Topptipset Tips Måndag 20/6

Publicerad på 20 Jun 2022 - 10:36

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Jun 2022 - 10:36

Nordisk och sydamerikansk fotboll präglar måndagens Topptips med mängder av intressanta fighter. Bland karamellerna märks Stockholmsderbyt från Hammarby IP och storklubbsmötet mellan Sao Paulo och Palmeiras. Kupongens vettigaste spik hittas i Argentina och på Island finns flera intressanta skrällägen. Nu kör vi!

Spelstopp: 18:591. Hammarby TFF - Täby FK 2

Vi inleder måndagens meny med en tripp till Söderort där det står derby på huvudrätten. Hammarby Talangfotbollsförening har tre raka 1-0-segrar i bagaget vilket lett till en bekväm placering i mitten av tabellen. Tipparna tycks också bekväma över de grönvitas storhet när ettan streckas i hästväg. Täby FK ska dock inte underskattas. I fjol tog gästerna fyra av sex möjliga poäng mot HTFF och trots deras dystra tabellplacering kan besökarna mer än vad tidningen visar. När strecken sitter som de gör är X2 rätt väg att gå.

2. São Paulo - Palmeiras 2

Det är upplagt för fotbollsfest på Estádio do Morumbi där Sao Paulo och Palmeiras ska duellera. De förstnämnda är ett av ligans bästa hemmalag efter 4-1-0 i egen borg, men här får de trots det finna sig i att slå ur underläge. Över ett insläppt mål per match är inget roligt facit att besitta när en lirare av Ronys dignitet står på andra sidan. Anfallaren gör mål på det mesta och är en stor anledning till att Palmeiras toppar Série A i ensam majestät. De grönkläddas formrad är urstark och här reser de hem med minst en poäng. X2 liras.

3. Godoy Cruz - Defensa y Justicia 1

Defensa y Justicia är segerlösa i sina sex senaste fighter alla kategorier. Offensiven hackar betänkligt och bara vid ett tillfälle under nämnd period har gästerna lyckats göra två mål. Mycket behöver göras för att ändra detta och redan under måndagen väntar ytterligare ett tufft test när Godoy Cruz står på andra sidan. Hemma i Mendoza är de blåvita erkänt starka, något som inte minst bevisades när Racing Club lades på rygg med 2-0 i den senaste hemmamatchen. Kommer värdföreningen upp i samma nivå här ligger tre nya poäng i luften. Ettan spikas till fin procent.

4. Gimnasia La Plata - Racing Club 2

Racing Club kom inte upp i någon vidare nivå när de torskade med 0-2 mot Godoy Cruz. Seger med samma siffror i derbyt mot Vélez Sarsfield var dock en kraftig förbättring och med två segrar på de tre inledande matcherna av Liga Profesional är gästerna som väntat med i toppen. Vi tror att det kan fortsätta på samma väg trots att Gimnasia La Plata står på andra sidan. Värdarna visar toppform med sex triumfer på de åtta senaste, men Racing är normalt en opponent som passar de hemmahörande illa. Trots det streckas ettan iväg vilket innebär smaskigt spelvärde på tvåan. Hämta hammaren och spika gästerna!

5. Newell’s Old Boys - Argentinos Juniors 2

Rosario är sista anhalt i Argentina. Newell’s Old Boys har inlett Liga Profesional starkt med sju av nio möjliga poäng, en formrad som också stjäl uppmärksamhet av svenska folket. Här väntar en betydligt tuffare opponent än vad streckningen visar. Argentinos Juniors har slagit Newell’s i tre raka inbördes möten och är definitivt kapabla till en favorit i repris denna måndag. Gästerna har haft en marginellt sämre inledning på säsongen men ska inte underskattas mot Messis moderklubb. Till dessa streck är X2 ett spännande val.

6. Fram Reykjavik - Vestmannaeyjar X

Vi lämnar Argentina och Liga Profesional därhän och riktar istället fokus mot Island och Úrvalsdeild. Ett nykomlingsmöte står på menyn i huvudstaden där ettan och tvåan från fjolårets upplaga av andraligan drabbar samman. Fram Reykjavik har hittills klarat sig bäst i finrummet, men de regerande mästarna från andraligan får med det sagt alldeles för stort förtroende. Vestmannaeyjar tog en poäng på denna arena i fjol och ska inte underlägsna denna gång heller. När ettan sticker iväg är X2 av yppersta vikt. Först om plånboken tillåter kan ettan följa med.

7. Stjarnan - KR Reykjavik 2

Förmodat målrik drabbning från Gardabaer där Stjarnan och KR Reykjavik ska mäta svärd. De förstnämnda var en besvikelse i fjol där de var långt efter toppstriden. 5-3-1 på de inledande nio matcherna vittnar om att Stjarnan spänt bågen högt inför denna säsong. KR Reykjavik är dock bättre än vad tabellen visar. Fjolårstrean har vräkt in nio mål på sina tre senaste tävlingsmatcher och ska kunna hitta nätet även denna måndagsafton. Gubben (etta-tvåa) är ett smart val i vad som väntas bli en böljande historia.

8. Breidablik - KA Akureyrar X

Breidablik är Úrvalsdeilds hittills överlägset bästa lag. Åtta segrar på de åtta inledande matcherna vittnar om detta, men i den senaste omgången kom värdarnas första förlust när Valur blev övermäktiga (2-3). Då saknades målkungen Thorvaldsson och finns inte han med mot ligans bästa defensiv blir detta betydligt svårare för Breidablik än vad tipparna tycks tro. KA Akureyrar har bara släppt in åtta mål på nio matcher och lyckas gästerna ligga rätt i sina positioner är mycket vunnet. När streckningen spårar ur i västerled testas hela spannet redan på mindre system.

Kupongens kassaskåp

Godoy Cruz

Godoy Cruz trivs bra på egen gräsmatta och ska kunna utmanövrera ett formsvagt Defensa y Justicia över 90 minuter. Till runt 40 procent är ettan en mycket fin spik.

Varningens finger!

KA Akureyrar

KA Akureyrar besitter det isländska finrummets främsta defensiv och när Breidablik har frågetecken för skyttekungen Thorvaldsson är högersidan oerhört lockande. Missa inte X2!144 rader
1. Hammarby TFF - Täby x2
2. São Paulo - Palmeiras x2
3. Godoy Cruz - Defensa 1
4. Gimnasia - Racing Club 2
5. Newell’s - Arg.Juniors x2
6. Fram Reyk. - Vestmanna. 1x2
7. Stjarnan - KR Reykjavik 12
8. Breidablik - KA Akureyrar 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto