Topptipset Tips Måndag 2/1

Publicerad på 2 Jan 2023 - 12:31

Tipsexperten

Tipsexperten

2 Jan 2023 - 12:31

Den engelska högstaligan rullar vidare i veckan och vi bjuds på ett antal matcher av hög klass. Bland annat kittlar toppmötet mellan Arsenal och Newcastle lite extra. Den tillställningen avgörs under tisdagen på denna tvådagarskupong. Två fajter från Ligue 1 och en från The Championship tar oss hela vägen in i kaklet. Vi sätter igång direkt!

Spelstopp: 18:29


1. Brentford - Liverpool 2
Ivan Toney har legat bakom det mesta av det bästa för Brentfords del under hösten och stod för både mål och assist när West Ham besegrades med 2-0. Han bars dock ut på bår på övertid och det var en minst sagt jobbig syn för alla med rödvitt hjärta. Det hjälpte lite att det var tidigare skadade Pontus Jansson som byttes in, men ändå ett tungt avbräck. Liverpool har en hel del avbräck de också, men kan starta med Salah och Núnez på topp och den duon skojar man inte bort. De avgör detta möte. Tvåan singlas.

2. QPR - Sheffield United 2
Sheffield United har haft stora skadeproblem under större delen av säsongen, men sedan dessa har lättat har The Blades tagit ett fast grepp om en direktplats till Premier League. Fyra raka segrar efter uppehållet talar sitt tydliga språk och spelare som Sander Berge och Billy Sharp ser Sharpa ut. QPR var direkt svaga i hemmamötet med Luton som slutade med en 0-3-torsk, men där finns det mer att ta av. Dykes och Chair är fina offensiva kuggar och hemma i London ska inte The Hoops räknas bort. När tvåan streckas lite väl hårt garderas den med ett kryss.

3. Montpellier - Marseille 2
Marseille är med och slåss om en Champions League-plats i Ligue 1 och trots att fina lirare som Guendouzi och Harit befinner sig i rehabrummet asfalterades Toulouse med 6-1 för några dagar sedan. Tavares, Clauss, Sánchez och Mbemba har mycket att ge och ska se till att gästerna tar tag i taktpinnen här också. Montpellier är dock inget dåligt gäng och de har löst minst kryss i sex av de tio senaste mötena med Marseille. 2-0-segern mot Lorient i återstarten var dessutom imponerande. Utgångstvåan garderas med ett kryss.

4. Rennes - Nice 1
Rennes tappade tredjeplatsen i tabellen när de åkte på stryk mot Reims när Ligue 1 drog igång igen efter VM-uppehållet. Trist för det rödsvarta hemmalaget, men det är ingen fara på taket. Insatsen var det inget större fel på. Nu är det hemmagräs som gäller och här har Rennes vunnit sju av åtta ligamatcher under hösten. Doku bör få chansen från start nu och då finns det en helt annan spets i detta Rennes. Nice har ett intressant lag med flera välkända profiler som Ross Barkley, Kasper Schmeichel och Nicolas Pépé. Detta är dock en väldigt tuff uppgift och löser värdarna poäng får de vara nöjda. 1X är således en bra lösning.

5. Arsenal - Newcastle 1
Arsenal spelar magnifik fotboll för tillfället, det går inte att säga något annat. Mot Brighton var det stundtals propagandafotboll som producerades och bäst av alla var Martin Ödegaard som stod för en mäktig assist. På topp slog Nketiah till med ett mål för andra matchen i rad och visar därmed att tappet av Gabriel Jesus kanske inte behöver vara så kännbart som befarat. Newcastle gör också en urstark säsong så långt och ligger trea i tabellen inför veckans matcher, men brukar ha problem i norra London. The Magpies har inte vunnit borta mot Arsenal sedan 2010 och gör det inte nu heller. En fin etta som spikas.

6. Manchester United - Bournemouth 2
Marcus Rashford petades av disciplinära skäl mot Wolverhampton, men vid ställningen 0-0 kände Ten Hag sig ändå tvingad att ta in den kvicke yttern. Det gjorde han rätt i för Rashford satte några minuter senare dit matchens enda mål. Tredje raka segern för Man U som hänger med i kampen om en topp 4-placering. Nu målas de upp som enorma favoriter i tisdagens match, men det blir ingen promenad i parken. Bournemouth må ha två förluster efter att ligan startat om, men det finns en intressant centrallinje i Billing, Lerma, Senesi och Solanke. Här kommer The Cherries ligga lågt och försöka straffa hemmalaget i snabba omställningar och omöjligt är det inte att gästerna lyckas med den saken. För den som går för de stora pengarna är tvåan ett måste att få med, men alla tecken är säkrast.

7. Everton - Brighton 2
Brighton hade enorma problem med att stänga ner Arsenal som stundtals hade lekstuga med vilsna Fiskmåsar. Nu kommer vi få se ett betydligt stabilare Brighton när Caicedo är tillbaka från botbänken. Dessutom finns det möjlighet att Mac Allister, som firat VM-guldet med Argentina, kan göra ett framträdande. Everton stod för årets rån när de löste en pinne mot Manchester City trots usla 0,08 i xG efter 90 spelade minuter. Spelmässigt ser det alltjämt bedrövligt ut och nu är viktige spindeln i nätet, Onana, avstängd. Då blir det max en pinne för Everton trots hemmaplan. X2!

8. Leicester - Fulham X
Brendan Rodgers har en ganska lång skadelista som bland annat innehåller namn som James Maddison, Ricardo Pereira, Ryan Bertrand och Patson Daka. Utan dessa har det blivit förluster mot Newcastle och Liverpool efter uppehållet. Det är dock skillnad på att möta Liverpool på Anfield Road och att ställas mot Fulham i hemmaborgen. Gästerna har samtidigt gjort en stark säsong och med Mitrovic i laget kan de aldrig räknas bort. Vi avslutar kalaset med en helgardering.

Kupongens kassaskåp
Liverpool
Utan Ivan Toney har Brentford inget att sätta emot Liverpool. Klopps mannar är på jakt efter en tätplacering och tar ytterligare kliv på den vägen under måndagen.

Varningens finger!
Bournemouth
Bournemouth har fått en jobbig omstart på ligaspelet, men är ett välorganiserat lag som alltid lägger ner jobbet. Visst är Old Trafford en svår plats att åka till, men det går inte att räkna bort gänget från sydkusten helt och hållet. Få med högersidan.



144 rader
1. Brentford - Liverpool 2
2. QPR - Sheffield U x2
3. Montpellier - Marseille x2
4. Rennes - Nice 1x
5. Arsenal - Newcastle 1
6. Man United - Bournem. 1x2
7. Everton - Brighton x2
8. Leicester - Fulham 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto