Topptipset Tips Måndag 13/9

Publicerad på 13 Sep 2021 - 09:04

Tipsexperten

Tipsexperten

13 Sep 2021 - 09:04

Det är ett spännande Topptips som basuneras ut denna måndag. Premier League, Allsvenskan, Superettan, La Liga och Serie A bjuder alla på underhållning och det tackar vi sannerligen inte nej till. Häng med på denna resa med slutdestination åtta gröna bockar!

8 rätt på löpande band! 10 500 kr in nyligen ! Vilken form vårt andelslag har!
Gå med i vårt Topptipset-lag – 1 spik resten 1x2 – för 100 kr/andelen! KLICKA HÄR för köp!

Spelstopp: 18:59



1. Everton - Burnley X
Rafa Benítez har fått en fin start på sitt äventyr i Everton med sju inspelade poäng av nio möjliga. Defensivt har det däremot inte sett så bra ut som det brukar göra hos Benítez-ledda lag och när Everton streckas upp mot 70 procent är det läge att dra öronen åt sig. Burnley vann faktiskt motsvarande möte i fjol med 2-1 och visst kan The Clarets hota opponenterna även denna gång. Fasta situationer kommer att bli en nyckel i denna fight och där är Burnley alltid farliga. Måla tvärs över och jobba in högersidan.

2. Mjällby - AIK 2
AIK är på allvar med i kampen om Lennart Johanssons pokal efter en sanslöst stark sensommar-form. Defensivt görs så gott som aldrig några misstag och med Kristoffer Nordfelt i kassen vässas de bakre leden till ytterligare. Offensivt flyger det inte men det har inte spelat någon roll mot slutet då Gnaget vräkt in mål via fasta situationer. Mjällby kamperar i sin tur i botten av tabellen. Vinsten senast mot Degerfors var viktig, men här har vi svårt att se värdarna upprepa den bedriften trots hemmaplan. Värdemässigt är tvåan inte den bästa men vi tillåter oss att spika ändå.

3. Elfsborg - Häcken 1
Elfsborg smyger med i guldstriden och så som Jimmy Thelins manskap uppträder för stunden finns definitivt guldchans när serien ska summeras. Det enkla, men också ruskigt effektiva grundspelet, bär allt som oftast frukt och det tror vi att det kan göra även här. Häcken har sett bräckliga ut mot slutet, inte minst defensivt med sju insläppta mål de tre senaste, och utan Rasmus Lindgren saknas den naturliga ledaren i backlinjen. I rådande form ska Elfsborg ses med god vinstchans och till runt 45 procent är ettan en spikad sådan.

4. Örebro - Varberg 2
Ångesten stiger över Behrn Arena där Örebro är i enormt behov av en trepoängare i bottenstriden. Inför måndagens matcher är ÖSK fem poäng om fel sida nedflyttningsstrecket och spelet imponerar inte heller för dagen. Lirare som Hamad och Besara måste höja sig om det ska bli nytt kontrakt. Varberg hemma är en i grunden lämplig uppgift för Örebro, men gästerna från västkusten ska inte underskattas. Jocke Persson och övriga visar gott gry för dagen och i en förmodat svängig matchbild lämpar sig gubben (etta-tvåa) utmärkt.

5. Vasalund - GIF Sundsvall 1
Ångestladdad batalj från Superettan där Vasalund jagar nytt kontrakt samtidigt som gästande GIF Sundsvall jagar toppstrid. Inget av lagen har imponerat mot slutet, men i ren desperation är en målrik och svängig tillställning att vänta på Skytteholms IP. Det borde passa ett i grunden offensivt skickligt Sundsvall som handen i handsken, men med tanke på gästernas oförmåga till kontinuitet går det inte att lita på den överstreckade tvåan. Ettan sällskapar i ett tidigt skede.

6. Getafe - Elche X
Getafe stod för ett spännande transferfönster med flera högkaratiga nyförvärv. Det har dock inte stämt överhuvudtaget nere på plan. Tre raka förluster skvallrar om att José Bordalás stämma saknas på tränarbänken och inte heller när Elche kommer på besök går värdarna säkra. Elche har plockat poäng av skickliga lag som Athletic Bilbao och Sevilla och däremellan var de även nära att göra detsamma mot Atlético Madrid (0-1). Med en värdeladdad högersida spänner vi hela bågen på mindre system. Alla tecken!

7. Granada - Real Betis 2
Granada ser så här långt ganska beskedliga ut och bara två poäng av nio möjliga vittnar om att värdarna kan få finna sig i att kampera på den undre halvan under säsongens gång. Chans till poäng finns när Real Betis kommer på besök, men vi har svårt att se det räcka till fler än en. Betis står förvisso även dem noterade för två pinnar, men spelmässigt ser de grönvita betydligt bättre ut. Kan spelare som Fekir, Juanmi och Canales hitta rätt här är mycket vunnet. X2 spelas.

8. Bologna - Hellas Verona 2
Förmodat målrik tillställning från Dall’Ara där Sinisa Mihajlovic Bologna ska mäta svärd med Eusebio Di Francescos Hellas Verona. Båda dessa herrar är i grunden offensivt lagda och det har synts i inledningen av säsongen. Bologna inledde med en 3-2-seger hemma mot Salernitana och för Hellas Veronas del har deras inledning innehållit totalt nio (!) mål på två matcher. Ingen ändring är att vänta denna måndag och då är gubben ett alldeles perfekt val. Framåt, aktörer!

Kupongens kassaskåp
AIK
AIK ser ruskigt starka ut för dagen och mot ett i grunden sämre Mjällby gör stockholmarna inga misstag. Stark etta på Strandvallen.

Varningens finger!
Elche
Elche har rent spelmässigt sett bra ut så här långt och ska definitivt kunna stå upp bra mot ett formlöst Getafe. Glöm inte bort högersidan i Madrid.

8 rätt på löpande band! 10 500 kr in nyligen ! Vilken form vårt andelslag har!
Gå med i vårt Topptipset-lag – 1 spik resten 1x2 – för 100 kr/andelen! KLICKA HÄR för köp!



144 rader
1. Everton - Burnley 1x2
2. Mjällby - AIK 2
3. Elfsborg - Häcken 1
4. Örebro - Varberg 12
5. Vasalund - Sundsvall 12
6. Getafe - Elche 1x2
7. Granada - Real Betis x2
8. Bologna - Hellas Verona 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto