Topptipset Tips Måndag 14/2

Publicerad på 14 Feb 2022 - 16:35

Tipsexperten

Tipsexperten

14 Feb 2022 - 16:35

Ett spännande Topptips serveras under alla hjärtans dag. Kupongen avslutas med en cupfight från den femte omgången av Skotska cupen, dessförinnan ska vi syna ligafotboll från Spanien, Italien, England, Portugal, Frankrike och Nederländerna. Häng med i analysen där ni får kött på benen i jakten på åtta rätt!

Spelstopp: 19:59



1. Mallorca - Athletic Bilbao 1
Vi inleder med en spännande tillställning från La Liga där viktiga poäng står på spel i båda ändar av tabellen. Athletic Bilbao finns med på den övre halvan och är inte bortsågade från en Champions League, men här anar vi ugglor i mossen för baskerna. De rödvita har matchats oerhört tufft mot slutet och på Mallorca tas inga enkla trepoängare. Mallorca har bara torskat två av elva matcher på eget gräs och det ska sägas att Athletic haft problem med att avgöra matcher under säsongens gång. Mot en nykomling som inte kommer att ge bort något gratis i jakten på nytt kontrakt kan dessa problem fortsätta. 1X lockar mest då värdet hamnar till vänster.

2. Spezia - Fiorentina 2
Fiorentina kom inte alls upp i nivå när de torskade med 0-3 mot Lazio. Spelmässigt fanns bitvis fina tendenser, men i respektive straffområde hade Viola problem. Betydligt bättre var insatsen i torsdagens Coppa Italia där Atalanta slogs ut med 3-2 efter en mäktig vändning från 1-2. Här är dock Torreira och Bonaventura avstängda, spelare som gästerna hade behövt på Alberto Picco. Här väntar ett Spezia som trivs med tillvaron just nu. Segrar mot Napoli och Milan sitter i närminnet vilket innebär att Thiago Motta och company inte räds måndagens opponenter. Tvåan ska med, men då den ser ut att sticka iväg vill vi snabbt göra plats för ettan.

3. West Bromwich - Blackburn 1
Toppmöte från The Championship där vi tror att Blackburn får svårt att försvara sin nuvarande playoff-plats. The Rovers har överpresterat under säsongens gång och när Ben Brereton inte hittat målet mot slutet har gästerna också tappat fasligt många poäng. Den dystra trenden kan mycket väl fortsätta borta mot ett extremt hemmastarkt West Bromwich. The Baggies har bara förlorat en match i egen borg och insatsen senast mot Sheffield United var positiv trots att det blev förlust. Jake Livermores utvisning grusade förhoppningarna om poäng, men trots att kaptenen saknas här ska WBA hållas högst. Steve Bruce tar sin första trepoängare som bas för värdarna. Spikad etta.

4. Arouca - Marítimo 1
Förmodat målsnål drabbning från Primeira Liga mellan två gäng som tillhör tabellens nedre halva. Arouca befinner sig på densamma men har stått för tre stabila insatser i rad. 0-2 mot Porto var inte mycket att göra något åt, men dessförinnan hade nykomlingarna plockat fyra poäng mot Estoril och Famalicao. Det är imponerande siffror och kan de hitta upp i samma nivå denna afton är mycket vunnet. Marítimo hade för några veckor sedan chans att blanda sig i kampen om en Europaplats, men efter tre raka utan seger befinner sig gästerna i ingenmansland. Här får Marítimo nöja sig om de löser en pinne. 1X liras till trevlig procent.

5. Ponferradina - Real Sociedad B X
Klurig akt från Segunda División där tipparna stirrar sig blinda på tabellen. Ponferradina är tillfälliga innehavare av den sista playoff-platsen mot La Liga, men den kan värdarna komma att tappa förr snarare än senare. Offensiven håller ingen vidare nivå och faktum är att inget lag på den övre halvan gjort färre mål än Ponferradina. Real Sociedad B bedriver i sin tur verksamhet i botten av tabellen, men här tycker vi ändå att skrälläget är talande. Xabi Alonsos adepter har haft en förmåga att släppa in enkla mål, men bortsett detta spelar baskerna fin och vägvinnande fotboll. Lyckas de stänga ner ytorna för måndagens opponenter är ingenting omöjligt. Alla tecken och skrälljobb gäller.

6. Le Havre - Bastia 2
Le Havre har hittills stått för en stark säsong i Ligue 2 och har chans på en kvalplats mot finrummet. Vi tror dock inte att värdarna kommer att nå en sådan placering när säsongen summeras. Formen är sviktande med fyra raka utan seger och faktum är att Le Havre bara gjort mål i en av dessa fighter. Trots det blir ettan hårt åtgången vilket får oss att blicka åt andra sidan. Bastia spelade jämnt med Nantes i veckans Coupe de France och dessförinnan slog gästerna ut Reims ur samma turnering. Prestationer som skvallrar om att öborna inte gör bort sig mot motstånd från den översta hyllan. Bastia trivs med den förväntade matchbilden och när värdet hamnar till höger fimpar vi ettan helt och hållet. X2!

7. Jong PSV - Jong Utrecht X
Jong PSV gick en med gott om självförtroende till rivalmötet med Jong Ajax, men väl där blev det torsk med 0-2. Värdarna kan fortfarande inte mäta sig med de allra bästa i Eerste Divisie och med huvudet i marken tror vi att ytterligare en käftsmäll kan vara att vänta denna afton. Jong Utrecht kommer stärkta efter 3-2-segern mot Helmond Sport och det ska föras till protokollet att gästerna vann det vändande mötet med 3-2. Svenska folket tror inte på en favorit i repris, men det gör vi. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

8. Peterhead - Dundee FC 2
Över till Skottland och Skotska cupen som får äran att ta kupongen i mål. Peterhead går tungt i League One där värdarna radat upp ett gäng matcher utan viktoria. Att den dystra trenden ska brytas mot ett herrskap från The Premiership är svårt att se. Dundee FC lade topplaget Hearts på rygg i den senaste omgången av ligaspelet där 2-1 var starka siffror. Besökarna besitter en skyhög högstanivå och kommer de upp i närheten av densamma denna kvällskvist avancerar de enkelt vidare i cupspelet. Tvåan streckas högt, men det anser vi är befogat. Dundee FC spikas.

Kupongens kassaskåp
Dundee FC
Klasskillnad råder i Skotska cupen där Peterhead från League One inte räcker till. Dundee FC, normalt hemmahörandes i Premiership, spänner musklerna och tar sig vidare.

Varningens finger!
Real Sociedad B
Xabi Alonsos mannar har haft en ful vana av att släppa in enkla mål. Kan legendaren begränsa dessa misstag finns god poängchans mot ett offensivt tandlöst Ponferradina. Alla tecken ska med till varje pris.



144 rader
1. Mallorca - A.Bilbao 1x
2. Spezia - Fiorentina 12
3. West Brom - Blackburn 1
4. Arouca - Marítimo 1x
5. Ponferradina - Sociedad B 1x2
6. Le Havre - Bastia x2
7. Jong PSV - Jong Utrecht 1x2
8. Peterhead - Dundee FC 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto