Topptipset Tips Måndag 20/12

Publicerad på 20 Dec 2021 - 09:04

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Dec 2021 - 09:04

Ny vecka innebär nytt Topptips och denna måndag lägger vi stort fokus på europeiska andraligor. The Championship, Segunda División, Serie B, Segunda Liga och Eerste Divisie finns alla med på kupongen. La Liga-mötet mellan Levante och Valencia är utstickaren. Nu gasar vi!

Spelstopp: 19:59



1. Fulham - Sheffield United X
Både Fulham och Sheffield United spåddes vara med i toppen av tabellen inför säsongen. Så här långt är det bara Fulham som lyckats, mest tack vare deras sanslöst starka offensiv. 51 gjorda mål är siffror som talar för sig själv, men mot slutet har det inte sett lika självklart ut. Fyra raka utan seger går i god för detta och när ettan trots det övervärderas vänder vi blickarna mot garderingar. Sheffield United har vunnit sina tre senaste och kommer till London med friska ben efter att föregående omgång blev inställd. Då ska The Blades sannerligen inte räknas bort. Alla tecken ska med.

2. Levante - Valencia 2
Levante fortsätter att ha stora problem och är fortfarande ensamma om att ännu inte ha vunnit en match i La Liga. Grodorna ligger definitivt i farozonen för nedflyttning. I derbyt mot Valencia kommer motivationen per automatik, men detta till trots tror vi inte heller att den första trepoängaren kommer denna afton. Valencia har personalbrist i de bakre leden, men mot ett förmodat desperat Levante kommer offensiven att få glänsa i omställningarna. Los Che tar minst en pinne på Ciutat de Valéncia. X2.

3. Lugo - Almería 2
Från La Liga till Segunda División där det är botten mot toppen som gäller i Galicien. Lugo är med sina 15 poängplock på 20 matcher ett av andraligans mest svårslagna lag, men elva oavgjorda vittnar samtidigt om att galicierna inte har vad som krävs i offensiv riktning. Samma problem råder inte hos serieledarna Almería. Umar Sadiq är kanske hela ligans bästa spelare och det är inte otänkbart att han skjuter upp de rödvita i La Liga. Håller Lugo anfallaren i schack kan de nå en pinne. X2 räcker hela vägen.

4. Lecce - Vicenza X
Lecce imponerade stort i veckan då de slog ut Serie A-laget Spezia ur Coppa Italia. Insatsen vittnade om att värdarna inte hade gjort bort sig i finrummet. Risk finns med det sagt för slitna ben när Vicenza kommer på besök och då går det inte att köpa ettans benhårda förtroende. Gästerna må befinna sig sist i tabellen med tre raka förluster, men skillnaden mellan aktörerna är knappast så stor som svenska folket tycks tro. Lecce är inte som bäst när de förväntas föra matchbilden. Måla tvärs över och jobba in högersidan.

5. Trofense - Feirense X
Målsnål och tillknäppt tillställning att vänta från Trofa. Trofense, hemmahörandes i staden, besitter ligans näst tightaste försvar och detta kommer värdarna att behöva bevisa när Feirense kommer på visit. Besökarna är ett av lagen med kapacitet för att kunna ta sig raka vägen upp Primeira Liga. Trofense ska heller inte uteslutas från en playoff-plats, men mycket mer än så kommer värdföreningen inte att nå. Krysset ligger nära till hands, ska det garderas är det tvåan som gäller.

6. Jong Ajax - Helmond Sport 1
Eerste Divisie föräras med att ta kupongen i mål med tre duster. Jong Ajax är som vanligt med i kampen om de ädlaste placeringarna, men i vanlig ordning svänger det också rejält om juniorerna från huvudstaden. 31 insläppta baljor är klart flest av alla lag i topp-9. Helmond Sport är ett gäng som de rödvita normalt ska skölja över, men ettan ser också ut att streckas därefter. Gästerna tog en oerhört fin skalp via 1-0 mot De Graafschap senast och ska inte räknas bort helt denna måndag. Krysset gör utgångsettan sällskap.

7. Jong Utrecht - De Graafschap 2
De Graafschap gick, som tidigare nämnts, på en mina i föregående omgång. 0-1 i brakan mot Helmond Sport var inte mycket att hänga i julgranen. Vi kan därför räkna med ett revanschsuget bortalag när de ställs mot Jong Utrecht, något som inte bådar gott för värdarna. De Graafschap är normalt ett par nivåer starkare än måndagens kombattanter och vi har svårt att se detta sluta på annat sätt än en bekväm bortaseger. Jong Utrecht har förlorat sex av nio matcher på egen mark och vinner inte här heller. Spikad tvåa.

8. Jong AZ Alkmaar - Den Bosch 1
Spännande drabbning i Alkmaar mellan två formsvaga herrskap. Jong AZ Alkmaar ståtar med tre raka förluster vilket innebär att värdarna halkat ner till den nedre halvan av tabellen. Med det sagt trivs de rödvita normalt bra på sin hemmabana och Den Bosch får anses vara en passande uppgift. Gästerna har också tre raka förluster där elva (!) insläppta mål skvallrar om att försvaret havererat den senaste tiden. Vi tror inte att de får ordning på det i Alkmaar. Ettan spelas till smaklig procent.

 
Kupongens kassaskåp
De Graafschap
De Graafschap är ett lag för toppstriden. Det är inte Jong Utrecht. Gästerna är minst ett par nummer för stora och vinner detta komfortabelt.

 
Varningens finger!
Sheffield United
Sheffield United har steppat upp mot slutet och ska inte räknas bort mot ett Fulham som agerar darrigt. Högersidan är av yppersta vikt.

 
144 rader
1. Fulham - Sheffield U. 1x2
2. Levante - Valencia x2
3. Lugo - Almería x2
4. Lecce - Vicenza 1x2
5. Trofense - Feirense x2
6. Jong Ajax - Helmond 1x
7. Jong Utrecht - De Graaf. 2
8. Jong AZ - Den Bosch 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto