto på detta. Ettan är en fräck spik på mindre lappar, på de större är vi i hamn med täckning av vänstersidan.


5. Toulouse - Rodez Aveyron X

Toulouse noterade säsongens andra förlust när det i den senaste omgången blev stryk mot Niort. Någon fara på torpet gällande toppstriden ska de lilavita inte vara oroliga för, men i jämna Ligue 2 finns inga enkla trepoängare. När ettan då streckas upp till månen när Rodez Aveyron kommer på besök är det läge att dra i handbromsen. Gästerna ståtar med två raka segrar och lika många hållna nollor, något som innebär att ettan behöver garderas omgående. Om råd alla tecken.


6. Arouca - Vizela 1

Nykomlingsmöte från det portugisiska finrummet där Arouca börjar vakna till liv. Bara en förlust på de fem senaste är starka papper och hemma på egen matta ståtar värdarna med två raka segrar. Båda har kommit mot starkare motstånd än det som väntar under måndagsaftonen. Vizela har förvisso bara förlorat fyra av tolv spelade matcher, men blott en seger vittnar samtidigt om att offensiven inte räcker till på långa vägar. Vinner gör inte Vizela här heller, men en poäng ska inte uteslutas. 1X är ett lås.


7. Estrela - Casa Pia 1

I Spanien tog vi klivet från finrummet till andraligan och vi gör ingen skillnad på det i Portugal heller. Casa Pia är en av kandidaterna till att ta steget upp i Primeira Liga, men det är inte främst tack vare gästernas spel på resande tass. 2-3-2 är ingen imponerande rad, särskilt inte att jämföra med spelet i egen borg där Casa Pia gått rent. Estrela kommer troligtvis att vara ett mittenlag när säsongen summeras, men här ska värdarna inte räknas bort. Merparten av Estrelas poäng kommer på egen matta och med fint värde till vänster är 1X ett sunt val.


8. Wehen - Hallescher 1

Vi får gräva så långt som till den tyska andraligan för att hitta kupongens avslutning. Wehen Wiesbaden tillhörde den övre halvan i fjol, något de hittills inte lyckats motsvara den här säsongen. Med det sagt finns oerhört mycket kvar att spela om och i slutet på oktober betvingade Wehen självaste Eintracht Braunschweig. Det är en seger som skvallrar om att värdföreningen hör hemma på den övre halvan. Det gör inte nödvändigtvis Hallescher. En seger på åtta försök utanför hemtrakterna skvallrar om detta. Vi spikar den sunt streckade ettan.


Kupongens kassaskåp

Wehen

Wehen har inte kommit upp i nivå så här långt, men ju längre säsongen lider kommer värdarna att klättra i tabellen. Det gör inte Hallescher.


Varningens finger!

Estrela

Casa Pia är beskedliga på resande tass, något som tipparna inte tycks veta om. Estrela ordnar minst en pinne till smakligt värde.



144 rader
1. Roma - Spezia 1x
2. Sheffield U - QPR 1
3. Cádiz - Granada 1x2
4. Mirandés - Sociedad B 1x
5. Toulouse - Rodez 1x2
6. Arouca - Vizela 1x
7. Estrela - Casa Pia 1x
8. Wehen - Hallescher 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto