Topptipset Tips Måndag 16/5

Publicerad på 16 Maj 2022 - 09:06

Tipsexperten

Tipsexperten

16 Maj 2022 - 09:06

Måndagens Topptips är fyllt med godbitar från Allsvenskan, Premier League och Serie A. Storlag som Malmö FF, Arsenal och Juventus är alla i farten innan vi riktar fokus mot The Championship, Damallsvenskan, Ettan Södra och Eliteserien. Vi har siktet inställt på åtta gröna bockar, hänger ni med?

Spelstopp: 18:591. Djurgården - Malmö FF 1

Storlagsmöte från huvudstaden där Djurgården ska kunna ta revansch på Malmö FF efter förlusten i Svenska cupen. MFF vann då med 1-0 på denna arena efter mål av Kiese Thelin, men anfallaren och en hel drös andra nyckelspelare är ytterst tveksamma till spel denna afton. Då är det onekligen läge att blicka mot den undervärderade ettan. Djurgården har bara två poäng på de två senaste, men mot såväl Helsingborg som Elfsborg var Blåränderna värda mer än vad de fick med sig. Kan spelare som Haksabanovic och Edvardsen hitta upp i närheten av sin högstanivå får MFF problem. Ettan testas på egna ben till suverän procent.

2. Newcastle - Arsenal X

Arsenal föll tungt i derbyt mot Tottenham och har här enorm press på sig då Spurs passerade de rödvita i tabellen i söndags. Seger krävs för att återta den åtråvärda fjärdeplatsen, men med frågetecken på White, Partey och Tierney samtidigt som Holding är avstängd går det inte att lita på en grovt övervärderad tvåa. Newcastle vill ge sina fans en fin avskedspresent i säsongens sista hemmamatch och Skatorna är dessutom uppretade efter hemska 0-5 i nacken mot Manchester City. Alla tecken ska med i norra England.

3. Juventus - Lazio 2

Lurig fight från Serie A där Lazio kan säkra femteplatsen medan Juventus inte har något att spela för. Den gamla damens säsong dog efter Coppa Italia-förlusten mot Inter och för att rädda heder hos fansen behöver Bianconeri komma upp i nivå. Med 120 minuter i benen blir det ingen enkel uppgift, men Lazios defensiv är samtidigt inte mycket att hurra över. Offensivt är dock Örnarna jobbiga att tas med, inte minst då Immobile jagar skytteligatiteln. Har anfallaren en bra dag kan han sänka Juve på egen hand. Gubben (etta-tvåa) gillas i Turin.

4. Huddersfield - Luton X

Förmodat tillknäppt tillställning från John Smith’s Stadium där ett finallagen till playoff mot Premier League ska koras. 1-1 slutade det vändande mötet på Kenilworth Road i fredags där Luton ska vara mest missnöjda med resultatet. Hattmakarna dominerade stort i den första halvleken men lyckades aldrig begrava matchbilden. Huddersfield stack upp i omställningar och på fasta situationer, men i uppställt spel hade The Terriers inte mycket att säga till om. Hemmaplan blir en annan femma, men när ettan sticker iväg alldeles för långt är det läge att blicka åt andra hållet. Krysset först, den lågt streckade tvåan sedan.

5. AIK - Brommapojkarna 1

Över till Damallsvenskan där ett Stockholmsderby mellan AIK och Brommapojkarna är först ut. De sistnämnda torskade ett huvudstadsderby i förra omgången när Hammarby blev övermäktiga (2-0) och vi lutar åt att det blir samma utfall den här gången. AIK har förvisso tagit lika få poäng som BP, tre, men hemmaplan är en faktor som väger tungt i Damallsvenskan. Gnaget imponerade senast mot Eskilstuna (0-1) och kan de komma upp i samma nivå här ligger retroaktiv utdelning i luften. Ettan spikas till runt 50 procent.

6. Hammarby - Kristianstad 1

Hammarby tog tre poäng i derbyt mot Brommapojkarna. Sett till matchbilden var de grönvita värdiga sin utdelning och faktum är att siffrorna kunde blivit ännu större. Lyckas Bajen fortsätta på inslagen väg kommer de att röra sig raskt uppåt i tabellen och Kristianstad är en opponent som värdinnorna hade lätt för i fjol. Skånskorna torskade båda de inbördes mötena och har hittills inte rosat marknaden på resande tass. Blott två inspelade poäng av tolv möjliga vittnar om detta. 1X ska räcka för grön bock.

7. Oddevold - Ljungskile 2

Derby från Ettan Södra där både Oddevold och Ljungskile inlett serien på imponerande vis. De förstnämnda är tillsammans med Olympic de två största sensationerna då båda är nykomlingar, men här tycker vi att tipparna blir förblindade av tabellen. Ljungskile hade känning på tätstriden i fjol och gästerna är alltid oerhört tunga att möta. Tre hållna nollor på de fyra senaste är starka papper och här tycker vi att det är kanonläge att blunda för den hårt streckade ettan, Oddevolds toppform till trots. X2 spelas till fint värde.

8. Vålerenga - Ham-Kam X

Kupongen avrundas i Eliteserien där Vålerenga blir uppmålade som enorma favoriter mot nykomlingen Ham-Kam. Visst har värdarna en slagkraftig trupp som ska kunna utmana i toppstriden, men 3-0-3 är en resultatrad som skvallrar om att Kjartansson och company blandar och ger. Ham-Kam har omgående visat att de inte är några duvungar och här ska gästerna kunna stå upp betydligt bättre än vad streckningen visar. Får Vålerenga inte igång Kjartansson och Dönnum blir detta en klurig uppgift. Hela spannet är att föredra redan på mindre system.

Kupongens kassaskåp

Djurgården

Djurgården har sett förbättrade ut mot slutet och ska kunna lägga ett skadedrabbat Malmö FF på rygg hemma på Tele2 Arena. Ettan spikas till fin procent.

Varningens finger!

Ham-Kam

Ham-Kam har imponerat i egenskap av nykomlingar och det väloljade försvarsspelet ska kunna stå emot ett ojämnt Vålerenga. Glöm inte högersidan på Intility Arena.144 rader
1. Djurgården - Malmö 1
2. Newcastle - Arsenal 1x2
3. Juventus - Lazio 12
4. Huddersfield - Luton x2
5. AIK - Brommapojkarna 1
6. Hammarby - Kristianstad 1x
7. Oddevold - Ljungskile x2
8. Vålerenga - Ham-Kam 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto