Topptipset Tips Måndag 19/9

Publicerad på 19 Sep 2022 - 11:24

Tipsexperten

Tipsexperten

19 Sep 2022 - 11:24

Måndagens Topptips är ett hopplock från ligorna som inte tagit uppehåll för landslagsuppehållet. Damallsvenskan och Liga Profesional är flitigt förekommande med två fighter vardera. Vi ska även hinna med ett besök i den tyska tredjedivisionen. Ta del av våra bästa drag nedan!

Spelstopp: 18:591. Umeå - Piteå 2

Vi inleder med ett Norrlandsderby från Umeå Energi Arena där Umeå ska försöka ta ett kliv mot nytt kontrakt. Vi ställer oss dock tveksamma till att värdinnorna löser kontraktet och än mindre till seger mot Piteå. Ärkerivalen besitter ett klart högre kunnande vilket också återspeglas i tabellen där det skiljer mil mellan lagen. Mycket kan hända i ett derby, men att Piteå ska torska detta över 90 har vi väldigt svårt att se. Gästerna åker hem med minst en pinne från ett möte som de tidigare under säsongen vann med 3-1. X2 räcker.

2. Vittsjö - Linköping 2

Vittsjö har tagit sju poäng på sina tre senaste men här lutar vi åt att den positiva trenden kan spricka. Skånskorna har en bra bit upp till topplagen i Damallsvenskan och aftonens besökare befinner i just detta skikt. Linköping gör en strålande säsong så här långt och vid seger i Skåne skiljer det bara två poäng upp till Rosengård för Nilla Fischer och company. Vangsgaard är en målskytt utöver det vanliga och det skulle inte förvåna om danskan – 18 baljor hittills – avgör detta på egen hand. Vi spikar tvåan till smarrig procent!

3. Trollhättan - Ljungskile 1

Toppmöte från Ettan Södra där både Trollhättan och Ljungskile hoppas ta rygg på Falkenberg som för tillfället innehar andraplatsen. De sistnämnda har kört in i en vägg mot slutet och även om de bröt en negativ trend i 1-0-segern mot Tvååker var prestationen ingen att skriva ut och rama in. Trollhättan besitter seriens starkaste defensiv och med en sylvass Aliev längst fram krävs det inte mycket för att “Trollis” ska sätta bollen i nät. Vi nöjer oss med 1X i en förmodat målsnål historia.

4. Tenerife - Málaga 1

Vidare till Spanien och Segunda División där ett bottenmöte stundar på semesterparadiset. Tenerife är hittills inte i närheten av att prestera likt de gjorde i fjol, men mot ett Málaga som inte rosat marknaden på väldigt länge ska värdföreningen åtminstone kunna studsa in på poänggivande väg. De blåvita gästerna får inte mycket att stämma och ser framför allt väldigt bleka ut i offensiv riktning. Mot ett normalt hemmastarkt Tenerife får de forna Champions League-semifinalisterna nöja sig om de löser en poäng. Strecka från vänster på ön.

5. Essen - Saarbrücken 2

Från Spanien till Tyskland och tredjedivisionen där Saabrücken inlett starkt. Fyra segrar, bara fyra insläppta mål och fyra oavgjorda efter åtta matcher är något att sätta i fönstret när det vankas julskyltning. Gästerna besitter en högstanivå som håller för Zweite Bundesliga, något som inte kan sägas om Rot-Weiss Essen. Värdarnas försvarsspel är överallt och ingenstans och här förväntar vi oss att Saarbrücken tar tag i taktpinnen. Tvåan är en tänkbar spik, krysset agerar stödhjul på större bongar.

6. Sönderjyske - Vendsyssel X

Sönderjyske har en comeback i Superligaen i kikarsiktet när säsongen når vägs ände. Det är inte otänkbart att värdföreningen lyckas med sin målsättning, men Vendsyssel är ingen enkel opponent. Framför allt inte så enkel som tipparna tycks tro. När ettan sniffar på 80 procent är det ett måste att rycka i handbromsen. Vendsyssel visade sitt stora kunnande när de slog Vejle med 2-0 och kan de hitta upp i samma nivå här är mycket vunnet. Alla tecken och skrälljobb föredras till vänstervridna streck.

7. Arsenal de Sarandí - Aldosivi 1

Över till Argentina och Liga Profesional som tar kupongen i mål med två tillställningar. Arsenal de Sarandí har haft stora problem med målskyttet hela säsongen, något som resulterat i blott tre segrar på 19 försök. Bara fem förluster – och elva oavgjorda – vittnar dock om att defensiven sitter där den ska. Förr eller senare lossnar offensiven och vi tror att det kan vara dags mot ett inte märkvärdigt Aldosivi. De gulgröna har ligans sämsta försvarsspel och bottnar tabellen efter bara 13 inspelade poäng på 19 försök. Fler blir det inte i Sarandi. Ettan singlas!

8. Boca Juniors - Huracán X

Boca Juniors är kupongens tveklöst största lag sett till medlemmar och historia, men denna afton får storklubben alldeles för stort förtroende av tipparna. Topplaget Huracán gästar Buenos Aires och över 60 procent på ettan är alldeles för mycket. Gästerna vann det senaste inbördes mötet med 1-0 och till dessa streck är det smått omöjligt att stänga dörren för en favorit i repris. Benedetto är en spelare som ska göra det för Boca, men kan anfallaren hållas i schack av Huracán är mycket vunnet. Alla tecken och skrälljobb är tvunget!

Kupongens kassaskåp

Linköping

Linköping ångar på i toppen av Damallsvenskan och Vittsjö är att anse som en vettig uppgift trots främmande gräs. Urstark tvåa!

Varningens finger!

Vendsyssel

Det skiljer bara tre poäng mellan Sönderjyske och Vendsyssel i tabellen, något man inte kan tro vid en titt på strecken. X2 är inte att missa för den med sikte på storkovan!144 rader
1. Umeå - Piteå x2
2. Vittsjö - Linköping 2
3. Trollhättan - Ljungskile 1x
4. Tenerife - Málaga 1x
5. Essen - Saarbrücken x2
6. Sönderjyske - Vendsyssel 1x2
7. Arsenal de Sarandí - Aldosivi 1
8. Boca Juniors - Huracán 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto